+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2018. november 6. kedd, 07:37
Hív a természet: a trágya titkos élete? A vízforralás öröme? Negyvenedik alkalommal adják át az év legidiótább könyvcímének járó díjat.

Nyilvánosságra került a leghülyébb könyvcímeket értékelő Diagram-díj idei jelöltlistája. A The Bookseller magazin által gondozott díjat negyven éve osztják ki, tavaly például Az ingázó disznótartó: Átfogó útmutató a disznótartáshoz, ha drága az időd lett a győztes. Idén pedig először jelöltek egy német könyvet is.

 

(Ez a második legszórakoztatóbb könyves díj, az első szerintem a Bulwer-Lytton-nagydíj, ami a legbénább első bekezdéseket díjazza.)

 

Az idei jelöltek pedig:

 

+ Hoe-Chi Angel Au: A meleg férfiak tényleg pontosabban kiszúrják a csalást? (Are Gay Men More Accurate in Detecting Deceits?)

 

+ Richard Jones: Hív a természet: A trágya titkos élete (Call of Nature: The Secret Life of Dung)

 

+ Cornelia Klarholz és Andrea Schachinger: Lóakupunktúra (Equine Dry Needling)

 

+ David Muskett: Jézus a kertészkedésről (Jesus on Gardening)

 

+ A vízforralás öröme (Joy of Waterboiling)

 

+ Paul Oberschneider: Miért áruljunk tacot Afrikában? (Why Sell Tacos in Africa?)

 

Itt lehet szavazni, hogy ki nyerje meg a díjat, ami egyébként nem jár pénzjutalommal. De te szavazz inkább nálunk, hiszen nálunk lehet szavazni az év tényleg leghülyébb című könyvére, ami viszont csak magyarul vicces. Mutatjuk:

 

 

Szóval szerintetek melyik a legidiótább cím?

 

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az összeget Parragh László mondta az Azonnalinak. Mi ez az összeg, mi mindenből áll és hogyan jött ki? Utánajártunk.

Jövő hétfőtől szerdáig a Sinopharm-vakcinával való oltásra már magunk bejelentkezhetünk, nem kell a háziorvos hívását, mailjét várni.

Lehet majd menni könyvtárba
és edzőterembe is, de csak védettségi igazolással.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás