Nincs értelme a székely-magyar összetartozás napjának

Techet Péter

Szerző:
Techet Péter

2018.11.05. 18:04

A székely-magyar összetartozás napja arra jó, hogy az ellenzék folytathassa a tét nélküli bullshitolást. Fideszesebb akar lenni a Fidesznél. De Fideszünk már van, a Jobbik ajánlata ezért megkésett.

Szávay István, az identitáskeresésben lévő Jobbik Magyarországért Mozgalom parlamenti képviselője, akinek pártja az európai konzervatívoknak ugyanúgy büdös, mint az európai szélsőjobboldaliaknak, akik még egy közös EP-frakcióba se hívták meg a pártot, megtalálta Magyarország legégetőbb kérdését.

Eddig nem volt magyar-székely összetartozás napja!

Ugyan sok minden nincs Magyarországom, például WC-papír a kórházakban vagy a vonatkocsikon, de vannak dolgok, amiken sokkal könnyebb változtatni.

Az ideológiai bullshit sokkal egyszerűbb ellenzéknek és kormánynak, mint kitalálni: miként lehetne (lehetett) volna egy gazdaságilag fejlődő, EU-támogatásoktól roskadozó korszakban élhetőbb, szebb, boldogabb, egészségesebb, okosabb hellyé tenni Magyarországot?

A Fidesz a menekültpolitikát, a CEU kiebrudálását, a genderszak betiltását, az ezer magyar zászló előtti sajtótájékoztatókat, a kettős állampolgárságot, a (persze csak retorikai) szabadságharcokat adta a magyar nemzetnek. A baloldali ellenzék eközben rétegkérdésekbe ragad bele, a szélsőjobboldali ellenzék pedig székelymagyarösszetart.

Miért nincs értelme egy ilyen napnak, azon túl, hogy eleve mással kéne ellenzéknek és kormánynak foglalkoznia?

Egyrészről a székely, tudtommal, a magyar nemzet (nép, faj, stb.) része. Ezért nem ismerték el őket se Magyarországon, se Romániában önálló kisebbségnek, nemzetiségnek, holott éppen a székelység körében lenne erre akár igény.

Ha azonban a székely tényleg a magyarság része, akkor nincs külön értelme az összetartozás szónak. A magyarság önmaga egy részével akar összetartozni, amellyel eleve összetartozik?

Ezt amúgy köldöknézésnek vagy maszturbációnak is lehet hívni – végül is a trianonsirámos összetartozósdi is erről szól.

Ha viszont többről van szó, azaz van egy önálló székely nemzet (nép, faj, stb.), amellyel érdemes és szívetmelengető összetartozni, akkor azzal a magyar Országgyűlés beismeri: eddig jogtalanul tagadta meg a székelységtől a nemzetiségi státuszt, a székelységet a magyarság gyarmatosítja.

Másrészről miért csak a székelyekkel? Miért csak az ő muszlim félholdas zászlójuk lengedezik a parlament épületén? Miért csak az ő közepesen szar operettből vett „himnuszuk“ elmaradhatatlan kelléke minden fideszes vagy jobbikos (a kettő között eleve nincs nagy különbség) rendezvénynek?

Miért nem tartozunk össze a többi erdélyivel, a partiumiakkal, a vajdaságiakkal, a felvidékiekkel, a kárpátaljaikkal, vagy a fiumeikkel? Miért csak a székelyek kapnak ilyen előzékeny elbírálást?

Persze ezzel most adtam egy ötletet kormánynak és szélsőjobboldali ellenzékének egyaránt, hogyan kell a hátralevő három és fél évet bullshitolással tölteni. Előre a csángó-magyar, a bánáti-magyar, a csallóközi-magyar, a pozsony-kertvárosi-magyar (stb.) összetartozások napjaiért!

Legyen minden nap egy összetartozás napja, igazi hungarikum lehetne.

Harmadrészről az ellenzék felettébb téved, ha fideszebb akar lenni a Fidesznél, és így akar győzni. Természetesen lehet a Fidesszel egyetérteni, bár a témáit inkább ignorálni kell, és természetesen nem szabad rétegproblémákba beleakadni – de az ellenzéki alternatíva mégse lehet az, hogy mi ugyanolyan nacionalisták és konzervatívok vagyunk (leszünk), mint a Fidesz, csak eddig (mert nem volt rá lehetőségünk, de Isten segedelmével majd úgyis lesz) mi még nem loptunk.

A magyarok és ellenzék közötti összetartozás napja akkor fog majd megszületni, ha képes lesz az ellenzék nem réteg-, de nem is fideszes ügyekkel önálló gondolatot és akaratot felmutatni. De úgyis hamarabb kerül vissza Székelyföld, mint hogy ez a nap eljöjjön.

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől
Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek