Fekete-Győr személyesen vezeti majd Felcsútra Verhofstadt orbános kamionját

Szerző: Bukovics Martin
2018.11.15. 12:36

A Momentum elnöke szerint a magyar ellenzékiek nagyon lelkesek Verhofstadt üzenete miatt.

Fekete-Győr személyesen vezeti majd Felcsútra Verhofstadt orbános kamionját

Egy osztrák NEOS-os politikus Facebook-élőjében tűnt fel Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. A Bécsben, a kancellári hivatal előtt felvett beszélgetésben Stefan Windberger, az osztrák liberálisok egyik politikusa mutatja be a Guy Verhofstadt fémjelezte ALDE pártcsalád kampánykamionját. Ezen – mint azt elsőként az Azonnali írta meg Magyarországon – Orbán Viktor arcképe szerepel azzal a szöveggel, hogy a magyar miniszterelnök „kezdetben csak a pénzünkre utazott, most Európa egysége a tét”. Múlt héten a Momentum egyébként hivatalosan is tagja lett az ALDE-nak, így logikus is, hogy használják kampányanyagaikat az EP-választási kampányban.

A privacy beállítások miatt sajnos valamiért csak egy szűk kör számára látható, ám egyértelműen a nyilvánosságnak szánt videóban Fekete-Győr András arról beszél, ő maga fogja személyesen továbbvezetni Bécsből a kamiont. Az első úticélja Felcsút lesz, „Orbán Viktor lakóhelye, a magyarországi korrupció szimbóluma”.

A Momentum-elnök külön megemlítette az EU-s forrásokból épített felcsúti kisvasutat ennek alátámasztásaként, és külön kitért arra is, hogy

szerinte a magyar ellenzékiek nagyon lelkesek a kocsitól és a rajta szereplő üzenettől.

A Momentum-elnök csak magyarul is üzent híveinek pártja Facebook-oldalán. Itt arról beszélt, a kisteherautó az igazságot hordozza magán, miszerint „Orbán Viktor ellopja az európai pénzeket.” Az osztrák-magyar határt követően először Győrbe érnek, onnan Felcsútra, Orbán háza előtt 16 órakor tervez megjelenni az ALDE-kampánykocsi.

Az ALDE EP-frakcióvezetője egyébként nemrég írt véleménycikket arról a bécsi Die Pressébe, hogy az Europolt annyira meg kellene erősíteni, hogy az lényegében egy EU-s FBI-ként tudjon felgöngyölíteni korrupciós ügyeket (is). Szerinte ez egy megfelelő eszköz lenne annak érdekében, hogy megállítsák Orbán Viktort és a többi kelet-európai, autoriter rendszer kiépítésén munkálkodó vezetőt.

FOTÓ: ALDE / Facebook

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek