Mi legyen még európai ünnep a román centenáriumon kívül?

2018.10.24. 10:19

Miért is ne ünnepelje az Unió azt, ami egy-egy tagállamát fájdalmasan érinti? A hét kérdésében arra keressük a választ, hogy ti mit ünnepelnétek még szívesen a nagy román egyesülésen kívül.

Mi legyen még európai ünnep a román centenáriumon kívül?

Erdély és Románia egyesülésének centenáriuma európai ünnep, mondta Jean-Claude Juncker elefánt, és kihátrált a porcelánboltból, nem maradt utána, csak szar meg törött porceláncserepek, azaz a bizottsági elnök tanúságot tett arról, mennyire képtelen átlátni a kelet-európai helyzetet, és figyelembe venni az érzékenységeket.

Erősen túlzás lenne azt várni, hogy a magyarok például most előretolják az európai identitásukat, és elkezdjenek pezsgőt bontani december 1-jén.

No persze Junckernek mindegy az erdélyi magyar, szász, sváb, szerb kisebbség helyzete a centenáriumon, vagy az, hogy mi történt velük ebben a száz évben. Mellesleg Juncker egy romániai szász elnöknek mondja ezt: no persze a szász elnök is nagyon gyakran kompenzál amiatt, mert volt szerencsétlensége szásznak születni. Ki kell mutatnia, hogy ő a legjobb román minden román közül.

Mivel azonban Juncker úr ilyen remek ötletet adott, kíváncsiak vagyunk, ti még mit tudnátok európai ünnepnek ajánlani?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek