+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. november 2. péntek, 09:45
A Videoton ultracsoportja nem jár ki meccsekre, de jövő héten kimegy szurkolni az üres pályának az új stadionban.

Talán előre kijelenthető, hogy új csúcsot ér el jövő héten a magyar foci körüli világ: a mostanra már tényleg felépült új székesfehérvári stadionba kimennek a Videoton szurkolói drapikkal, dobokkal és tippem szerint jobbnál jobb pirotechnikai eszközökkel beénekelni a már több, mint két éve épülő új létesítményt. A sztoriban az a trükk, hogy

 

azon a hétvégén Mezőkövesden játszik a Vidi, ráadásul vasárnap.

 

Elsőre hülyeségnek tűnik, pedig nem az: Red Blue Devils névre hallgató fehérvári ultracsoport nyár óta bojkottálja a meccseket, köztük az Európa Liga csoportmeccseit is, amiért a tulajdonos Garacsi István bármiféle engedmény vagy egyeztetés nélkül MOL Vidi FC-re változtatta a hagyományosan Videotonnak hívott csapat nevét. Garancsi úgy tűnik, nem is igazán zavartatja magát az amúgy sem túl sok nézőjének tovább apadásán, hiszen Orbán Viktort továbbra is repülőzteti a külföldi meccsekre is, a szurkolók viszont szurkolni akarnak, ezért meccs nélkül nézik meg és kiabálják tele az új Sóstói stadiont. 

 

Ha ez még nem lenne elég érdekes, akkor emelem a tétet: a stadionban továbbra is lesz egy RBD-szektor, ahova értelemszerűen a fanatikus vidistákat várják, ide is hirdették meg a találkozót, miközben egyelőre semmi esély nincs rá, hogy esetleg a focimeccsekre is kimenjenek.

 

Aki kimegy, láthat egy 14 ezres stadiont üres pályával, viszont hallgathat szurkolói dalokat egy jó akusztikájú, szerencsére rettentő sok állami pénzbe kerülő szép új stadionban, ezzel új szintre emelve a foci és a szurkolói közösség teljes elkülönülését. 

 

FOTÓ: molvidi.hu

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hát mi mással foglalkozna az eheti Azonnali-lista, mint az esti Szlovákia-Magyarország szuperrangadóval? Ezúttal taktikai tanácsokkal látjuk el Rossi szövetségi kapitányt.

Kiderült, hogy a Most-Híd is beáll a szlovák elnökválasztás első fordulójában fölényes sikert arató liberális politikus mögé.

Ezzel kezdődött el a kasztinghét, amikor minden, magát kicsit komolyan vevő ember lepattintotta a baloldali kormánypártok felkérését arra, hogy ő legyen a miniszterelnök.

Alig alakult meg a Nigel Farage-féle új, brexit-párti formáció, néhány iszlamofób tweet miatt lemondott a Brexit Párt elnöke.

Rosszul adták meg székhelyüket, ráadásul Fekete-Győr András sem képviselhetné a pártot hivatalos ügyekben.

A hét kérdése

A miniszterelnök beígérte a térség újjászületését, de mi elképzelni sem tudjuk, mire gondolhatott. Szerintetek?

Azért ide elnéznénk

Az interaktív kiállítás Da Vinci halálának 500. évfordulóján érkezik, március 16-tól látogatható az Élményüzemben.

Előadás a szovjetek innovatív megoldásairól Budapesten március 22-én.

Na jó, ennél valamivel fancy-bb névvel fut a kolozsvári, március 29-31. közötti kóstoló.

Művészeti est március 30-án több, mint százötven slammer, költő és zenész társaságában. Helyszín: Négyszoba Galéria.

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Leginkább a még hezitáló német, spanyol és lengyel pártokon fog múlni a Fidesz sorsa az Európai Néppártban, de a kormánypártnak is vannak erős szövetségesei.

Alexisz Ciprasznak elég volt az első vörös vonalat átlépnie, hogy Berlin alig fél év alatt padlóra küldje. Ciprasz ugyanis, ellentétben Orbánnal, egy tényleges vörös vonalt érintett: a német bankok érdekeit.

Először az európai zöldpolitikában válhatna természetessé Európa újraegyesítése és az európai politika dekolonizálása.

Az AB az igazságügyi miniszter kérésére olvasott az igazságügyi miniszter korábbi gondolataiban! Sci-finek hangzik? Elmagyarázzuk!

Twitter megosztás Google+ megosztás