Miért várnak novemberig a CEU-tüntetéssel az LMP ifjai?

Szerző: Hutter Marianna
2018.10.25. 20:47

Azt is megkérdeztük az LMP ifjúsági szervezetétől és a Momentumtól, elmennek-e egymás tüntetéseire.

Miért várnak novemberig a CEU-tüntetéssel az LMP ifjai?

Az egyetemeken ezen a héten és a jövő hétvégén hosszú hétvége, illetve őszi szünet is van, a Lehet Más a Jövő viszont szeretné, ha azok is kifejezhetnék a CEU-val kapcsolatos véleményüket, akik most haza utaztak – erről beszélt Pitz Dániel, a szervezet elnöke az Azonnali kérdésére, miért várnak november 7-ig, hogy demonstráljanak a CEU mellett. 

Miután az LMP ifjúsági szervezete mellett a Momentum volt még a másik párt, amelyik rövid időn belől demonstrációt hirdettek a CEU mellett, még hozzá holnapra, ezért arról is megkérdeztük Pitz Dánielt, elmennek-e a pénteki tüntetésre. Elmondta:

nem hivatalosan, de ott lesznek a Momentum tiltakozásán.

Ez azt jelenti, hogy tagjaik elmennek, de nem viszik magukkal a szervezet logóit vagy molinóit. Egyébként Pitz Dániel szerint ők keresték a Momentumot, hogy tudnának-e valamilyen formában együttműködni a demonstrációk kapcsán, de a párt még csütörtök délutánig nem jelzett nekik vissza.

Az Azonnali kérdésére viszont a Momentum azt válaszolta,

„egyelőre nem volt egyeztetés a két párt között, de mindenkit és minden pártot várunk a holnapi rendezvényünkre. Az LMP tüntetését illetően pedig tagjainkra bízzuk, hogy részt vesznek-e rajta”.

A CEU-üggyel kapcsolatban itt, illetve itt olvashattok részletesebben.

FOTÓ: CEU / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek