+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. november 2. péntek, 09:45
A Videoton ultracsoportja nem jár ki meccsekre, de jövő héten kimegy szurkolni az üres pályának az új stadionban.

Talán előre kijelenthető, hogy új csúcsot ér el jövő héten a magyar foci körüli világ: a mostanra már tényleg felépült új székesfehérvári stadionba kimennek a Videoton szurkolói drapikkal, dobokkal és tippem szerint jobbnál jobb pirotechnikai eszközökkel beénekelni a már több, mint két éve épülő új létesítményt. A sztoriban az a trükk, hogy

 

azon a hétvégén Mezőkövesden játszik a Vidi, ráadásul vasárnap.

 

Elsőre hülyeségnek tűnik, pedig nem az: Red Blue Devils névre hallgató fehérvári ultracsoport nyár óta bojkottálja a meccseket, köztük az Európa Liga csoportmeccseit is, amiért a tulajdonos Garacsi István bármiféle engedmény vagy egyeztetés nélkül MOL Vidi FC-re változtatta a hagyományosan Videotonnak hívott csapat nevét. Garancsi úgy tűnik, nem is igazán zavartatja magát az amúgy sem túl sok nézőjének tovább apadásán, hiszen Orbán Viktort továbbra is repülőzteti a külföldi meccsekre is, a szurkolók viszont szurkolni akarnak, ezért meccs nélkül nézik meg és kiabálják tele az új Sóstói stadiont. 

 

Ha ez még nem lenne elég érdekes, akkor emelem a tétet: a stadionban továbbra is lesz egy RBD-szektor, ahova értelemszerűen a fanatikus vidistákat várják, ide is hirdették meg a találkozót, miközben egyelőre semmi esély nincs rá, hogy esetleg a focimeccsekre is kimenjenek.

 

Aki kimegy, láthat egy 14 ezres stadiont üres pályával, viszont hallgathat szurkolói dalokat egy jó akusztikájú, szerencsére rettentő sok állami pénzbe kerülő szép új stadionban, ezzel új szintre emelve a foci és a szurkolói közösség teljes elkülönülését. 

 

FOTÓ: molvidi.hu

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

„Ez itt a finn-svéd határ. Negyven éve nem történt itt semmi.” Miért is jó az, hogy az EU dögunalmas?

Éjfélig vitatkoztak, de nem jutottak egyezségre az EU-s vezetők a nyugat-balkáni bővítés ügyében, még csak ígérgető dokumentumra sem futotta.

Bangóné Borbély Ildikó szerint annyira egyértelmű, hogy elcsalta a választást a helyi Fidesz, hogy az újraszámlálással sem elégednének meg.

A magyar fociválogatottnak a reményt jelentette a holland bíró tévedése, az azeri szurkolókat viszont rettentően felháborította.

Szombaton egy második brexitnépszavazás megtartásáról szavazhatnak, pedig közben a miniszterelnök már megállapodott az Európai Bizottsággal.

Jean-Claude Juncker jelentette ezt be a Twitteren. Az ír határ kapcsán sikerült dűlőre jutni, de még az Európai Tanácsnak is jóvá kell az egészet hagynia.

Rossz és jó döntéseket is hoztak, de szerették Budapestet, ezért megérdemli a két volt főpolgármester a díszpolgári címet Karácsony szerint.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás