Soros György nem ördög vagy angyal!

2018.10.27. 10:31

Soros Györgyről általában a kormánymédiában hallani csak, ott is negatív kontextusban. Az Azonnali ezért arra volt kíváncsi, mit gondolnak a CEU mellett tüntetők az egyetem alapítójáról? És mit szólnak a korábbi, font elleni spekulációjához? Volt, aki azt sem értette, miért kérdezzük ezt.

A CEU-sagának úgy tűnik, az lesz a vége, hogy az egyetemnek Bécsbe kell költöznie, hiszen a kormány nem akarja aláírni azt a nemzetközi megállapodást, amit korábban saját maga írt elő törvénnyel a CEU magyarországi működésének feltételeként. A nemzetközi felsőoktatási rangsorok szerint egyébként egyértelműen a CEU a legjobb magyarországi egyetem.

A költözés miatt tartottak tüntetést csütörtök este a CEU-val szimpatizálók a Momentum felhívására. Mivel a kormány CEU-val kapcsolatos fellépése egyértelműen a Soros György elleni propagandába illeszkedik, az egyetem mellett szolidarító tüntetőket arról kérdeztük, mit gondolnak ők a CEU alapítójáról és támogatójáról, Soros Györgyről, és főképp mit szólnak ahhoz, hogy Soros a kilencvenes években az angol font ellen spekulált.

Íme, néhány válasz:

„Nyilvánvalóan nem egy szent.”
„Nem tudom, pontosan miért ezt a kérdést teszitek fel ezen a demonstráción.”
„Örülök neki, hogy segítette az országot, néha méltatlan embereket is.”
„A fontellenes spekuláció, az egy teljesen szabályos dolog volt.”
„Az állami egyetemeknél is  megkérdezhetjük, hogy akkor az állam egyéb szférákban hogyan költi a pénzt.”

És vajon spekulálhatna-e Soros a forint ellen is? Ezt is megkérdeztük a videóban.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek