Többen voltak a foci nélküli focimeccsen, mint sokszor az NB I-ben

Szerző: Fekő Ádám
2018.11.11. 09:50

A Videoton meccsekre épp nem járó ultrái elmentek megnézni, milyen az új stadion akusztikája.

Többen voltak a foci nélküli focimeccsen, mint sokszor az NB I-ben

Ahogy arról írtunk, igazi hungarikumot szerveztek a székesfehérvári Videoton ultrái szombatra: új stadionjukat meccs nélkül mentek el beénekelni, tehát tulajdonképpen szurkoltak egy jót az üres pályának. Az eseményről videón is készült, az RBD szerint nagyjából ezer ember gyűlt össze, hogy megnézze, milyen az akusztika. 

A vicc az, hogy ezen az eseményen ezek szerint többen voltak, mint ahányan általában Pakson, az MTK-nál és persze Felcsúton kijárnak a saját új stadionjaikba valódi focimeccset nézni.

De nem ez az egyetlen vicc szerencsére: ezeknek az embereknek a nagyrésze még jó ideig nem fog bemenni meccsnapon a Széktói Stadionba szurkolni, ugyanis továbbra is bojkottálják az egészet, amiért a tulajdonos Garancsi István Videotonról MOL Vidi FC-re változtatta a nevet az olajtársaság névszponzorrá válása kedvéért.

Ezek az emberek nincsenek ott például a Vidi Európa Liga-szereplésein sem Budapesten, amik bár nélkülük is majdnem teltházakkal futnak, a közmegegyezés szerint olyan gyászos a hangulat 20 ezer nézőhöz képest, hogy azon már párszáz szervezetten szurkoló ember is tudna javítani. Gyaníthatóan nem lesznek ott a november 21-i nyitómeccsen sem, amit a Videoton az Újpest ellen játszik majd.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Cikkek a témában

Van még itt cikk a témában

Kommentek