+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2018. november 6. kedd, 08:38
A Néppárt két csúcsjelölt-jelöltje is kampányvideóval jelentkezett a párt Helsinkiben tartott kongresszusa előtt.

Hétfőn az Európai Néppárt csúcsjelöltségére pályázó két politikus, a bajor Manfred Weber és a finn Alexander Stubb is kampányvideóval jelentkezett: ideje, hiszen nyakunkon a párt kongresszusa, amelyet Helsinkiben tartanak, és ahol dönteni fognak arról, hogy ki legyen a a párt jelöltje az Európai Bizottság vezetésére.

 

Ki gondolta volna például, hogy a kissé uncsinak tűnő Manfred Weber egy zenekar gitárosa volt?

 

A videóban Weber egyébként szülőfalujáról mesél, ahol először kezdett közélettel foglalkozni a helyi katolikus templomban és a helyi CSU-ban. Ezen kívül arról beszél, hogy erős EU-ra van szükség, ami egyben tiszteletben tartja a régiós szokásokat és identitásokat.

 

Két célja, hogy hídat építsen az emberek és a brüsszeli döntéshozatal közé; illetve hogy visszaadja Európát a népnek.

 

 

A finn Alexander Stubb pedig egy zenés-szöveges videóklipben mesélt a céljairól. Stubb szerint könnyű félelmet generálni, sokkal nehezebb reményt nyújtani. Ezzel valószínűleg a Fideszre utalt: a finn politikus kizáratná a Néppártból a Fideszt. Három dolog miatt van szükség szerinte az EU-ra: a béke, a prosperitás és a biztonság miatt.

 

Migrációügyben közös, hosszútávú megoldást szeretne találni.

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az UEFA nyilvános adatokból kijött statisztikái 3,3 millió forintról beszélnek ezzel szemben. De kinek van igaza?

Egy sokác népdallal mutatjuk meg, mennyire örülünk nektek!

Ez még nem dőlt el, mert attól függ, milyen kimenetellel járnak a most beindult folyamatok. Horváth Csaba Barnabás nézi végig a lehetséges visszatekintéseket.

A magyar származású üzletember davosi beszédében azt állította, a Facebook azon dolgozik, hogy idén újraválasszák Donald Trumpot.

A német nemzetiségi listáról bejutott parlamenti képviselő, Ritter Imre mélyen hallgat.

Olga Ljubimova óriási aranyköpéseket felejtett a régi blogján: baromira nem értem a művészfilmeket, nem akarom megnézni a Mona Lisát, a British Museum időpazarlás volt, a Louvre-ba soha nem is mennék.

További gesztusokat tenne a spanyol kormány a katalánok felé. Nem véletlenül, hiszen tőlük függ a parlamenti többség.

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mit tettek a világ vezetői, hogy megfékezzék a klímaváltozást? Erre keresik a választ a MagNet Közösségi Házban január 24-én pénteken. Filmvetítés után szakértők beszélgetnek!

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás