Hat ember, aki az MSZP-ért és a Fideszért is tud rajongani

Szerző: Fekő Ádám
2018.10.19. 08:00

Bármiféle ítélkezés nélkül mutatunk olyan közszereplőket, akik az évek alatt elkezdték valamivel jobban szeretni Orbán Viktort, pedig korábban még nagyon nem így voltak vele. A képre csak négy embert tettünk, mert így szebb!

Hat ember, aki az MSZP-ért és a Fideszért is tud rajongani

Eljött az ideje, hogy a listázások visszatérésének évében mi is embereket listázzunk! Nem azért, mert bármi rosszat tettek volna, nem akarunk velük semmit sem csinálni,

egyszerűen érdemesnek tartottuk összeszedni korunk Nagy Túlélőit, az embereket, akik úgy tudtak nagyrészt egységesen teljesíteni, hogy a két elmúltnyolcév idején is jól álltak az ország vezetésénél.

Nézzük!

1. Fásy Ádám

Kezdjük is mind közül a legnagyobbal! Bár tudjuk, hogy a mulatós zene pártokon és világnézeteken felüli minőséget hoz, azért amikor 2006-ban Fásy Ádám még az MSZP szakértőjeként nézte meg az akkori Országgyűlés első napját a parlamentben, ember nem gondolta volna, hogy 2018-ban több fideszes kampányrendezvényen fog fellépni, a Tények Facebookján pedig Orbán Viktor támogatására buzdítja az embereket.

Pedig Fásy az Indexnek 2006-ban azt mondta, hogy „csak az MSZP-nek, persze”. Az Azonnalinak 2018 tavaszán meg azt, hogy ez nem egy kampányrendezvény, majd felment a színpadra, és elénekelte a VII. kerületi fideszes jelölttel a Nézését meg a járását.

2. Szili Katalin

Az MSZP egykori alelnöke, a nő, akit az MSZP még köztársasági elnöknek is jelölt, a nő, akit hosszú ideig mindenki elfogadott. Na de mit csinál mostanában?

Hát megjelenik baloldali véleményként akkor, amikor kéne valaki, aki a Fideszt támogatja!

Az elmúlt négy évben KDNP-s Semjén Zsolt alatt dolgozott havi egymillió forintért, nemrég a legutóbbi Békemenetnek kifejezetten örült, amiért az felhívja a figyelmet a migrációs válságra, a kampányban egy fideszes fórumon is fellépett, szeptemberben pedig szerinte a magyar baloldal elárulta a hazát, mikor a migrációpártiakat támogatja a Sargentini-jelentés elfogadásával.

Vele olyannyira nincs baja a Fidesznek, hogy a sikertörténetéről szóló könyvet Schmidt Máriáék közalapítványa adta ki.

3. Kóka János

Bár már évek óta nincs SZDSZ, a kormányban a mai napig a liberálist évtizedekre szitokszóvá tett liberális párttal riogatják az embereket. Ennek ellenére az egykori pártelnök olyan jóban van Szijjártó Péterrel, hogy még diplomataútlevelet is kapott a külügyminisztertől. 

Talán az együttérzés lehet a jó viszony oka, hiszen Kóka már akkor helikopterrel közlekedett, amikor még Rogán Antal csak taxival hordta Cecíliát a fontos helyekre. Szijjártóval legalábbis hasonlóan áll: „Akkor elmondtam neki, hogy nekem sem volt jó érzés, amikor az éppen épülő házam elé fideszes szóvivőként kiállt, és szélhámosságot kiáltott. Értette, hogy miről beszélek” – mondta a külügyminiszter ingatlanügyeire.

4. Hajdú Péter

Saját bevallása szerint egész életében fideszes volt, de mivel Medgyessy Péter nevelt lányával, Tornóczky Anitával járt évekig, akkoriban a szocialistákhoz került közel. Medgyessy eltüntetése után egy ideig ott is maradt a világ fejében, de egy idő után már azzal is büszkélkedett, hogy Orbán Viktor jó ismerőse. 

Az ő történetében külön érdekes, hogy végül mégis a Fidesz alatt tudott bukni:

amikor 2016-ban a Rogán Cecíliával látványosan nagyon jóban lévő Sarka Kata otthagyta őt egy ezzel a körrel szintén jóban lévő üzletemberért, szinte azonnal levette őt műsorról az akkor már rég Andy Vajnához került TV2. Utána az ATV-nél úgy tűnt, megtalálja a helyét, de azóta velük is szerződést bontott. 

Lehet, hogy mégsem annyira jó ismerőse már Orbán Viktor.

5. Csintalan Sándor

A legszórakoztatóbb történet az övé talán ebből a szempontból. Amikor a szocialista parlamenti képviselő múltjával a háta mögött belépett az ellenzékben lévő Fideszbe és vezetett betelefonálós műsort az akkor még orbánbarát Simicska Lajos Hír TV-t-jében, csak szélkakasnak tűnt.

Aztán Simicska szakított Orbánnal, Csintalan pedig hirtelen egy harmadik oldalon találta magát: a Fidesz-ellenes jobboldalon. Az első nevek közt távolította el a Fidesz, amikor visszavette a Hír TV-t.

A lánya cserébe még tudja, hova kell fordulni a boldogságért, hiszen a Pesti Srácokon próbál fiatalos de jobboldali megmondóemberré válni vloggerként. 

+1. Zuschlag János

Ő azért különleges, mert

olyan baromi jól egyik pártból sem élt ránézésre, viszont az MSZP és a Fidesz alatt is egységes szintet hozott:

2004-ben még ifjú szocialistaként sikerült zsidóvicceken nevetnie a Terror Háza előtt, aztán csalás miatt hat év börtönt kapott, majd nagy baloldali összeesküvések ismerőjeként vette elő rendszeresen a TV2. Februárban már megint előzetesbe került, ezúttal tiltott adatszerzés miatt. 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek