+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2018. november 15. csütörtök, 11:38
A francia város fokozatosan szélesítené ki az autótilalmat.

Anne Hidalgo, Párizs szocialista polgármestere autómentessé tenné Párizs belső kerületeit. Amint arról a Le Parisien bulvárnapilap beszámolt: a városvezető a célját, Párizs autómentesítését fokozatosan érné el.

 

Az első lépés az lenne, hogy 2019 végéig minden hónapban egy vasárnapon nem használhatnák autóval Párizs belső kerületeit.

 

Hidalgo kész azonban ezt a tilalmat valamennyi vasárnapra kiterjeszteni. Ez persze csak ez első, egyéves teszt lenne a gyalogos Párizs, azaz a hét minden napján fennálló autótilalom bevezetéséhez.

 

Egyelőre Párizs első, második, harmadik és negyedik kerületei vennének részt a programban – ez a szűken vett történelmi párizsi belvárost jelenti. Itt egy térkép, hogy el lehessen helyezni őket:

 

 

A kerületi vezetők politikai színezet szerint megosztottak. Míg az első kerületet irányító konzervatív Jean-François Legaret

 

elhibázottnak tartja a javaslatot, mert szerinte a belvárosi autótilalom nem javítja a levegő minőségét, csupán még nagyobb légszennyezettséghez vezet a külvárosokban,

 

a másik három kerület zöld és szocialista polgármesterei az ötlet mellett vannak. Jacques Boutault, a második kerület zöld polgármestere már 2001 óta szorgalmazza a gyalogos Párizs tervét.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A mai Észak-Macedónia adta az egykori Jugoszlávia bortermelésének kétharmadát. Ma amerikai, brit, orosz és kínai piacokat céloznak, hogy világmárkákat hozzanak létre.

Ha jogerős lesz az illetékes területi választási bizottság döntése, november 10-én kell ismét szavazniuk a jászberényieknek.

Nagyobb baja is van Győrnek a polgármester szexbotrányánál: csúcsidőben folyamatosan maradnak ki a buszok, megoldás egyelőre nem látszik.

A hatóságok nem örültek neki különösebben, hogy elkezdene rendesen bánni felhasználói adataival a közösségi oldal, de Zuckerbergék őket is megpróbálják segíteni.

A honvédelmi államtitkár szerint a szocialista Bangóné úgy viselkedik, mint aki megőrült. Mindezt azért, mert az ellenzék új választást akar Csepelen, miközben a Fidesz is több helyen számoltat újra.

Szerintük legalább annyit érdemelnének a nyugat-balkáni régió népei, hogy az Európai Unió világosan mondja meg, mi a helyzet pontosan.

„Ez itt a finn-svéd határ. Negyven éve nem történt itt semmi.” Miért is jó az, hogy az EU dögunalmas?

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás