Jeremy Corbyn: „Nem állíthatjuk meg a brexitet"

Szerző: Fekő Ádám
2018.11.11. 08:12

A brit Munkáspárt elnöke arról beszélt, ő hogy oldaná meg a tárgyalásokat, ha megválasztanák miniszterelnöknek.

Jeremy Corbyn: „Nem állíthatjuk meg a brexitet"

A Der Spiegelnek adott interjút brit Munkáspárt elnöke Jeremy Corbyn, ami alapján úgy tűnik, most már végképp nem tartana helyesnek egy újabb népszavazást a brexitről. Az újság konkrétan arra kérdezett rá, megállítaná-e a britek Európai Unióból való kilépését, ha lenne rá lehetősőge: 

„Nem állíthatjuk ezt meg. A folyamat elindult az 50-es cikkely szerint.

A legjobb, amit tehetünk, hogy felismerjük, miért akartak többen kilépni.

A legtöbb szavazatot a kilépésre a legelmaradottabb területekből kaptuk. Ezekben a térségekben a munkafeltételek csak romlottak az EU-ban töltött évtizedek alatt" – mondta Corbyn, aki szerint ha ő lenne a miniszterelnök, nem lennének Theresa May problémáihoz hasonló akadályai a kilépési tárgyalásoknak, mivel ők nem akarnának az USA-hoz hasonló szabályozatlan gazdaságot megvalósítani, mint a toryk. 

Corbyn terveiben egy átfogó vámunió szerepel az EU-val, kiemelt fontosságúnak tekintve Nagy-Britannia határát Írországgal, és biztosítani az ellátási láncok kétoldalú működését. „Bármire is szavaztak az emberek, az biztos, hogy egyikük sem a munkahelyének elvesztésére vagy az életszínvonalának csökkenésére."

Jeremy Corbyn szeptemberben még arról beszélt, hogy ha pártja is úgy akarja, ő is beleállna egy második népszavazásba, bár már akkor is hozzá tette, hogy ő inkább egy előrehozott választást tartana jó ötletnek.

FORRÁS: Del Spiegel / Politico

FOTÓ: Wikipedia

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek