Főpolgármesternek jó lenne Puzsér, de Batmant nem kellett volna leszólnia

2018.10.24. 16:03

Az LMP tüntetésén mondott beszédet Puzsér Róbert, akinek budapesti főpolgármesteri vágyait valószínűleg támogatni fogja a párt. Az Azonnali megnézte, mit szólnak ehhez a résztvevők.

Két okból is rendhagyó volt az LMP tüntetése október 23-án: egyrészt voltak résztvevők a felszólalókon és a sajtósokon kívül is, másrészt maga Puzsér Róbert tartott beszédet, akinek főpolgármesteri ambíciói mögé valószínűleg be tud állni a ki tudja, épp mit akaró zöldpárt.
A nagyjából 300 fős tömeget azért rántották össze,

hogy fáklyával a kezükben sétáljanak át a Szent Gellért térről a Corvinus elé, így jelezve a tandíj bevezetésével kapcsolatos ellenérzéseiket.

Azt nem mondanám, hogy a leginkább Puzsér vagy a tandíj miatt érkezett tömeg látványa fogja meggyőzni Orbán Viktort arról, hogy talán mégse menjen már rá a gatyánk a felsőoktatásra, de végülis a legutóbbi budapesti fáklyás demonstrációhoz képest egész jól nézett ki, ahogy egy sávot megkapva vonult át a nagyrészt fiatalokból álló csoport a Szabadság hídon – a durvulást megelőzvén már előre ki lett kötve, hogy az esetleg érkező villamost el kell engedni. 

A tüntetés az LMP-ifista Pitz Dániel és Puzsér Róbert beszéde után gyakorlatilag azonnal véget is ért, mi viszont tudtunk beszélni a résztvevőkkel, illetve a párt két társelnökével. Az utca emberétől például azt tudtuk meg, hogy azért A sötét lovag című Batman-filmet nem kellett volna lefikáznia Budapest leendő főpolgármesterének, de amúgy nagyon jófej!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek