Újra kitalált valamit Magyarország: megszületik a foci nélküli focimeccs!

Szerző: Fekő Ádám
2018.11.02. 09:45

A Videoton ultracsoportja nem jár ki meccsekre, de jövő héten kimegy szurkolni az üres pályának az új stadionban.

Újra kitalált valamit Magyarország: megszületik a foci nélküli focimeccs!

Talán előre kijelenthető, hogy új csúcsot ér el jövő héten a magyar foci körüli világ: a mostanra már tényleg felépült új székesfehérvári stadionba kimennek a Videoton szurkolói drapikkal, dobokkal és tippem szerint jobbnál jobb pirotechnikai eszközökkel beénekelni a már több, mint két éve épülő új létesítményt. A sztoriban az a trükk, hogy

azon a hétvégén Mezőkövesden játszik a Vidi, ráadásul vasárnap.

Elsőre hülyeségnek tűnik, pedig nem az: Red Blue Devils névre hallgató fehérvári ultracsoport nyár óta bojkottálja a meccseket, köztük az Európa Liga csoportmeccseit is, amiért a tulajdonos Garacsi István bármiféle engedmény vagy egyeztetés nélkül MOL Vidi FC-re változtatta a hagyományosan Videotonnak hívott csapat nevét. Garancsi úgy tűnik, nem is igazán zavartatja magát az amúgy sem túl sok nézőjének tovább apadásán, hiszen Orbán Viktort továbbra is repülőzteti a külföldi meccsekre is, a szurkolók viszont szurkolni akarnak, ezért meccs nélkül nézik meg és kiabálják tele az új Sóstói stadiont. 

Ha ez még nem lenne elég érdekes, akkor emelem a tétet: a stadionban továbbra is lesz egy RBD-szektor, ahova értelemszerűen a fanatikus vidistákat várják, ide is hirdették meg a találkozót, miközben egyelőre semmi esély nincs rá, hogy esetleg a focimeccsekre is kimenjenek.

Aki kimegy, láthat egy 14 ezres stadiont üres pályával, viszont hallgathat szurkolói dalokat egy jó akusztikájú, szerencsére rettentő sok állami pénzbe kerülő szép új stadionban, ezzel új szintre emelve a foci és a szurkolói közösség teljes elkülönülését. 

FOTÓ: molvidi.hu

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek