Orbán és a jogászok – Öt hír, amit olvass el, ha tájékozottan akarsz lefeküdni aludni

Szerző: Fekő Ádám
2018.11.15. 19:30

A macedón exminiszterelnök budapesti nyaralása a legjobb, de azért ezen kívül is történtek dolgok ma Magyarországon.

Orbán és a jogászok – Öt hír, amit olvass el, ha tájékozottan akarsz lefeküdni aludni

Nem volt ma időd híreket olvasni? Semmi gond, elmondjuk, mi történt!

1. Orbán Viktor szerint a jogászokat kell megkérdezni, miért nem kell a Macedóniában körözött exminiszterelnöknek a tranzitzónában várnia. Ez amúgy azért is érdekes, mert Orbán Viktor eredetileg pont jogász. Kapcsolódó, hogy albán lap azt írja, a Magyarországon menedékjogot kérő, Nikola Gruevszkit egy tiranai magyar diplomáciai autó hozta be az országba. A lap információi szerint az autó rendszáma CD1013A és a Tiranai Magyar Nagykövetséghez tartozik. (via 24)

2. Már 270 ezer aláírás jött össze az európai ügyészséghez való csatlakozásért. Hadházy egymillió aláírást szeretne összegyűjteni. (via Index)

3. Varga Mihály az ATV-nek találta azt mondani, hogy a lakástakarékok eddigi rendszerével az volt a a baj, hogy sokszor hozamvadászok kötötték. „Amikor sokan, tömegesen próbálnak egy 30 százalékos állami támogatást igénybe venni, akkor azt nem feltétlenül lakásfelújításra akarták felhasználni” – mondta a politikus.

4. Miután az országgyűlés elnöke a hét elején értesítette az ügyészséget a fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről ma gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Simonka Györgyöt. Az ügyészek szerint  Simonka zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek EU támogatását szerezte meg jogellenesen, és ezzel 1 milliárd 400 millió forint vagyoni hátrányt okozhatott.

5. „Az OLAF-jelentés eddigi megállapításai még mindig az asztalon vannak, napirenden fogják tartani az Elios-ügyet annak ellenére, hogy a magyar hatóságok megszüntették a nyomozást” – mondta Ingeborg Gräßle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának elnöke beszélt a 168 Órának.

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

 
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek