+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. november 16. péntek, 21:23
Hiába járt már tesztjárat is a Budapest-Munkács vonalon a héten, még nem tudni, mikortól lesz rendszeres a vasúti közlekedés a magyar és kárpátaljai városok között. A magyar külügy szerint a késlekedés oka a két ország rossz viszonya.

Bár már tesztjárat is közlekedett Budapest és a Munkács vonalon a héten, az ukrán állami vasúttársaság egyelőre nem tudja megmondani, hogy pontosan mikortól közlekedik majd rendszeresen vonat a magyar és a kárpátaljai városok között – írja a KárpátHír a Mukachevo.net-re hivatkozva.

 

A cikk emlékeztet: Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára júniusban azt nyilatkozta a Mukachevo.net-nek, hogy

 

a járat beindításához minden készen áll, a késés az ukrán-magyar viszony megromlásában keresendő.

 

A rendszeres járatok már csak azért is nagy segítséget jelenthetnek a kárpátaljai magyaroknak, mert Budapest mellett több más nagyobb városban is meg fognak állni, például Nyíregyházán és Debrecenben is.

 

Azt, hogy mekkora feszültségekkel terhelt az ukrán-magyar viszony, jól mutatja, hogy pénteken az ukrán külügyminisztériumba kérették Íjgyártó Istvánt, Magyarország új ukrajnai nagykövetét. Ukrajna ugyanis így kívánt tiltakozni Orbán Viktor csütörtöki kijelentése ellen, mely szerint az országnak nincs hihető időhorizontja sem a NATO-, sem az EU-csatlakozást illetően, és a mostani ukrán politikai vezetéssel semmilyen megállapodásra nem látnak esélyt.

 

FOTÓ: Wikipédia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Innováció a magyar választási kampányok terén: vasárnap este megnézheted, sikerül-e Vágó Gábornak egy számítógépes játékban megmenteni a világot.

Amennyiben a lakosság elutasította volna, az akár a schengeni övezetből való kizárást is eredményezheti.

A német konzervatívok egyre inkább közelednek a horvát jobboldalhoz, amely ellentétben az eddig kivételezetten kedvelt magyarral nem fordult szembe velük. Videó Merkel horvátjáról!

Ráadásul Matteo Salviniék európai szövetsége elég nagy gyomrost kapott Heinz-Christian Strache bukása miatt is.

George Simion azt állítja, hogy megverték, de ez pont nem látszik az általa készített felvételen. Közben több politikus is kiakadt, és a román ultrák állítólag a helyszínre készülnek.

A hét kérdése

Senki nem gondolhatja komolyan, hogy nem valami igazán szórakoztató dolog került elő témaként a két illiberális zseni első találkozóján.

Azért ide elnéznénk

2014 és 2018 között 426 esetet rögzítettek az ukrajnai magyarellenesség megnyilvánulásaiból. Filmpremier május 20-án.

Kötter Tamás a magyar Houellebecq szeretne lenni, május 21-én mutatja be új könyvét: Nem kijárat.

Kiosztjuk az Azonnali novellapályázatának díjait, és persze lesz egy jó beszélgetés is május 22-én az Aurórában.

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom. Május 24-én Budapest belvárosában is!

Remélhetőleg az összes jó mátrai bort végigkóstolhatod május 24-én Budapesten.

Ezt is szerettétek

MSZP? Fidesz? LMP? Momentum? Mi Hazánk? Ha még nem tudod, kire szavazz a május 26-i EP-választáson, akkor a Vokskabin neked szól.

Milyen érzés jobbikosként szeretni az Uniót? Milyen rádió megy a kocsiban? És hogy jön ide Rogán Cecília? Ez, és még sok minden kiderül. Videó!

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Míg hosszú ideig Magyarország és a Fidesz volt a német uniópártok első számú partnere, a figyelem egyre inkább Zágráb felé fordul. Elmondjuk, miért.

Twitter megosztás Google+ megosztás