+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2018. november 21. szerda, 18:03
Januárban jön az új lemez, nyáron pedig három éves turnéra indul a Rammstein. Ezt követően viszont az egyik alapító távozhat a bandából, ami a zenekar végét jelentheti.
Jó esély van rá, hogy pár év múlva a Rammstein már csak történelem lesz, ha az alapító Richard Z. Kruspe valóban kilép a bandából.

 

Ugyanis ha a Rammsteinról beszélünk, az nem csupán az énekes Till Lindemannt jelenti: a német banda mind a hat tagja nélkülözhetetlen része a zenekarnak. Jól jelzi ezt, hogy míg szinte mindegyik nagymúltú zenekar átesik időről időre tagcseréken (gondoljunk csak a Black Sabbathra, a Metallicára vagy a Slipknotra), addig a Rammstein 1994-es indulása óta ugyanabban a felállásban játszik. 

 

Ez érhet véget a ritmusgitáros és háttérvokalista Richard Z. Kruspe belengetett távozásával. Ahogy Kruspe a Rock Antenne német zenei hírportálnak elmondta: „Ha eléred az ötvenéves kort, elkezdesz agyalni az időn, meg azon, hogy mit is akarsz kezdeni az életed hátralevő részével. És úgy érzem, hogy vannak még dolgok, amiket el akarok érni, túl a Rammsteinen. (...)

 

Szóval nem hinném, hogy még egy Rammstein-albumon dolgozni fogok.

 

Ez a készülő lemez olyan számomra, mint egy visszatérés a kezdetekhez, az egészen korai időkhöz, és nagyon bírom ezt a harmóniát. Azt az összhangot, ami a lemez elkészítését jellemezte. De számomra ez olyan, mintha az út végére értünk volna.”

 

Kruspe továbbá azt sem hiszi, hogy a banda folytatná a karrierjét nélküle is.

 

Ha egyáltalán túlélné a német csapat egy tagjuk távozását, a gitáros szerint a Rammstein akkor is végleg megváltozna. „Talán működne ez, persze, de az már egy másik zenekar lenne, másfajta dinamikával.” Ugyanakkor Kruspe azt is hozzátette, hogy nem tudja, mit terveznek a többiek az új albumukat bemutató turnékörút után, ami legalább három évig fog tartani, de a gitáros szerint akár négy-öt év is lehet belőle. 

 

Elkeseredni tehát nem kell teljesen, a Rammstein pár évig még biztosan működni fog. Sőt mi több, a régóta várt új album záros határidőn belül hallgatható lesz Kruspe szerint, aki a United Rock Nations Radionak elmondta, hogy december közepén már a végső keverési munkálatokat fogja felügyelni.

 

Így a banda új lemeze már januárban debütálhat.

 

FOTÓ: Rammstein / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Két mondatban összefoglalva ez az Európai Bizottság új terve.

Grafikonokon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban.

És ráadásul még gmailes is vagy? Van megoldás, olvasd el itt Bakó Bea szerdai hírlevelét!

Ha az ellenzék komolyan gondolja a győzelmi esélyeit, el kell döntenie, hogy hogyan indul, ezért vitasorozatot indítunk ellenzéki politikusokkal
és értelmiségiekkel.

A Csehszlovákiából a második világháború után a kollektív bűnösség elve alapján üldözött német és magyar kisebbség sorsa a szlovákok és a csehek körében nagyrészt máig kibeszéletlen.

Noha a belgrádi parlamentbe bekerült pártok közül alapvetően mindenki kormányozna a Szerb Haladó Párttal, Vučićnak nem sürgős, hogy felálljon az új kormány. Mi ennek az oka?

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás