Amúgy Vajna Tímeának kicsit igaza van

Fekő Ádám

Szerző:
Fekő Ádám

2018.10.30. 15:00

Nincs azzal baj, ha valaki gyűlöli a tolvajokat, de talán nem azt kéne a legjobban, akinek köze is alig van az egészhez.

Újra magánrepülőzéstől hangos az ország! Több verzió is volt ebből, magánrepülőzött itt Orbán Viktor, magánrepülőzött Mészáros Lőrinc, nem magánrepülőzött Orbán Viktor lánya, most pedig beszállt a buliba Andy Vajna kormánybiztos felesége, Tímea és betegeskedő macskája is. Mivel az ellenzék végre örült, hogy egy Fideszhez köthető embert most mégis repülőzésen sikerült kapni, úgy beleszálltak, mintha amúgy az egykori Palácsik Tímea Instagramja nem az átlagember számára elérhetetlen luxusról szólna évek óta. 

A sztori tökéletesen mutatja, mekkora buli figyelni a magyar politikát: miután még 2017-ben egy rettentő gazdagon ide érkezett kormánybiztos rettentő gazdaggá vált feleségén rugózott az ország leggyurcsányistább macskájának tulajdonosa, a nevének és tettének említése nélkül védte meg a Magyar Idők zsenije az egyéves poszttó, közben még a parlamentbe is bejutott a téma. Itt történt a csúcs: az évekig inkább a Story magazin környékén szerepelt Vajna Tímea megírt egy közleményt (persze Instagramra, ennyire 2018 van), amiben kiosztja Hadházy Ákost és úgy általában az egész ellenzéket/baloldalt, mellesleg kifejti, hogy ő szíve szerint a világ összes gyerekén segítene, és amúgy is egy csomót jótékonykodik. 

Az a szomorú helyzet, hogy Vajna Tímeának talán tudtán kívül is, de kicsit igaza van.

Én aztán tökéletesen megértem, hogy szabadon választott magyarországi kezelésre várva mennyire irritáló dolog az, ha valaki magánrepülővel viszi a macskáját az USA-ba állatorvoshoz, de ne csináljunk már úgy, mintha nem léteznének az egész világon saját teljesítmény felmutatása nélkül meggazdagodott emberek!

Sőt, mondok durvábbat: bár egyértelműen Andy Vajna a Fidesz kormányzásának egyik legnagyobb haszonélvezője azzal a finom kaszinómonopóliummal a háta mögött, de az úgynevezett internet segítségével azt is ki lehet nyomozni, hogy a producernek már a Fidesz előtt is elég sok pénze volt, amiből valószínűleg az adócsalási ügye után sem fogyott el. A sokat úgy kell érteni, hogy ennek az embernek 2006-ban még villája volt Beverly Hillsben, és olyan közegben mozgott és mozog azóta is, ahol amúgy tényleg van esély kölcsönkérni egy magángépet.

Mivel ez Magyarország, soha a büdös életben nem derül majd ki, Vajna pontosan melyik tárcájából fizette ki ezt az utat, de nem is ez az érdekes. Hanem az, hogy

a népharag már megint nem arra száll, aki igazán megérdemelné: az ország évek óta büdöskurvázza Vajna Tímeát azért, mert kitartatja magát egy nála jóval öregebb gazdag faszival, miközben a gazdag faszinak ezért a házasságért még kicsit meg is veregeti a közvélemény a vállát.

Hát behúzott 70 éves kora körül egy 30 alatti nőt, micsoda férfias teljesítmény ez! Magyarországon valahogy soha nem az veri ki a biztosítékot, ha Andy Vajnát kitömi pénzzel a kormány, hanem az, ha Vajna Tímea költ abból a pénzből is.

Nyilván költhetné ezt a talált pénzt jobb dolgokra is, szétoszhatná az éhezők között, vehetne belőle lélegeztetőgépeket, én mondjuk személy szerint annak örülnék a legjobban, ha megvenné a diósgyőri focicsapatot, és akkor talán nem esnénk ki az NB I-ből idén. De hát ő inkább szép képeket akar feltölteni Instagramra a high life-ról, híres emberekkel lógni nagyon drága helyeken vagy elmenni egy vagyont érő ruhában a világ egyik legmenőbb fesztiváljára, az ő dolga. 

Véletlenül se gondolja senki, hogy támogatandónak tartom ezt az egészet, de azért észre kéne venni, hogy Vajna Tímea nem a NER, csak egy NER-ből élő fasziból rettentő magasra felkapaszkodott nő. Mint ilyen, valószínűleg nem is érti teljesen, mi vele a baja az embereknek, naivan válaszol a 444 kérdéseire éppúgy, mintha a cicájáról kellene mesélnie a TV2 reggeli műsorában.

Az ő és az én univerzumomnak nagyjából annyi kapcsolódási pontja van, hogy én aludtam már el azon a kanapén a Balaton Sound VIP-ben, amin ő később ült egy kicsit.

Emiatt tök könnyű rajta leverni az ország minden problémáját, de minek? Ő nem az okozója, csak egy pont olyan semmit nem képviselő instaceleb, aminek az irigyelt nyugaton is megvannak a saját megfelelői mondjuk Kim Kardashian és Paris Hilton képében. Idegesítő, de senkinek nem lesz jobb akkor sem, ha eltűnik.

Még az is lehet, hogy tényleg irigy a baloldal, de nem Vajna Tímeára: hát mennyivel sikeresebb ötlet volt már a menekültek ellen hergelni az embereket, mint egy pénzrajongó nő ellen! 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek