Magyar- és migránsellenes szurkolói magatartás miatt büntetheti meg a román fociszövetséget az UEFA

Szerző: Kulcsár Árpád
2018.10.17. 21:15

Nagy formában voltak a szurkolók, egyszerre sikerült a magyarokat, a menekülteket és Koszovót is gyalázni. Plusz még a pályára is bementek.

Magyar- és migránsellenes szurkolói magatartás miatt büntetheti meg a román fociszövetséget az UEFA

Az UEFA várhatóan meg fogja büntetni a román labdarúgó szövetséget, amiért a Nemzetek Ligája vasárnapi,  Románia – Szerbia mérkőzésén a szurkolók magyar- és menekültellenes rigmusokat skandáltak – írja a Balkan Insight

A szervezet tájékoztatása szerint a hazai szurkolók „rasszista megnyilvánulásokat” tettek Magyarországgal szemben. Nem csoda, hogy valamivel elszórakoztatták magukat, a mérkőzés ugyanis gól nélküli döntetlennel végződött. Ugyanakkor olyan feliratokat is feltartottak, miszerint a migráció egyenlő lenne a terrorizmussal. 


A mérkőzés után kerültek ki olyan videók is,

amelyen Szerbiát éltették, azaz Koszovó Szerbiához való tartozásáról kiabáltak be rövid geopolitikai elemzéseket, és tartottak fel feliratot.


A szövetség továbbá vizsgálja a szurkolók pályára vonulását, valamint a pirotechnikai eszközök használatát is.
 

Az UEFA fegyelmi bizottsága október 25-én ül majd össze, várhatóan meg fogják büntetni a Román Labdarúgó Szövetséget (FRF) legalább egy zárt kapus meccsel.


Amennyiben meg így lesz, az illeszkedni fog a sorba, ugyanis 2015-ben kapott már a szövetség 10 000 eurónyi büntetést rasszista skandálások miatt. Ekkor néhány szurkolót ki is tiltottak a romániai stadionokból. 2011-ben pedig az UEFA azért sújtott le, mert a Feröerrel való összecsapáson

valakik jónak látták, ha molinókon Ratko Mladić boszniai szerb háború bűnöst éltetik.

Amennyiben az UEFA valóban zárt kapus mérkőzést ír elő, az majd november 17-én, a Litvánia elleni meccsen fog bekövetkezni. 

FOTÓ: Egy menekült = egy merénylet/ A marxizmus egyre elfogadottabb. Forrás. inquerier.net

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek