+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2018. november 6. kedd, 07:37
Hív a természet: a trágya titkos élete? A vízforralás öröme? Negyvenedik alkalommal adják át az év legidiótább könyvcímének járó díjat.

Nyilvánosságra került a leghülyébb könyvcímeket értékelő Diagram-díj idei jelöltlistája. A The Bookseller magazin által gondozott díjat negyven éve osztják ki, tavaly például Az ingázó disznótartó: Átfogó útmutató a disznótartáshoz, ha drága az időd lett a győztes. Idén pedig először jelöltek egy német könyvet is.

 

(Ez a második legszórakoztatóbb könyves díj, az első szerintem a Bulwer-Lytton-nagydíj, ami a legbénább első bekezdéseket díjazza.)

 

Az idei jelöltek pedig:

 

+ Hoe-Chi Angel Au: A meleg férfiak tényleg pontosabban kiszúrják a csalást? (Are Gay Men More Accurate in Detecting Deceits?)

 

+ Richard Jones: Hív a természet: A trágya titkos élete (Call of Nature: The Secret Life of Dung)

 

+ Cornelia Klarholz és Andrea Schachinger: Lóakupunktúra (Equine Dry Needling)

 

+ David Muskett: Jézus a kertészkedésről (Jesus on Gardening)

 

+ A vízforralás öröme (Joy of Waterboiling)

 

+ Paul Oberschneider: Miért áruljunk tacot Afrikában? (Why Sell Tacos in Africa?)

 

Itt lehet szavazni, hogy ki nyerje meg a díjat, ami egyébként nem jár pénzjutalommal. De te szavazz inkább nálunk, hiszen nálunk lehet szavazni az év tényleg leghülyébb című könyvére, ami viszont csak magyarul vicces. Mutatjuk:

 

 

Szóval szerintetek melyik a legidiótább cím?

 

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kifürkészhetetlen utak ezek: miközben egykori párttársa épp életre hívta a Magyar Gárda utódját, Vona még a hiphopos mutogatást is imitálja kicsit.

Persze akkor, ha nem variáltak kicsit a jegyfoglalásokkal, de így is tény: a stadionépítési láz első hullámában átadott Nagyerdei Stadionnak az egyötödét használják csak átlagban.

Az euroszkeptikus politikus fényűző életének hátterét egy öttagú bizottság vizsgálja. Úgy panaszkodott szegénységére, hogy London legmenőbb negyedén fizettek neki lakást.

Vajon idén is lehal a valasztas.hu a szavazás napján? Lesznek kígyózó sorok az urnák előtt? És egyáltalán mennyibe kerül lebonyolítani az EP-választást? Az Azonnalinak a Nemzeti Választási Iroda válaszolt!

A szombaton még Strache mögött álló külügyminiszter, akinek az esküvőjén Putyin is ott volt, végül inkább maradna a Kurz-kormányban. A többi FPÖ-s miniszteren kívül Strache felesége is távozik.

A hét kérdése

Az osztrákok Habonya? Sebastian Kurz? Egy titkosszolgálat? Egy művészcsoport? Néha az élet egészen egyszerű válaszokat ad: itt vannak az Azonnali tippjei!

Azért ide elnéznénk

Kötter Tamás a magyar Houellebecq szeretne lenni, május 21-én mutatja be új könyvét: Nem kijárat.

Kiosztjuk az Azonnali novellapályázatának díjait, és persze lesz egy jó beszélgetés is május 22-én az Aurórában.

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom. Május 24-én Budapest belvárosában is!

A Tanácstalan Köztársaság friss eseményének témája, hogy hogyan építették le itthon a környezetvédelmet.

Frissiben kielemzi az EP-választási eredményeket Deutsch Tamás, Donáth Anna meg egy csomó politológus.

Ezt is szerettétek

MSZP? Fidesz? LMP? Momentum? Mi Hazánk? Ha még nem tudod, kire szavazz a május 26-i EP-választáson, akkor a Vokskabin neked szól.

Milyen érzés jobbikosként szeretni az Uniót? Milyen rádió megy a kocsiban? És hogy jön ide Rogán Cecília? Ez, és még sok minden kiderül. Videó!

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Míg hosszú ideig Magyarország és a Fidesz volt a német uniópártok első számú partnere, a figyelem egyre inkább Zágráb felé fordul. Elmondjuk, miért.

Twitter megosztás Google+ megosztás