Öt hír, amit legkésőbb lefekvés előtt el kell olvasnod

Szerző: Hutter Marianna
2018.10.18. 19:41

Mit szólt a kormány Lázár János dohányzást betiltó javaslatához? Ma éppen melyik fideszes politikus követeli az LMP-s Demeter Márta fejét? Miért szervezkedik a Momentum a fideszes Simonka György miatt? Az Azonnali összefoglalójából kiderül!

Öt hír, amit legkésőbb lefekvés előtt el kell olvasnod

Nem volt ma időd híreket olvasni? Semmi gond, elmondjuk, mi történt!

1. Nagyon óvatos a kormány Lázár János javaslatával, mely szerint a 2020 után születettek ne vásárolhassanak cigarettát. Legalábbis erre utal, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ már jelezte is az állami hírügynökségnek: a kormány nem foglalkozott a tilalom kérdésével, mivel Lázár János hivatalosan nem tett még ilyen javaslatot. Hogy az egykor a Miniszterelnökséget vezető miniszter az alkoholt is betiltaná-e, arról az Azonnalinak adott videóinterjúban beszélt ma.

2.  ​Folytatódik a repülőgate. Míg a Fidesz frakcióját vezető Kocsis Máté tegnap követelte Demeter Márta lemondását, ma Németh Szilárd Fidesz alelnök jelezte: katonai és nemzetbiztonsági kockázatnak tartja az LMP-s országgyűlési képviselőt. Demeterre azért haragszik a Fidesz, mert azzal vádolta a honvédségét egy írásbeli kérdésében, hogy az egyik gépükön szállították haza Orbán lányát – miközben a hivatalos tájékoztatás szerint csak egy katona azonos nevű kislánya volt az utas. Demeter Márta viszont azt mondta csütörtökön egy debreceni sajtótájékoztatón, nemcsak indokolt, hanem törvényes is volt az a kérdésfeltevés, amit a belügyminiszterhez és a honvédelmi miniszterhez intézett.

3.  Bár még csak hétfőtől él az a szabályozás, ami betiltja a hajléktalanságot, a rendőrség országosan százegy esetben figyelmeztette az utcán élőket és már a BRFK is őrizetbe vett egy hajléktalant. Részletek a hvg.hu cikkében.

4.  Ugyan még el sem vesztette mandátumát a fideszes Simonka György, a Momentum már is egyeztetne arról az ellenzékkel, kit indítsanak egy esetleges választáson – írta az atv.hu. A párt azt szeretné, ha az ellenzékből csak egyetlen jelölt próbálná legyőzni a kormánypártot. Simonka egyébként azért került bajba, mert Polt Péter legfőbb ügyész költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt is kérte mentelmi jogának felfüggesztését.

5.  Tüntettek csütörtök este a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből kirúgott szívsebészért, Székely Lászlóért az intézmény előtt – számolt be a 24.hu. Az orvost azt követően küldték el, hogy egy páciense műtétéhez külsős, az intézménnyel szerződéses viszonyban nem álló plasztikai sebészt hívott, erről korábban itt írtunk

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek