+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. október 25. csütörtök, 20:47
Azt is megkérdeztük az LMP ifjúsági szervezetétől és a Momentumtól, elmennek-e egymás tüntetéseire.

Az egyetemeken ezen a héten és a jövő hétvégén hosszú hétvége, illetve őszi szünet is van, a Lehet Más a Jövő viszont szeretné, ha azok is kifejezhetnék a CEU-val kapcsolatos véleményüket, akik most haza utaztak – erről beszélt Pitz Dániel, a szervezet elnöke az Azonnali kérdésére, miért várnak november 7-ig, hogy demonstráljanak a CEU mellett. 

 

Miután az LMP ifjúsági szervezete mellett a Momentum volt még a másik párt, amelyik rövid időn belől demonstrációt hirdettek a CEU mellett, még hozzá holnapra, ezért arról is megkérdeztük Pitz Dánielt, elmennek-e a pénteki tüntetésre. Elmondta:

 

nem hivatalosan, de ott lesznek a Momentum tiltakozásán.

 

Ez azt jelenti, hogy tagjaik elmennek, de nem viszik magukkal a szervezet logóit vagy molinóit. Egyébként Pitz Dániel szerint ők keresték a Momentumot, hogy tudnának-e valamilyen formában együttműködni a demonstrációk kapcsán, de a párt még csütörtök délutánig nem jelzett nekik vissza.

 

Az Azonnali kérdésére viszont a Momentum azt válaszolta,

 

„egyelőre nem volt egyeztetés a két párt között, de mindenkit és minden pártot várunk a holnapi rendezvényünkre. Az LMP tüntetését illetően pedig tagjainkra bízzuk, hogy részt vesznek-e rajta”.

 

A CEU-üggyel kapcsolatban itt, illetve itt olvashattok részletesebben.

 

FOTÓ: CEU / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kifürkészhetetlen utak ezek: miközben egykori párttársa épp életre hívta a Magyar Gárda utódját, Vona még a hiphopos mutogatást is imitálja kicsit.

Persze akkor, ha nem variáltak kicsit a jegyfoglalásokkal, de így is tény: a stadionépítési láz első hullámában átadott Nagyerdei Stadionnak az egyötödét használják csak átlagban.

Az euroszkeptikus politikus fényűző életének hátterét egy öttagú bizottság vizsgálja. Úgy panaszkodott szegénységére, hogy London legmenőbb negyedén fizettek neki lakást.

Vajon idén is lehal a valasztas.hu a szavazás napján? Lesznek kígyózó sorok az urnák előtt? És egyáltalán mennyibe kerül lebonyolítani az EP-választást? Az Azonnalinak a Nemzeti Választási Iroda válaszolt!

A szombaton még Strache mögött álló külügyminiszter, akinek az esküvőjén Putyin is ott volt, végül inkább maradna a Kurz-kormányban. A többi FPÖ-s miniszteren kívül Strache felesége is távozik.

A hét kérdése

Az osztrákok Habonya? Sebastian Kurz? Egy titkosszolgálat? Egy művészcsoport? Néha az élet egészen egyszerű válaszokat ad: itt vannak az Azonnali tippjei!

Azért ide elnéznénk

Kötter Tamás a magyar Houellebecq szeretne lenni, május 21-én mutatja be új könyvét: Nem kijárat.

Kiosztjuk az Azonnali novellapályázatának díjait, és persze lesz egy jó beszélgetés is május 22-én az Aurórában.

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom. Május 24-én Budapest belvárosában is!

A Tanácstalan Köztársaság friss eseményének témája, hogy hogyan építették le itthon a környezetvédelmet.

Frissiben kielemzi az EP-választási eredményeket Deutsch Tamás, Donáth Anna meg egy csomó politológus.

Ezt is szerettétek

MSZP? Fidesz? LMP? Momentum? Mi Hazánk? Ha még nem tudod, kire szavazz a május 26-i EP-választáson, akkor a Vokskabin neked szól.

Milyen érzés jobbikosként szeretni az Uniót? Milyen rádió megy a kocsiban? És hogy jön ide Rogán Cecília? Ez, és még sok minden kiderül. Videó!

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Míg hosszú ideig Magyarország és a Fidesz volt a német uniópártok első számú partnere, a figyelem egyre inkább Zágráb felé fordul. Elmondjuk, miért.

Twitter megosztás Google+ megosztás