Mutatjuk, hogyan álltak ellen a jobbikosok a tömegnek

Szerző: Hutter Marianna
2018.10.23. 20:21

Ügyes helyszínt választott a Jobbik demonstrációjának színhelyéül, mert így néhány száz résztvevő is elég volt ahhoz, hogy úgy tűnjön, forradalmi tömeg jött össze. Képek a párt rendezvényéről.

Mutatjuk, hogyan álltak ellen a jobbikosok a tömegnek

Orbán Viktor enyveskezűzése, „diktátort” skandáló tömeg és festékszóró osztása – nem, ez nem a szocialisták vagy a DK-sok tüntetése volt, hanem a Jobbiké. Életképek az ellenállás napját meghirdető párt demonstrációjáról, amiről bővebben itt írtunk.

Sneider Tamás a gyülekező szimpatizánsok közt átvágva érkezett a rendezvényre, ami jó alkalom volt arra, hogy begyűjtsön néhány kézfogást.

Erről a teherautóról osztogatták a résztvevőknek az „ellenállás csomagját”, ami aszfaltkrétát, matricát, gyertyát, festékszórót és karkötőt is tartalmazott.

A szervezők Magyar Hangot is osztogattak a demonstrálók között

Ez a látvány fogadta a színpadra lépő szónokokat. Ügyes helyszínt választott a Jobbik, mert ebből a szögből úgy tűnik, mintha hatalmas tömeget vonzott volna a rendezvényük, de valójában pár száz – talán ezer – résztvevőnél nem voltak többen, a Bródy Sándor utca sem telt meg teljesen.

A jobbikos Varga-Damm Andrea az első sorból hallgatta végig a felszólalásokat.

A tüntetés után koszorúkat helyeztek a jobbikosok a Magyar Rádió egykori székházánál.

Innen látszik, hogy békemenetnyi tömeg azért korántsem gyűlt össze az „ellenállás napjára”.

Ha elvétve is, de még akadt árpádsávos zászló a tüntetésen, sőt: a végén volt „szebbjövőzés” és székely himnusz éneklése is. 

FOTÓ: Hutter Marianna / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek