Lepattintja a Momentum Fodorékat az EP-választáson

Szerző: Hutter Marianna
2018.11.13. 20:30

Bár mindenkivel szívesen beszélget a Momentum, de inkább önállóan indulnának az EP-választáson, nem pedig a Liberálisokkal közösen.

Lepattintja a Momentum Fodorékat az EP-választáson
A Momentum önállóan fog indulni a jövő évi EP-választáson

– nyilatkozta Fekete-Győr András, a párt elnöke az Azonnali kérdésére, mely szerint el tudna-e képzelni közös listát a Liberálisokkal. Ugyanis mint az Azonnali is megírta, a Momentumot a hétvégén felvették az európai liberális pártcsaládba, az ALDE-ba, amelynek már a Fodor Gábor elnökölte magyar Liberálisok is a tagjai voltak. Ennek kapcsán a Liberálisok gyorsan jelezték: tárgyalásokat kezdeményeznek a két párt vezetősége között az európai parlamenti választásokon való együttműködésről.

Az Azonnali a Liberálisok egy szem, a parlamentbe az MSZP-Párbeszéd közös listáján bejutott országgyűlési képviselőjét, Bősz Anettet is kérdezte arról egy hétfői sajtótájékoztatón, gondolkodnának-e közös EP-listás induláson a Momentummal. A politikus erre úgy válaszolt: „jelen pillanatban itt még nem tartunk”.

Igaz, a Liberálisoknál még egyelőre az is kérdés, hogy egyáltalán indulnak-e az EP-választáson, de Bősz Anett szerint ez heteken belül eldől.

A Liberálisok politikusa a Momentummal kapcsolatban még elárulta: a párt képviselői jártak az ALDE hétvégi madridi konferenciája előtt a Fodoréknál, és elindultak olyan egyeztetések, amelyek bizonyos szakpolitikai területeken való együttműködést vetítenek előre, például a családon belüli erőszak kapcsán.

Úgy tűnik, ilyesmi együttműködés a Momentumnak is beleférne, ugyanis Fekete-Győr András arról beszélt, szakpolitikai szinten minden párttal el tudnák képzelni az együttműködést, ez alól a Liberálisok sem kivételek, „mi mindenkivel szívesen beszélgetünk, ha van ötlet, javaslat, nyitottság”.

Az Azonnali további kérdésére, miszerint örülnek-e, hogy pont a Liberálisokkal fűzhetik szorosabbra a kapcsolatot annak apropóján, hogy a Momentumot is bevették az ALDE-ba, viszont kitérően úgy válaszolt:

„mi annak örülünk, hogy Európa legprogresszívebb és legeurópapártibb pártcsaládjába vettek fel minket”.

FOTÓ: Momentum / Facebook – Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek