+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. november 2. péntek, 09:45
A Videoton ultracsoportja nem jár ki meccsekre, de jövő héten kimegy szurkolni az üres pályának az új stadionban.

Talán előre kijelenthető, hogy új csúcsot ér el jövő héten a magyar foci körüli világ: a mostanra már tényleg felépült új székesfehérvári stadionba kimennek a Videoton szurkolói drapikkal, dobokkal és tippem szerint jobbnál jobb pirotechnikai eszközökkel beénekelni a már több, mint két éve épülő új létesítményt. A sztoriban az a trükk, hogy

 

azon a hétvégén Mezőkövesden játszik a Vidi, ráadásul vasárnap.

 

Elsőre hülyeségnek tűnik, pedig nem az: Red Blue Devils névre hallgató fehérvári ultracsoport nyár óta bojkottálja a meccseket, köztük az Európa Liga csoportmeccseit is, amiért a tulajdonos Garacsi István bármiféle engedmény vagy egyeztetés nélkül MOL Vidi FC-re változtatta a hagyományosan Videotonnak hívott csapat nevét. Garancsi úgy tűnik, nem is igazán zavartatja magát az amúgy sem túl sok nézőjének tovább apadásán, hiszen Orbán Viktort továbbra is repülőzteti a külföldi meccsekre is, a szurkolók viszont szurkolni akarnak, ezért meccs nélkül nézik meg és kiabálják tele az új Sóstói stadiont. 

 

Ha ez még nem lenne elég érdekes, akkor emelem a tétet: a stadionban továbbra is lesz egy RBD-szektor, ahova értelemszerűen a fanatikus vidistákat várják, ide is hirdették meg a találkozót, miközben egyelőre semmi esély nincs rá, hogy esetleg a focimeccsekre is kimenjenek.

 

Aki kimegy, láthat egy 14 ezres stadiont üres pályával, viszont hallgathat szurkolói dalokat egy jó akusztikájú, szerencsére rettentő sok állami pénzbe kerülő szép új stadionban, ezzel új szintre emelve a foci és a szurkolói közösség teljes elkülönülését. 

 

FOTÓ: molvidi.hu

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Közös közleményben jelentette be Mirkóczki Ádám és a Jobbik, hogy Eger összellenzéki támogatással megválasztott polgármestere kilép a pártból. Hangsúlyozzák: nem azért, amiért mostanság mások.

Az USR képviselője erdélyi magyar szélsőségeseket emlegetett a székely autonómiatörekvésekkel összefüggésben, de a Momentum egyelőre nem szakítja meg a kapcsolatot román testvérpártjával.

Az ozorai alapszervezet indoklása szerint Jakab
Péter Jobbik-elnök és köre többet ártott a pártnak, mint bárki az elmúlt években.

Ugyanakkor jó hír, hogy
már 2160 gyógyult van.

A tengerpart idén kilőve, a Balatont pedig már unod? Ne aggódj, egy csomó jó hely van még Magyarországon, ahol kényelmesen eltölthetsz egy hetet. Például Kecskeméten!

Az Azonnali mindenajánlója végre kicsit kinyílhat a világra, és az otthon fogyasztható termékek mellett már kicsit azt is javasolhatjuk, hogy menj ki a lakásból, és nézd meg, mit csinál a többi ember!

Harminc év után először fordul elő, hogy az emberek nem gyűlhetnek össze Hongkongban a közös virrasztásra. De miért olyan érzékeny téma ez most?

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás