+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. november 2. péntek, 09:45
A Videoton ultracsoportja nem jár ki meccsekre, de jövő héten kimegy szurkolni az üres pályának az új stadionban.

Talán előre kijelenthető, hogy új csúcsot ér el jövő héten a magyar foci körüli világ: a mostanra már tényleg felépült új székesfehérvári stadionba kimennek a Videoton szurkolói drapikkal, dobokkal és tippem szerint jobbnál jobb pirotechnikai eszközökkel beénekelni a már több, mint két éve épülő új létesítményt. A sztoriban az a trükk, hogy

 

azon a hétvégén Mezőkövesden játszik a Vidi, ráadásul vasárnap.

 

Elsőre hülyeségnek tűnik, pedig nem az: Red Blue Devils névre hallgató fehérvári ultracsoport nyár óta bojkottálja a meccseket, köztük az Európa Liga csoportmeccseit is, amiért a tulajdonos Garacsi István bármiféle engedmény vagy egyeztetés nélkül MOL Vidi FC-re változtatta a hagyományosan Videotonnak hívott csapat nevét. Garancsi úgy tűnik, nem is igazán zavartatja magát az amúgy sem túl sok nézőjének tovább apadásán, hiszen Orbán Viktort továbbra is repülőzteti a külföldi meccsekre is, a szurkolók viszont szurkolni akarnak, ezért meccs nélkül nézik meg és kiabálják tele az új Sóstói stadiont. 

 

Ha ez még nem lenne elég érdekes, akkor emelem a tétet: a stadionban továbbra is lesz egy RBD-szektor, ahova értelemszerűen a fanatikus vidistákat várják, ide is hirdették meg a találkozót, miközben egyelőre semmi esély nincs rá, hogy esetleg a focimeccsekre is kimenjenek.

 

Aki kimegy, láthat egy 14 ezres stadiont üres pályával, viszont hallgathat szurkolói dalokat egy jó akusztikájú, szerencsére rettentő sok állami pénzbe kerülő szép új stadionban, ezzel új szintre emelve a foci és a szurkolói közösség teljes elkülönülését. 

 

FOTÓ: molvidi.hu

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kifürkészhetetlen utak ezek: miközben egykori párttársa épp életre hívta a Magyar Gárda utódját, Vona még a hiphopos mutogatást is imitálja kicsit.

Persze akkor, ha nem variáltak kicsit a jegyfoglalásokkal, de így is tény: a stadionépítési láz első hullámában átadott Nagyerdei Stadionnak az egyötödét használják csak átlagban.

Az euroszkeptikus politikus fényűző életének hátterét egy öttagú bizottság vizsgálja. Úgy panaszkodott szegénységére, hogy London legmenőbb negyedén fizettek neki lakást.

Vajon idén is lehal a valasztas.hu a szavazás napján? Lesznek kígyózó sorok az urnák előtt? És egyáltalán mennyibe kerül lebonyolítani az EP-választást? Az Azonnalinak a Nemzeti Választási Iroda válaszolt!

A szombaton még Strache mögött álló külügyminiszter, akinek az esküvőjén Putyin is ott volt, végül inkább maradna a Kurz-kormányban. A többi FPÖ-s miniszteren kívül Strache felesége is távozik.

A hét kérdése

Az osztrákok Habonya? Sebastian Kurz? Egy titkosszolgálat? Egy művészcsoport? Néha az élet egészen egyszerű válaszokat ad: itt vannak az Azonnali tippjei!

Azért ide elnéznénk

Kötter Tamás a magyar Houellebecq szeretne lenni, május 21-én mutatja be új könyvét: Nem kijárat.

Kiosztjuk az Azonnali novellapályázatának díjait, és persze lesz egy jó beszélgetés is május 22-én az Aurórában.

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom. Május 24-én Budapest belvárosában is!

A Tanácstalan Köztársaság friss eseményének témája, hogy hogyan építették le itthon a környezetvédelmet.

Frissiben kielemzi az EP-választási eredményeket Deutsch Tamás, Donáth Anna meg egy csomó politológus.

Ezt is szerettétek

MSZP? Fidesz? LMP? Momentum? Mi Hazánk? Ha még nem tudod, kire szavazz a május 26-i EP-választáson, akkor a Vokskabin neked szól.

Milyen érzés jobbikosként szeretni az Uniót? Milyen rádió megy a kocsiban? És hogy jön ide Rogán Cecília? Ez, és még sok minden kiderül. Videó!

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Míg hosszú ideig Magyarország és a Fidesz volt a német uniópártok első számú partnere, a figyelem egyre inkább Zágráb felé fordul. Elmondjuk, miért.

Twitter megosztás Google+ megosztás