Mitől lengyelek a lengyelek? Ők maguk mondják meg az Azonnalinak!

2018.11.12. 08:00

Hazaszeretet? Történelem? Nyelv? Folytonos veszekedés, de összetartás a fontos dolgokban? Ilyesmiket, és ezeknél még sokkal többet mondtak Varsó központjában az ország függetlenségének századik évfordulóját ünneplők arra a kérdésre, hogy mégis mitől lengyelek a lengyelek. Videó a piros-fehér menetről!

Vasárnap van a századik évfordulója annak, hogy Lengyelország visszanyerte a függetlenségét. Ezen alkalomból mintegy kétszázezren gyűltek össze Varsó központjában – ki lengyel zászlókkal, ki petárdákkal és görögtüzekkel. Ebben a fotóriportban megnézheted, milyen volt a hangulat.

A felvonulókat az Azonnali az identitásuk alapjáról kérdezte, arról, hogy mégis mit jelent lengyelnek lenni, mitől lengyelek a lengyelek. Sok olyan választ kaptunk, amely sok más népre is ugyanúgy igaz: a hazaszeretetet és a kereszténységet nagyon sokan emlegették, de főleg a fiatalabbak olyan vonásra is rámutattak, amire magyarként is felkapja a fejét az ember. 

„Megosztott nép vagyunk. Például most itt együtt vagyunk, de gyakran veszekszünk egymással. Ez a legfontosabb tulajdonságunk, hogy folyamatosan valamilyen konfliktusban vagyunk egymással, de ha kell, össze tudunk fogni.”

Nézd végig a teljes videót!

Ha pedig az érdekel, hogy mit gondolnak a lengyelek a függetlenségről és a lengyel-magyar barátságról, akkor ezt a videót nézd meg, ha esetleg lemaradtál volna róla: 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek