+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin & Bakó Bea & Michał Kiss
2018. november 12. hétfő, 08:00
Hazaszeretet? Történelem? Nyelv? Folytonos veszekedés, de összetartás a fontos dolgokban? Ilyesmiket, és ezeknél még sokkal többet mondtak Varsó központjában az ország függetlenségének századik évfordulóját ünneplők arra a kérdésre, hogy mégis mitől lengyelek a lengyelek. Videó a piros-fehér menetről!

Vasárnap van a századik évfordulója annak, hogy Lengyelország visszanyerte a függetlenségét. Ezen alkalomból mintegy kétszázezren gyűltek össze Varsó központjában – ki lengyel zászlókkal, ki petárdákkal és görögtüzekkel. Ebben a fotóriportban megnézheted, milyen volt a hangulat.

 

A felvonulókat az Azonnali az identitásuk alapjáról kérdezte, arról, hogy mégis mit jelent lengyelnek lenni, mitől lengyelek a lengyelek. Sok olyan választ kaptunk, amely sok más népre is ugyanúgy igaz: a hazaszeretetet és a kereszténységet nagyon sokan emlegették, de főleg a fiatalabbak olyan vonásra is rámutattak, amire magyarként is felkapja a fejét az ember. 

 

„Megosztott nép vagyunk. Például most itt együtt vagyunk, de gyakran veszekszünk egymással. Ez a legfontosabb tulajdonságunk, hogy folyamatosan valamilyen konfliktusban vagyunk egymással, de ha kell, össze tudunk fogni.”

 

Nézd végig a teljes videót!

 

 

Ha pedig az érdekel, hogy mit gondolnak a lengyelek a függetlenségről és a lengyel-magyar barátságról, akkor ezt a videót nézd meg, ha esetleg lemaradtál volna róla: 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Csak a képviselők egyharmada szavazott bizalmat Svédország eddigi leggyengébb kormányának, de a radikális jobboldalt sikerült kiszorítani.

Nem látod át, hogy pontosan mi is lesz most szombaton? Tüntetés, sztrájk, vagy útlezárás? Netán mindegyik? Elmondjuk, jelen állás szerint hogyan alakul a hétvége!

Pedig az ortodox egyházfő pár hete még arról beszélt, az okostelefonok szolgaságba döntik felhasználóikat, és elhozhatják az Antikrisztust.

Hiába kérték ki ausztriai állampolgárok a róluk szóló személyes adatokat az óriáscégektől, nem kaptak meg minden lényegi információt – állítja egy adatvédelemmel foglalkozó szervezet.

Ha a Twitter androidos alkalmazását használod, és megváltoztattad a fiókodhoz tartozó e-mail-címet 2014 novembere és 2019 januárja között, van egy rossz hírünk.

A hét kérdése

A rabszolgatörvény nyomán sztrájkban gondolkoznak a szakszervezetek. Neked mi lenne az utolsó csepp a pohárban? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án Karácsony Gergely és Horváth Csaba csapnak össze az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás keretein belül!

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Ezt is szerettétek

Szerinte nyolc és fél éve úgy kéne viselkednie az ellenzéknek a parlamentben, ahogyan azt a rabszolgatörvénynél tette.

Mi az, ami miatt megdicsérné Lázár Jánost, és mi az, ami miatt csak őrá tud gondolni?

Kell-e tőle félni, és eléggé félünk-e tőle már most?

Elmagyarázzuk, ki hogyan ferdíti el a túlóratörvényt, és mi is
az igazság valójában!

Twitter megosztás Google+ megosztás