+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. október 25. csütörtök, 20:47
Azt is megkérdeztük az LMP ifjúsági szervezetétől és a Momentumtól, elmennek-e egymás tüntetéseire.

Az egyetemeken ezen a héten és a jövő hétvégén hosszú hétvége, illetve őszi szünet is van, a Lehet Más a Jövő viszont szeretné, ha azok is kifejezhetnék a CEU-val kapcsolatos véleményüket, akik most haza utaztak – erről beszélt Pitz Dániel, a szervezet elnöke az Azonnali kérdésére, miért várnak november 7-ig, hogy demonstráljanak a CEU mellett. 

 

Miután az LMP ifjúsági szervezete mellett a Momentum volt még a másik párt, amelyik rövid időn belől demonstrációt hirdettek a CEU mellett, még hozzá holnapra, ezért arról is megkérdeztük Pitz Dánielt, elmennek-e a pénteki tüntetésre. Elmondta:

 

nem hivatalosan, de ott lesznek a Momentum tiltakozásán.

 

Ez azt jelenti, hogy tagjaik elmennek, de nem viszik magukkal a szervezet logóit vagy molinóit. Egyébként Pitz Dániel szerint ők keresték a Momentumot, hogy tudnának-e valamilyen formában együttműködni a demonstrációk kapcsán, de a párt még csütörtök délutánig nem jelzett nekik vissza.

 

Az Azonnali kérdésére viszont a Momentum azt válaszolta,

 

„egyelőre nem volt egyeztetés a két párt között, de mindenkit és minden pártot várunk a holnapi rendezvényünkre. Az LMP tüntetését illetően pedig tagjainkra bízzuk, hogy részt vesznek-e rajta”.

 

A CEU-üggyel kapcsolatban itt, illetve itt olvashattok részletesebben.

 

FOTÓ: CEU / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az egy dolog, hogy a magyar kormány éppen kicsinálja a tudományt, de ki gondolta volna, hogy a filozófiát már ki is csinálták tavaly, rádásul nem is a Fidesz, hanem egy filozófus?

Hogyan áll most az előválasztás szervezése, egyáltalán lesz-e? Megkerestük az érintett feleket, és azt is megtudtuk, volt-e üvöltözés a kutyapárttal az előválasztás miatt.

Az ellenzéki jelöltek indulását annak ellenére is akadályozzák, hogy azok elég aláírást gyűjtöttek össze. Nem csoda, hogy a helyiek kiakadtak.

A hesseni szélsőjobb szerint a német politika és média „pogromot hirdetett a jobboldal ellen”, el is mentek vagy százan a tüntetésükre. A szélsőjobb-elleni válaszdemonstrációra meg vagy százszor annyian.

Egyes kutatások szerint 2060-ra megfeleződhet a német katolikus és protestáns egyházak tagsága.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás