+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Techet Péter
2018. november 15. csütörtök, 11:38
A francia város fokozatosan szélesítené ki az autótilalmat.

Anne Hidalgo, Párizs szocialista polgármestere autómentessé tenné Párizs belső kerületeit. Amint arról a Le Parisien bulvárnapilap beszámolt: a városvezető a célját, Párizs autómentesítését fokozatosan érné el.

 

Az első lépés az lenne, hogy 2019 végéig minden hónapban egy vasárnapon nem használhatnák autóval Párizs belső kerületeit.

 

Hidalgo kész azonban ezt a tilalmat valamennyi vasárnapra kiterjeszteni. Ez persze csak ez első, egyéves teszt lenne a gyalogos Párizs, azaz a hét minden napján fennálló autótilalom bevezetéséhez.

 

Egyelőre Párizs első, második, harmadik és negyedik kerületei vennének részt a programban – ez a szűken vett történelmi párizsi belvárost jelenti. Itt egy térkép, hogy el lehessen helyezni őket:

 

 

A kerületi vezetők politikai színezet szerint megosztottak. Míg az első kerületet irányító konzervatív Jean-François Legaret

 

elhibázottnak tartja a javaslatot, mert szerinte a belvárosi autótilalom nem javítja a levegő minőségét, csupán még nagyobb légszennyezettséghez vezet a külvárosokban,

 

a másik három kerület zöld és szocialista polgármesterei az ötlet mellett vannak. Jacques Boutault, a második kerület zöld polgármestere már 2001 óta szorgalmazza a gyalogos Párizs tervét.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

Az '56-os magyar szabadságharc leveréséről is ismert Ivan Konyev szobrát vörös festékkel öntötték le, a polgármester szerint maradhat úgy, ahogy van.

Ez a fotó önmagában érdekes képet fest a kapitalizmusról.

Meg sem jelentek annak a szerzőnek a könyvei, aki a KSH közben eltűnt adatai szerint a legnagyobb példányszámban jelent meg Magyarországon.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás