+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. november 15. csütörtök, 19:30
A macedón exminiszterelnök budapesti nyaralása a legjobb, de azért ezen kívül is történtek dolgok ma Magyarországon.

Nem volt ma időd híreket olvasni? Semmi gond, elmondjuk, mi történt!

 

1. Orbán Viktor szerint a jogászokat kell megkérdezni, miért nem kell a Macedóniában körözött exminiszterelnöknek a tranzitzónában várnia. Ez amúgy azért is érdekes, mert Orbán Viktor eredetileg pont jogász. Kapcsolódó, hogy albán lap azt írja, a Magyarországon menedékjogot kérő, Nikola Gruevszkit egy tiranai magyar diplomáciai autó hozta be az országba. A lap információi szerint az autó rendszáma CD1013A és a Tiranai Magyar Nagykövetséghez tartozik. (via 24)

 

2. Már 270 ezer aláírás jött össze az európai ügyészséghez való csatlakozásért. Hadházy egymillió aláírást szeretne összegyűjteni. (via Index)

 

3. Varga Mihály az ATV-nek találta azt mondani, hogy a lakástakarékok eddigi rendszerével az volt a a baj, hogy sokszor hozamvadászok kötötték. „Amikor sokan, tömegesen próbálnak egy 30 százalékos állami támogatást igénybe venni, akkor azt nem feltétlenül lakásfelújításra akarták felhasználni” – mondta a politikus.

 

4. Miután az országgyűlés elnöke a hét elején értesítette az ügyészséget a fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről ma gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Simonka Györgyöt. Az ügyészek szerint  Simonka zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek EU támogatását szerezte meg jogellenesen, és ezzel 1 milliárd 400 millió forint vagyoni hátrányt okozhatott.

 

5. „Az OLAF-jelentés eddigi megállapításai még mindig az asztalon vannak, napirenden fogják tartani az Elios-ügyet annak ellenére, hogy a magyar hatóságok megszüntették a nyomozást” – mondta Ingeborg Gräßle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának elnöke beszélt a 168 Órának.

 

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mivel nem látnak garanciát arra, hogy ne kerülhetnének megint politikai nyomás alá, maradnak mindenképpen Bécsben.

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás