Megölt egy feministát a videojátékban, letiltotta érte a Youtube

Szerző: Fekő Ádám
2018.11.11. 20:30

Túl sokan tapsoltak egy csak játékban elkövetett gyilkossághoz, ezért lépett a videómegosztó, hogy aztán vissza is lépjen gyorsan.

Megölt egy feministát a videojátékban, letiltotta érte a Youtube

Egészen szürreális vita alakult ki egy teljesen átlagos Youtube-csatorna körül: egy Shirrako nevű felhasználó feltöltött egy videót, amin a fél világot foglalkoztató Red Dead Redemtion 2-ben fogja a játék beépített feminista karakterét, és odaveti egy aligátornak, a videót sokan megnézték, ezért a Youtube letiltotta az egész csatornát. A „Megetették az idegesítő feministát az aligátorral” című videóban annyi van, amit a cím ígér: a vadnyugaton játszódó játék főhőse odamegy a nők szavazati jogáért tüntető nőhöz, és történik, ami történik.

A játékban bárkivel lehet beszélni és bárkit meg is lehet gyilkolni, tehát nem meglepő, hogy jópár játékos késztetést érez a törvényszegésre, Shirrako például visszavitt egy feketét a KKK-nak, de elintézt például egy Adolf Hitler-hasonmást is. Ezek viszont párezer embert érdekelnek, a feminista tüntető megölését viszont hirtelen 1,2 millió ember nézte meg, elöntötték a videót az éljenző kommentek. Ez már magában is generált némi balhét, de az még nagyobbat, hogy a sok jelentésre a videómegosztó egyszerűen letiltotta az egész csatornát, hogy aztán pár óra múlva újra elérhetővé tegye annyi kommentárral, hogy néha ők is követhetnek el hibákat, de azért ráraktak egy korhatáros figyelmeztetést.

Az igényekre amúgy jellemző, hogy általában a politikailag inkorrekt tartalmat nézik meg sokan ezen a csatornán is: ameddig a már említett Ku-Klux-Klannak visszaszállított feketét 700 ezren látták, addig

a KKK-tag meglasszózása csak 18 ezer embert érdekelt. 

Shirrako maga nem kommentálta a rövid törlést, inkább trollkodik: a disznókkal is megetette a tüntető feministát, az is 230 ezer megtekintésnél jár. 

(via The Verge)

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek