+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. október 31. szerda, 19:00
Mára is kiolvastuk helyetted az internetet. Van itt túlzottan tájékozott kormánypropaganda, csicskító párbeszédes és egy kevéssé sikeres Erdei Zsolt is!

1. Végre megtudtuk, mit csinál Rogán Antal! Az Átlátszó megszerzett egy szeptemberben aláírt szerződést, ami szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda hírportálok, blogok, a YouTube, a Twitter, a Facebook, és az orosz Vkontakte felületein megjelent cikkeket, posztokat, bejegyzéseket figyeltet egy magáncéggel. Megkérdezték a Kormányzati Tájékoztatási Központot is róla, hogy pontosan mire költi a közpénzt, megkapták a válasz: „Álhírek terjedése ellen küzdünk, melyben a Soros György által finanszírozott portálok, többek között az Ön munkahelye is, sajnos fontos szerepet játszanak.”

 

2. Már megint kicsit szarabb helyen élünk, mint amilyennek tegnap hittük: a kormánymédiából tudta meg az Index újságírója, Dezső András, hogy az ügyészség vádat emelt ellene, valaki a 888-nál ugyanis hamarabb tudta meg ezt nála. Ráadásul azért emelnek vádat, mert Dezső kiderítette, már megint kamuzik a köztévé. 

 

Egy Natalie Contessa af Sandberg néven bemutatott, magyar származású svéd nő azt állította, annyira fél a menekültektől, hogy inkább Magyarországra költözik, de kiderült, hogy már évekkel korábban lakást bérelt Budapesten, Svédországba menekültként érkeztek korábban anyjával, mellesleg hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el Svédországban. Az eljárás személyes adattal való visszaélés miatt indult.

 

3. Kedden vált hivatalossá, hogy 6810 dolgozójától megválik a kormány, a Népszava szerint pedig már aznap megkezdték a kirúgásokat. Az elküldött emberek számítógépeit abban a pillanatban lekapcsolták, ahogy átvették a felmondó levelüket. A legrosszabbul az Innovációs és Technológiai Minisztérium áll: ott 517 státust törölnek, a Belügyminisztériumban 401-et, a Miniszterelnöki Kabinetirodán viszont  csak 10 helynek intettek búcsút. 

 

4. A párbeszédes Szabó Tímea megtette, amit mindenki szeretne egyszer az életben: jelezte a parlamentben mellette megállás nélkül szövegelő Németh Szilárdnak, hogy maradjon már csendben! Az erről készült videót Tordai Bence Párbeszéd-képviselő készítette és tette ki a Facebookra.

 

 

5. Erdei Zsolt elfogadja, hogy a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) hivatalos eljárást indít, bár nem ért vele egyet - írja az MTI. A szövetség azt vizsgálja, a sportvezetésbe tavaly belekóstolt Erdei alatt hogy ment csődbe a szövetség a Budapesten rendezett ifjúsági világbajnokság.

 

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A német Zöldek hétfőn döntik el: Baerbockkal vagy Habeckkel lesz-e esélyük az ország történetében először zöld kancellárt adni. Vajon kit és mit támogatnak a két magyar zöldpártnál? Megkérdeztük.

Az orosz cég így biztosan nem vehet részt a dukovany-i atomerőmű bővítésében. Szombaton Csehország 18 orosz diplomatát utasított ki.

Szilágyi György Jobbik-alelnököt indítják Jakab Péterék az előválasztáson a Budapest 14. választókerületben, ahol az előző két parlamenti választáson a Fidesz jelöltje nyert.

Az Európai Bizottság német elnöke protokollhibát vétett, amikor a kabinetfőnökével utasíttatta vissza az ukrán elnök meghívását Kijevbe.

Elszabadult a képregényboom Magyarországon, tele vagyunk jobbnál jobb címekkel: ötöt ajánlunk a klasszikusoktól Harari világmegfejtéséig!

Budapest a költségvetéséből egymilliárd forintot különített el arra, hogy a politikusok helyett a városlakók dönthessék el, hogy mit fejlesszenek ebből a pénzből. De mire akarják költeni az adóforintokat a budapestiek?

Az elmúlt egy hónapban adták be az eddigi összes covid elleni oltás 58 százalékát, de ez nem egységesen oszlik el a világon. Mutatjuk, hogyan áll az oltásokkal Közép-Európa!

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás