Ingyenes horrornovellával kampányolnak a hajléktalanokért

Szerző: Pintér Bence
2018.11.21. 13:08

Az év legizgalmasabb fantasztikus novelláskötetének egy darabja vált ingyenesen elérhetővé: a szerző, Veres Attila a hajléktalanok helyzetére hívja fel a figyelmet.

Ingyenes horrornovellával kampányolnak a hajléktalanokért

„Történetek, amelyek elolvasása után a világ sokkal furcsább hely lesz” – áll Veres Attila júniusban az Agave Könyvek gondozásában megjelent novelláskötete, az Éjféli iskolák fülszövegében. Ahogy akkor arról az Azonnali is beszámolt: Veressel olyan horrorszerzője lett Magyarországnak, aki mindegyik novellájában a magyar valóságra reflektál.

Ilyen novella A vérvörös gépezet is, ami egy olyan város mindennapjait írja le, ahol valami szörnyűséges dolog szabadul el, ami végül átformálja az egész város életét.

A szerző szerint nem politizál a novella, hanem „arról a rémálomról szól, amivé az életünk válhat, ha mindig arra hallgatunk, aki a leghangosabban beszél”.

A novella mától ingyenesen elérhetővé vált a kiadó honlapjáról. Az akcióval a szerző a hajléktalanok és a lakhatási szegénységben élők helyzetére szeretné felhívni a figyelmet, így egyúttal ajánlja, hogy a letöltők támogassák A Város Mindenkié csoport munkáját.

Itt van egy vonatkozó idézet a novellából:

„A hajléktalanok eltűntek. Hosszú ideje kívántuk, hogy bár ne kellene látnunk őket az utcán, ahogy kéregetnek, rongyaikon fetrengenek és vizelnek, bárcsak ne emlékeztetnének minket a beton hidegére. De mikor végül valóban eltűntek, egyeseken nyugtalanság lett úrrá, hiszen a hajléktalanok nem elmentek a városból, de nem is számolta fel a város a hajléktalanságot mint életformát. A hajléktalanokat számolta fel. Ők fűtötték a változás első nagy fázisát.”

És kapott egy ilyen baljóslatúan szép borítót is:

NYITÓKÉP: Agave Könyvek

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek