+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. november 11. vasárnap, 08:12
A brit Munkáspárt elnöke arról beszélt, ő hogy oldaná meg a tárgyalásokat, ha megválasztanák miniszterelnöknek.

A Der Spiegelnek adott interjút brit Munkáspárt elnöke Jeremy Corbyn, ami alapján úgy tűnik, most már végképp nem tartana helyesnek egy újabb népszavazást a brexitről. Az újság konkrétan arra kérdezett rá, megállítaná-e a britek Európai Unióból való kilépését, ha lenne rá lehetősőge: 

 

„Nem állíthatjuk ezt meg. A folyamat elindult az 50-es cikkely szerint.

 

A legjobb, amit tehetünk, hogy felismerjük, miért akartak többen kilépni.

 

A legtöbb szavazatot a kilépésre a legelmaradottabb területekből kaptuk. Ezekben a térségekben a munkafeltételek csak romlottak az EU-ban töltött évtizedek alatt" – mondta Corbyn, aki szerint ha ő lenne a miniszterelnök, nem lennének Theresa May problémáihoz hasonló akadályai a kilépési tárgyalásoknak, mivel ők nem akarnának az USA-hoz hasonló szabályozatlan gazdaságot megvalósítani, mint a toryk. 

 

Corbyn terveiben egy átfogó vámunió szerepel az EU-val, kiemelt fontosságúnak tekintve Nagy-Britannia határát Írországgal, és biztosítani az ellátási láncok kétoldalú működését. „Bármire is szavaztak az emberek, az biztos, hogy egyikük sem a munkahelyének elvesztésére vagy az életszínvonalának csökkenésére."

 

Jeremy Corbyn szeptemberben még arról beszélt, hogy ha pártja is úgy akarja, ő is beleállna egy második népszavazásba, bár már akkor is hozzá tette, hogy ő inkább egy előrehozott választást tartana jó ötletnek.

 

FORRÁS: Del Spiegel / Politico

 

FOTÓ: Wikipedia

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pénteken ül össze az alakuló ülés után először a győri közgyűlés. De ki lesz a Fidesz polgármseterjelöltje?

Egy kilenc éven át tartó korrupciós sémát tártak fel a spanyol hatóságok.

Értelmes állami bormarketing hosszú évek óta nincs Magyarországon, ezt a tevékenységet inkább a borászatok és lelkes borrajongók végzik. Most két világjáró borszakíró adna ki magyar borkalauzt angolul.

A brit LibDemek és a Skót Nemzeti Párt vitázni akartak Boris Johnsonnal és Jeremy Corbynnal, de nem hívták meg őket. Hiába reklamáltak.

Az átlag liechtensteini háztartás eladósodottsága meghaladja a kétszázezer eurót, amivel GDP-arányosan a kontinens leggazdagabb országa számít egyben a legeladósodottabb társadalomnak is.

Az egyik legnevesebb filmfesztiválon vitte haza az Eufória című sorozat első részében nyújtott teljesítményéért a legjobb pilotnak járó díjat.

Bár nyíltan nem határolódott el Orbántól, Bakunak és Ankarának is beszólt Várhelyi Olivér. Mutatjuk, miket válaszolt a bővítési biztosjelölt!

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Várhelyi a meghallgatásán profi teljesítményt nyújtott, más, nála jóval gyengébb biztosjelöltekkel ellentétben mégis csuklóztatják az EP-ben. Hogy miért?

Twitter megosztás Google+ megosztás