Te mitől félsz?

Halloween ugyan az angolszászoké, de démonaik nem csak nekik vannak. Bázeli, müncheni, budapesti és kolozsvári járókelőket kérdeztünk arról, hogy mitől félnek? Félelem és rettegés az Azonnalin!

Mitől félsz? Egyszerű kérdés, mégis millió válaszlehetőséget rejt magában. Ha ennyit nem is, de vagy két tucatot mi is kaptunk a svájci, a román, a német és a magyar utca emberétől.

A magasságtól, a pókoktól, a bezártságtól és a víztől való fóbiák mellett meglepő, és olykor egészen filozofikus megközelítések kerültek elő.

Egy román férfi azért a sötétségtől fél, mert bizonytalanná válik, és nem tudja, hogy mi történhet vele.

A politikával kapcsolatos félelmek érdekes megoszlást mutatnak nem reprezentatív körkérdésünkben. Svájcban és Bajorországban jobbára a szélsőjobb megerősödésétől és olyan globális problémáktól tartanak, mint a háború vagy a klímaváltozás.

A kolozsváriaknak a saját kormányukból van nagyon elegük. Budapesten viszont meg sem említették a politikát, mint félelemforrást azt általunk megkérdezettek.

Hogy ez az általános apátiának köszönhető-e, vagy valami egészen másnak, azt nem tudhatjuk.

Biztos gazdasági alapok és kiemelekedő életszínvonal ide vagy oda, Münchenben és a magyar fővárosban egyaránt foglalkoztatja az embereket a lakhatás és a megélhetés egyre emelkedő költségeinek kérdése. És persze van, aki semmitől sem fél. Meg olyan is akad, aki mindentől, vagy csak Istentől. Egy biztos:

a Liszt Ferenc téri padon a szokatlan őszi meleget élvező nénik legalább az Azonnalitól nem féltek!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek