+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. november 16. péntek, 21:23
Hiába járt már tesztjárat is a Budapest-Munkács vonalon a héten, még nem tudni, mikortól lesz rendszeres a vasúti közlekedés a magyar és kárpátaljai városok között. A magyar külügy szerint a késlekedés oka a két ország rossz viszonya.

Bár már tesztjárat is közlekedett Budapest és a Munkács vonalon a héten, az ukrán állami vasúttársaság egyelőre nem tudja megmondani, hogy pontosan mikortól közlekedik majd rendszeresen vonat a magyar és a kárpátaljai városok között – írja a KárpátHír a Mukachevo.net-re hivatkozva.

 

A cikk emlékeztet: Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára júniusban azt nyilatkozta a Mukachevo.net-nek, hogy

 

a járat beindításához minden készen áll, a késés az ukrán-magyar viszony megromlásában keresendő.

 

A rendszeres járatok már csak azért is nagy segítséget jelenthetnek a kárpátaljai magyaroknak, mert Budapest mellett több más nagyobb városban is meg fognak állni, például Nyíregyházán és Debrecenben is.

 

Azt, hogy mekkora feszültségekkel terhelt az ukrán-magyar viszony, jól mutatja, hogy pénteken az ukrán külügyminisztériumba kérették Íjgyártó Istvánt, Magyarország új ukrajnai nagykövetét. Ukrajna ugyanis így kívánt tiltakozni Orbán Viktor csütörtöki kijelentése ellen, mely szerint az országnak nincs hihető időhorizontja sem a NATO-, sem az EU-csatlakozást illetően, és a mostani ukrán politikai vezetéssel semmilyen megállapodásra nem látnak esélyt.

 

FOTÓ: Wikipédia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A flamand nacionalisták kiléptek a kormányból, mert a belga parlament támogatta a migrációs csomagot. Így a miniszterelnök kisebbségi kormányzásra kényszerül.

Ha tovább növekszik a szén-dioxid koncentrációja, az hatással lehet a memóriánkra, koncentrációs-és döntéshozatali képességeinkre.

A német viccpárt leszállította a megoldást arra, hogyan gyűlölheti tovább a fideszes média, illetve az AfD az egyik kedvenc ellenségét!

Kiderült, hogy az öt éve még a Janukovics ellen tüntető, ám mostanra a forradalomban csalódott ukrán szerepét egy fehérorosz férfi játszotta el.

Tényleg megtörténik, a Lehet Más a Politika kongresszusa simán megszavazta a kritikus főpolgármesteri jelöltségét.

A hét kérdése

Szakszervezetek, diákok, pártok vonulnak utcára Budapesten szombaton a rabszolgatörvény ellen. Mi lehet ebből? Csak egy sima tünti? Sárgamellény-import? Kormányváltás?

Azért ide elnéznénk

Beszélgetés december 11-én a Nyitott Műhelyben.

Művészeti vásár megnyitó december 12-én.

Fidesz vs. LMP vs. Jobbik vs. MSZP vs. DK vita az EU-ról december 12-én.

December 17-én a főszerepben: Ady karácsonyi versei és Kosztolányi eddig nem
ismert szövegei.

Kömlődi Ferenc és Tamás Veronika vezet be a látszat-ellentétek világába december 19-én a Múzeum körúton!

Ezt is szerettétek

A szélsőjobboldali befolyás azonban töretlen a párton belül.

A zöldpolitikus Karácsony Gergely miért épp az olcsóbb autózásért tüntetők mellett állt ki a sárga mellénnyel?

Nem az a kérdés, hogy jöjjön-e a vasút privatizációja, hanem az, hogy mikor.

Twitter megosztás Google+ megosztás