Nyugi, az ivást nem tiltaná be Lázár! Az Azonnalinak elárulta

2018.10.18. 18:06

A többmillió alkoholista országában jó hír, hogy bár a dohányzást betiltaná Lázár János, az alkoholt azért nem. Az Azonnali megkérdezte tőle: miért akarja, hogy a dohányosok ne szavazzanak a Fideszre a jövőben? Mit szólt az ötletéhez Orbán Viktor? Lesz-e alkoholtilalom, mint a Tanácsköztársaságban? Zaklatott-e már valakit online, és tudja-e, mit csinálnak a fiai az interneten? Videóinterjú!

Nagy vihart kavart, hogy a nyár óta a nemdohányzók védelméért miniszterelnöki biztosként felelős Lázár János csütörtökön egy konferencián bejelentette: indítványozza, hogy a 2020 után születettek ne vásárolhassanak dohánytermékeket.

„A javaslat nem a dohányosok ellen irányul, (...) mi nem törünk pálcát senki felett” – mondta az egykor a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki arról is beszélt, Orbán Viktor eddig támogatta a dohányzást visszaszorító törekvéseit. A jövőben Lázár azzal szankcionálná, ha mégis eladnak cigarettát a 2020 után születetteknek, hogy bezáratná az adott trafikot. 

Hozzátette:

az alkoholfogyasztást semmiképpen sem tiltaná be, ő nem a tiltás híve.

Azzal kapcsolatban, hogy online zaklatás témájában is előadott ma a BrandFestivalon, elmondta: amit a politikusok az interneten kapnak, az „nem semmi”, de nekik közszereplőként ezt tűrniük kell. Lázár állította: még soha senkit nem zaklatott interneten és nem is tervezi, viszont szigorítani szeretné az ilyen cselekmények büntetését.

Nézd végig az interjút itt:

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek