+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. november 9. péntek, 08:54
Mindezt akkor, mikor rég látott mélyponton vannak az orosz-brit kapcsolatok azóta, hogy Anglia területén megmérgeztek egy volt orosz kettős ügynököt.

A hideg háború alatt harminc évig az oroszoknak kémkedő brit Kim Philby után neveztek el egy teret Moszkvában közel az orosz külföldi hírszerző szolgálat, az SZVR székhelyéhez – írja a Guardian.

 

A cikk megemlíti: a hidegháború óta nem látott mélyponton vannak az orosz-brit kapcsolatok, miután Nagy-Britannia szerint orosz kémek mérgezték meg az angliai Salisbury-ben Szergej Szkripál orosz kettősügynököt (aki tehát az oroszokat árulta el a briteknek) és lányát. Szkripálékat idén márciusban mérgezték meg a „Novicsok” nevű idegméreggel – legalábbis a brit hatóságok szerint, az oroszok ugyanis tagadják, hogy bármi közük lett volna az ügyhöz.

 

Ha kémtörténetekről esik szó, megkerülhetetlen Kim Philby neve, hiszen a brit hírszerzés vezető beosztású tisztje lett, miközben karrierje alatt végig a Szovjetuniónak kémkedett. Philby végül lebukása után 1963-ban a Szovjetunióban disszidált, és ott is élt egészen 1988-ban bekövetkező haláláig.

 

FOTÓ: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Erdős Norbert és Tőkés László is megszavazta az orosz és kínai dezinformáció elleni bizottsági határozatot, az ex-LMP-s Meszerics el se ment szavazni.

Bosznia-Hercegovina évente több százezer eurót keres azzal, hogy pénzt kér az állampolgárságról való lemondásért a nyugatra vándorlóktól. Nem keveset.

A helyi ellenzék „félretette ideológiai ellentéteit”, és kezdeményezi: a kerületi önkormányzati cégek tagadják meg a törvény alkalmazását.

Az Amazon állítja: az általuk fejlesztett robot biztonsággal képes navigálni az utcán.

Nagyobb kockázata lehet az aszpirin szedése miatt kialakuló belső vérzésnek, mint amekkora eséllyel megelőzi a szív-
infarktust vagy a stroke-ot.

A hét kérdése

Elhunyt Andy Vajna filmproducer, milliárdos, filmbiztos, tévétulajdonos. Neked melyik a kedvenc filmed azok közül, amelyekhez köze volt?

Azért ide elnéznénk

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Franz Grabmayr osztrák festő képeit állítják ki a régió legmenőbb múzeumában, március 10-ig!

Ezt is szerettétek

Beküldtünk egy igazi székelyt a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai közé a januári kormányellenes tüntetésen.

Mi az, amit nem lehet elvitatni Orbán Viktortól és Gyurcsány Ferenctől? Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt mindent elmond az Azonnalinak.

Az ellenzék azzal is vádolja, hogy orosz ügynök: a radikális, nem PiS-tag politikus a lengyel-fehérorosz kapcsolatok egyik legaktívabb támogatója.

Az Azonnali bemutatja a tényleges frontvonalakat és a heterogén szerb ellenzéket.

Twitter megosztás Google+ megosztás