+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2018. november 17. szombat, 12:09
Hát ilyen! A szimfonikus metálzenekar, a Within Temptation új dalában megmutatja.

Raise Your Banner címmel mutatta be új dalát a holland szimfonikus metálbanda, a Within Temptation. Ez egyúttal a második tétel, amit megismerhetünk a december 14-én érkező hetedik Within-albumról, a Resistről. A friss szerzemény csemege a hörgősebb metálrajongóknak is, hála Anders Fridén, a death metált képviselő svéd In Flames zenekar énekesének.

 

A Sharon den Adel nevével fémjelzett banda nem titkolt célja, hogy az új dallal és a hamarosan hallgatható albumukkal újraértelmezzék a metálzene fogalmát. Ahogy az énekesnő egy korábbi, a Metal Hammernek adott interjújában elmondta: „Néha úgy érezni, hogy a mai populáris zenéből hiányzik a lázadás. A Resist album készítésekor az volt a célunk, hogy összegyűjtsük az olyan hangzásvilágok darabkáit, amelyeket kedvelünk, majd azokat olyan nyerssé tegyük, amennyire csak tudjuk. Ennek eredménye egy új zenei világ, ami súlyosabb, mocskosabb és futurisztikusabb, mint bármi, amit korábban csináltunk.

 

A Resist a metálzene egy új formáját képviseli, ami friss értelmezését adja a modern zene lázadó jellegének.”

 

Ennek fényében nem csoda az sem, hogy az új lemezzel a banda egyértelműen szeretne eltérni korábbi munkásságától. Sharon den Adel szerint ha nem így tesznek, a Within Temptation ma már nem létezne.

 

Egy ideig valóban úgy tűnt, mintha a Nightwish mellett az egyik legnépszerűbb szimfonikus metálzenekar ideje lejárt volna. A banda legutóbbi lemeze, a 2014-es Hydra óta egyetlen új anyagot sem mutatott be. Arra, hogy ilyen sokáig nemhogy új lemez, még egy új dal se kerüljön ki a hollandok keze közül, még nem volt példa. A hosszú hallgatás mögött a zenekar, és legfőképpen az énekesnő alkotói válsága állt: Sharon den Adel a Hydra lemezt bemutató, intenzív turnékörút után kiégett. A lengyel Interia tévének adott interjújában az énekesnő elmondta, hogy a megterhelő turné végével elszállt minden inspirációja.

 

„Rengeteg dolog történt akkor a magánéletemben is, és ez minden mással együtt azt eredményezte, hogy képtelen voltam zenét írni. Mondhatni, leblokkoltam.

 

Kellett egy kis idő, hogy kitaláljam, (...) szeretnék-e egyáltalán maradni a bandában, mivel annak idején semmi örömöm nem volt benne. (...) Most már sokkal jobban érzem magam. (...) Csináltam egy szólóalbumot My Indigo néven olyan dalokkal, amik nem igazán illettek a Within Temptation stílusához, és akkor éreztem, hogy a zene, az inspiráció visszatért hozzám.”

 

Azt, hogy a megújuláson átesett zenekar hogyan szól, a magyar közönség is meghallgathatja: a Within Temptation december 12-én a Tüskecsarnokban fog fellépni. Minden bizonnyal el fog hangozni az új dal is, amit alább meghallgathattok.

 

 

NYITÓKÉP: Within Temptation / Facebook

 

FRISSÍTÉS: Az új lemez – az elhúzódó munkálatok miatt – csak 2019. február elsején jelenik meg.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szakértők eredetileg arra számítottak, hogy egy Olaszországban dolgozó román hozza majd haza a koronavírust.

A koronavírus-pánik helyett a kelet-európai kulturális értékek bemutatását tartjuk fontosnak.

A debreceni alapszervezet most kilépett elnöke szerint a Jakab Péter-féle vezetés „bolsevik típusú leszámolásokat” folytat.

Még mindig nem tudni magyarországi fertőzésről, de Olaszországban tizenegy, Franciaországban pedig egy halottat követelt a héten Európában is megjelent vírus.

Láttatok már olyat, hogy valaki bekerül egy kerületi bizottságba, majd rögtön felszámolná azt? Még mi sem, de Kovács Gergely, a Kutyapárt elnöke pontosan erre készül a Hegyvidéken. Az Azonnalinak elmesélte, miért.

Hans Peter Doskozil jó szórakozást kívánt a minimálbérre pénzt sajnáló cégeknek Orbánnál.

Csak a független Szél Bernadett és Szabó Szabolcs szavazott a börtönkártérítések kifizetését befagyasztó törvényjavaslat ellen, az LMP tartózkodott, a balos pártok be se mentek.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Milyen lehetőségei vannak a felhasználóknak a techóriások adatszerzéseivel szemben? Milyen megoldásaink vannak, hogy ne a Facebook döntsön a demokráciánkról? Február 28-án erről lesz szó a Patyolatban.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás