+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. november 6. kedd, 17:40
A szocialisták szerint Frans Timmermans alkalmas arra, hogy felvegye a kesztyűt az illiberális erőkkel szemben, a Párbeszéd még nem döntött, hogy a zöld vagy a szocdem csúcsjelöltet támogatja-e.

„Timmermans olyan ember, akit életútja, szaktudása és személyisége kiválóan alkalmassá tesz arra, hogy vezesse az európai szociáldemokratákat a kampányban, és felvegye a kesztyűt a közösséget romboló, illiberális, populista, nacionalista erőkkel szemben” – így válaszolt az MSZP az Azonnali kérdésére, hogy támogatják-e holland politikus csúcsjelöltségét.

 

Mint hétfőn az Azonnali is megírta, kihívó nélkül maradt Frans Timmermans, az Európai Bizottság alapjogokért felelős alelnöke az Európai Parlament balközép pártokat összefogó S&D-frakció csúcsjelölti posztjára, miután kollégája, az energiaunióért felelős szlovák EU-biztos visszalépett a kihívástól. Így szinte borítékolható, hogy hivatalosan is a holland politikus lesz az S&D csúcsjelöltje.

 

Az MSZP hangsúlyozta:

 

kiállnak Frans Timmermans mellett az előttük álló kampányban.

 

Az Azonnali kereste az ügyben a tervek szerint az MSZP-vel az EP-választáson közös listán induló Párbeszédet is. Az ő helyzetük azért érdekes, mert ők nem az S&D, hanem a Zöldek frakciójába vágynak, vagyis kérdés, hogy Timmermansot vagy majd a Zöldek heteken belül megválasztandó jelöltjét fogják-e támogatni. A Párbeszéd érdeklődésünkre annyit írt: később hoznak döntést a kérdésben. A Zöldek egyébként már csak azért is érdekesek, mert az sem kizárt, hogy transznemű csúcsjelölttel vágnak neki az EP-választásnak.

 

Az Azonnali kereste a DK-t is, hogy támogatják-e Timmermansot, ám a párt nem válaszolt megkeresésünkre.

 

Timmermansot egyébként nem minden magyar politikus zárta a szívébe, például az LMP-t nemrég otthagyó Meszerics Tamás EP-képviselő arról írt nemrég az Élet és Irodalomban, „értelmetlenül és folyamatosan” dühös volt a politikusra. „Franciscus Cornelis Gerardus Maria Timmermans. Lehetne Rejtő-regényhős is, de nem az” – fejtegette Meszerics. 

 

FOTÓ: Frans Timmermans / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Innováció a magyar választási kampányok terén: vasárnap este megnézheted, sikerül-e Vágó Gábornak egy számítógépes játékban megmenteni a világot.

Amennyiben a lakosság elutasította volna, az akár a schengeni övezetből való kizárást is eredményezheti.

A német konzervatívok egyre inkább közelednek a horvát jobboldalhoz, amely ellentétben az eddig kivételezetten kedvelt magyarral nem fordult szembe velük. Videó Merkel horvátjáról!

Ráadásul Matteo Salviniék európai szövetsége elég nagy gyomrost kapott Heinz-Christian Strache bukása miatt is.

George Simion azt állítja, hogy megverték, de ez pont nem látszik az általa készített felvételen. Közben több politikus is kiakadt, és a román ultrák állítólag a helyszínre készülnek.

A hét kérdése

Senki nem gondolhatja komolyan, hogy nem valami igazán szórakoztató dolog került elő témaként a két illiberális zseni első találkozóján.

Azért ide elnéznénk

2014 és 2018 között 426 esetet rögzítettek az ukrajnai magyarellenesség megnyilvánulásaiból. Filmpremier május 20-án.

Kötter Tamás a magyar Houellebecq szeretne lenni, május 21-én mutatja be új könyvét: Nem kijárat.

Kiosztjuk az Azonnali novellapályázatának díjait, és persze lesz egy jó beszélgetés is május 22-én az Aurórában.

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom. Május 24-én Budapest belvárosában is!

Remélhetőleg az összes jó mátrai bort végigkóstolhatod május 24-én Budapesten.

Ezt is szerettétek

MSZP? Fidesz? LMP? Momentum? Mi Hazánk? Ha még nem tudod, kire szavazz a május 26-i EP-választáson, akkor a Vokskabin neked szól.

Milyen érzés jobbikosként szeretni az Uniót? Milyen rádió megy a kocsiban? És hogy jön ide Rogán Cecília? Ez, és még sok minden kiderül. Videó!

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Míg hosszú ideig Magyarország és a Fidesz volt a német uniópártok első számú partnere, a figyelem egyre inkább Zágráb felé fordul. Elmondjuk, miért.

Twitter megosztás Google+ megosztás