Sorra jelennek meg magyarul a legizgalmasabb képregények

Szerző: Pintér Bence
2018.11.22. 07:55

Még idén megjelenik a Saga című, rendkívül népszerű képregénysorozat első kötete magyarul. Nagyot mennek idén a képregények: összeszedtük, mit érdemes olvasni.

Sorra jelennek meg magyarul a legizgalmasabb képregények

El vannak kényeztetve az utóbbi időszakban a képregényrajongók: az eddigi kínálat mellé egy sor régi elmaradást, kuriózumot pótoltak a hazai kiadók; sőt: még a nosztalgiafaktorra is jutott idő és forrás.

A legfrissebb hír az, hogy érkezik a Saga című sci-fi, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb képregénysorozata.

A történet első gyűjteményes kötete a Pesti Könyv Kiadó és a Trillian Képregénybolt közreműködésében érkezik. A történetet egy bolygóról és annak holdjáról szól: a bolygón egy technikailag fejlett társadalom él, míg a holdon élő faj tud varázsolni – és természetesen utálják egymást, tehát nyilván háborúznak.

Két fiatal katona a különböző oldalakról azonban egymásba szeret, gyermekük születik, ezért menekülniük kell.

Innen bontja ki Fiona Staples és Brian K. Vaughn a család fordulatos, vicces és elég gyakran drámai történetét. A Saga első kötete várhatóan a decemberi Hungarocomixra érkezik, a következő évben pedig még három várható, elő is lehet rá fizetni.

Milyen képregényt érdemes még olvasni?

+ Év eleje óta egyszerre fut a Marvel és a DC nagy gyűjteményes sorozata a két nagy képregénykiadó legfontosabb történeteivel.

+ A Pesti Könyv gondozásában jelent meg két nem angolszász, de kultikus képregénysorozat, a Moebius és Alejandro Jodorowsky nevével fémjelzett Incal (sci-fi); és a Blacksad (antropomorf állatos noir/krimi). Utóbbinak már mindegyik kötete megjelent.

+ A Kingpin kiadónál szokás szerint Pókember, Batman illetve a Marvel+ füzetek jönnek folyamatosan.

+ Érdemes vetni egy pillantást a Vad Virágok Könyvműhely Hellboy-sorozatára, illetve a Blankets – Takarók című kötetre. 

+ Idén sokak örömére újraindult a nyolcvanas-kilencvenes évek kultikus képregényújságja, a Kockás: az újságosoknál érdemes keresni a friss számokat.

+ A Hungarocomixra jelenik meg még egy érdekesség a Nero Blanco Comix gondozásában: Farkas Lajos első magyar albuma, ami eredetileg franciául jelent meg, és egy középkorban játszódó alternatív történelmi sztori.

+ És mindezek mellé még a Fumax is újra ráállt a képregényekre: a Watchmenről már írtunk az Azonnalin, azon kívül idén megjelent a V mint Vérbosszú, egy gyűjteményes kötet Neil Gaiman Sandman-univerzumából, Conan, Jessica Jones, és jön még idén Joe Hill Locke & Key-e, illetve a Ha/Ver Mark Millartól.

A Hungarocomixon pedig ezeken kívül is lesz még egy csomó újdonság: a rendezvény december 2-án lesz a Lurdy Rendezvényközpontban.

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek