Még e-mailt sem lehet írni a parlament fideszes némájának

Szerző: Hutter Marianna
2018.10.31. 15:55

Más képviselőkkel ellentétben még hivatalos e-mail címet sem lehet találni a mai napig a kormánypárt némájaként elhíresült Bíró Márkhoz a parlament oldalán, aki mellesleg több mint havi bruttó egymilliós, közpénzből fizetett fizetést visz haza.

Még e-mailt sem lehet írni a parlament fideszes némájának

Ugyan a fideszes Bíró Márk arról híresült el, hogy 2010 óta országgyűlési képviselő, de még nem sikerült felszólalnia egyszer sem a parlamentben, úgy tűnik, írásban sem könnyű őt utolérni. Ugyanis a képviselők jelentős részével ellentétben még e-mail cím sem található hozzá a parlamenti oldalán – vette észre az Azonnali. A gyakorlat ugyanis az, hogy legalább egy vezetéknév.keresztnév@parlament.hu típusú mailcímet megadnak a képviselőknek – amit ők aztán vagy olvasnak, vagy nem.

A Bíró Márkról fellelhető adatokból azt is igen nehéz megállapítani, hogy mégis mivel tölti a munkaidejét, hiszen bár május elején alakult meg az új Országgyűlés, szokásához tartva magát azóta sem sikerült felszólalnia vagy akár csak egyetlen indítvánnyal élnie. Igaz, az ezt megelőző nyolc évben is összesen csak tizenhárom indítványhoz volt köze.

Persze elképzelhető, hogy Bíró Márk inkább a bizottsági munkára kívánja fektetni a hangsúlyt, hiszen a honvédelmi és rendészeti bizottság tagja. Ám a bizottsági dokumentumokat átnézve az derül ki: október 25-éig tizenkét alkalommal üléseztek, ám a képviselőt ebből hatszor kellett helyettesíteni.

Bíró Márkról sok más egyéb dolog sem derül ki.

Bár megszokott, hogy megtalálható a képviselők önéletrajza, személyes honlapjának vagy Facebook-oldalának linkje a parlamenti oldalukon, a képviselő ilyenekkel sem rendelkezik.

Nagyjából ezeket lehet tudni róla:

+ országos listáról jutott be (ráadásul a 2014-es 54. helynél az előkelőbb 38. helyen szerepelt a Fidesz-KDNP listáján az idei választáson, tehát még erősödött is a pozíciója párton belül),

+ társalgási szinten beszél angolul,

+ legmagasabb iskolai végzettsége: középfok,

+  vagyonnyilatkozata szerint fele arányban tulajdonosa egy pásztói családi háznak, van egy 1973-as évjáratú Mercedese, négymillió forintnyi készpénze, de 15 milliós tartozása is magánszemélyekkel szemben,

+ havi bruttó több mint egymillió forintot keres.

Bíró Márk kapcsán kerestük a Fidesz-frakció sajtóosztályát egy hete, többek közt azért, hogy interjút kérhessünk a képviselővel a munkájáról. Emellett arra is kíváncsiak voltunk, miért nincs e-mail cím feltüntetve hozzá (így hogy kerüljenek vele kapcsolatba a választópolgárok?), és hogy a Fidesz mennyire elégedett a munkájával. Választ cikkünk megjelenéséig nem kaptunk.

Sok beszédnek sok az alja

Mindenestere azt érdemes felidézni, hogy az Indexnek két éve sikerült reagáltatnia Bíró Márkot azzal kapcsolatban, hogy miért nem szokott soha felszólalni. Akkor a képviselő arról beszélt, szerinte a munkát nem felszólalásokban mérik a parlamentben.

„Sok ellenzéki van, akik folyamatosan beszélnek, de még egy törvényjavaslatukat sem fogadták el. Nekem már elfogadtak egyet, pedig meg sem szólaltam. Úgy is mondhatnám, hogy sok beszédnek sok az alja.”

MONTÁZS: Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek