+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. november 9. péntek, 08:54
Mindezt akkor, mikor rég látott mélyponton vannak az orosz-brit kapcsolatok azóta, hogy Anglia területén megmérgeztek egy volt orosz kettős ügynököt.

A hideg háború alatt harminc évig az oroszoknak kémkedő brit Kim Philby után neveztek el egy teret Moszkvában közel az orosz külföldi hírszerző szolgálat, az SZVR székhelyéhez – írja a Guardian.

 

A cikk megemlíti: a hidegháború óta nem látott mélyponton vannak az orosz-brit kapcsolatok, miután Nagy-Britannia szerint orosz kémek mérgezték meg az angliai Salisbury-ben Szergej Szkripál orosz kettősügynököt (aki tehát az oroszokat árulta el a briteknek) és lányát. Szkripálékat idén márciusban mérgezték meg a „Novicsok” nevű idegméreggel – legalábbis a brit hatóságok szerint, az oroszok ugyanis tagadják, hogy bármi közük lett volna az ügyhöz.

 

Ha kémtörténetekről esik szó, megkerülhetetlen Kim Philby neve, hiszen a brit hírszerzés vezető beosztású tisztje lett, miközben karrierje alatt végig a Szovjetuniónak kémkedett. Philby végül lebukása után 1963-ban a Szovjetunióban disszidált, és ott is élt egészen 1988-ban bekövetkező haláláig.

 

FOTÓ: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem az jelenti rájuk a veszélyt, hogy rozoga csónakokkal kelnek át a tengeren, hanem az útközben jellemző erőszak. Marokkó különösen veszélyes.

Főleg a szélsőjobb politikusok és kommentelők jeleskednek ebben. Több politikus is valamiért a támadás szót használta a párizsi tűzre.

Nikola Gruevszki pártjának „sorosista” jelöltje és a
szocdem jogászprofesszor
fej-fej mellett állnak az első forduló után. Két hét múlva lesz a második forduló, de nagyon alacsony a részvételi kedv.

Komoly etnikai és vallási ellentétek, és egy alig pár hónapja véget ért politikai válság kísérik a merényleteket az indiai-óceáni szigetországban.

Egy német középkorász az orvostudomány mai állása alapján vizsgálta meg az evangéliumokban leírt kereszthalált, és arra a megállapításra jutott: Jézus kómába esett, de nem halt meg.

A hét kérdése

A Notre-Dame hétfői katasztrófája egész Európát megmozgatta. De vajon mi tudná összehozni a magyarokat?

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali összeültet vitázni pár ifjú politikust április 25-én az Aurórában. Regisztráljatok!

Bringázz április 28-án a Margitsziget és a Városliget között több száz másik emberrel!

Április 25–28. között a Millenáris Parkba ismét kivonulnak a kiadók, és sok szerző is ott lesz.

Hogyan teljesített az Európai Bizottság a luxemburgi Jean-Claude Juncker vezetése alatt? Április 29-én a Corvinus Egyetemen megtudhatod.

Idén 100 éves a Bauhaus. Május 4-én és 5-én megünnepelheted.

Ezt is szerettétek

György Péter a Notre-Dame-on kívül a legújabb trianoni emlékmű terveiről is beszélt az Azonnalinak. Interjú!

Mi történt a dél-balkáni országgal és a Magyarországon menedékjogban részesített Nikola Gruevszki pártjával?

Révész Máriusz kormánybiztos Azonnalinak tett ígérete szerint kátyúzni is fognak a pénzből!

Elmentünk egy kampányfórumra Újvidéken, mert most először szavazhatnak az EP-választáson a vajdasági magyarok. Riport!

Twitter megosztás Google+ megosztás