+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. november 6. kedd, 17:40
A szocialisták szerint Frans Timmermans alkalmas arra, hogy felvegye a kesztyűt az illiberális erőkkel szemben, a Párbeszéd még nem döntött, hogy a zöld vagy a szocdem csúcsjelöltet támogatja-e.

„Timmermans olyan ember, akit életútja, szaktudása és személyisége kiválóan alkalmassá tesz arra, hogy vezesse az európai szociáldemokratákat a kampányban, és felvegye a kesztyűt a közösséget romboló, illiberális, populista, nacionalista erőkkel szemben” – így válaszolt az MSZP az Azonnali kérdésére, hogy támogatják-e holland politikus csúcsjelöltségét.

 

Mint hétfőn az Azonnali is megírta, kihívó nélkül maradt Frans Timmermans, az Európai Bizottság alapjogokért felelős alelnöke az Európai Parlament balközép pártokat összefogó S&D-frakció csúcsjelölti posztjára, miután kollégája, az energiaunióért felelős szlovák EU-biztos visszalépett a kihívástól. Így szinte borítékolható, hogy hivatalosan is a holland politikus lesz az S&D csúcsjelöltje.

 

Az MSZP hangsúlyozta:

 

kiállnak Frans Timmermans mellett az előttük álló kampányban.

 

Az Azonnali kereste az ügyben a tervek szerint az MSZP-vel az EP-választáson közös listán induló Párbeszédet is. Az ő helyzetük azért érdekes, mert ők nem az S&D, hanem a Zöldek frakciójába vágynak, vagyis kérdés, hogy Timmermansot vagy majd a Zöldek heteken belül megválasztandó jelöltjét fogják-e támogatni. A Párbeszéd érdeklődésünkre annyit írt: később hoznak döntést a kérdésben. A Zöldek egyébként már csak azért is érdekesek, mert az sem kizárt, hogy transznemű csúcsjelölttel vágnak neki az EP-választásnak.

 

Az Azonnali kereste a DK-t is, hogy támogatják-e Timmermansot, ám a párt nem válaszolt megkeresésünkre.

 

Timmermansot egyébként nem minden magyar politikus zárta a szívébe, például az LMP-t nemrég otthagyó Meszerics Tamás EP-képviselő arról írt nemrég az Élet és Irodalomban, „értelmetlenül és folyamatosan” dühös volt a politikusra. „Franciscus Cornelis Gerardus Maria Timmermans. Lehetne Rejtő-regényhős is, de nem az” – fejtegette Meszerics. 

 

FOTÓ: Frans Timmermans / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A flamand nacionalisták kiléptek a kormányból, mert a belga parlament támogatta a migrációs csomagot. Így a miniszterelnök kisebbségi kormányzásra kényszerül.

Ha tovább növekszik a szén-dioxid koncentrációja, az hatással lehet a memóriánkra, koncentrációs-és döntéshozatali képességeinkre.

A német viccpárt leszállította a megoldást arra, hogyan gyűlölheti tovább a fideszes média, illetve az AfD az egyik kedvenc ellenségét!

Kiderült, hogy az öt éve még a Janukovics ellen tüntető, ám mostanra a forradalomban csalódott ukrán szerepét egy fehérorosz férfi játszotta el.

Tényleg megtörténik, a Lehet Más a Politika kongresszusa simán megszavazta a kritikus főpolgármesteri jelöltségét.

A hét kérdése

Szakszervezetek, diákok, pártok vonulnak utcára Budapesten szombaton a rabszolgatörvény ellen. Mi lehet ebből? Csak egy sima tünti? Sárgamellény-import? Kormányváltás?

Azért ide elnéznénk

Beszélgetés december 11-én a Nyitott Műhelyben.

Művészeti vásár megnyitó december 12-én.

Fidesz vs. LMP vs. Jobbik vs. MSZP vs. DK vita az EU-ról december 12-én.

December 17-én a főszerepben: Ady karácsonyi versei és Kosztolányi eddig nem
ismert szövegei.

Kömlődi Ferenc és Tamás Veronika vezet be a látszat-ellentétek világába december 19-én a Múzeum körúton!

Ezt is szerettétek

A szélsőjobboldali befolyás azonban töretlen a párton belül.

A zöldpolitikus Karácsony Gergely miért épp az olcsóbb autózásért tüntetők mellett állt ki a sárga mellénnyel?

Nem az a kérdés, hogy jöjjön-e a vasút privatizációja, hanem az, hogy mikor.

Twitter megosztás Google+ megosztás