+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. október 17. szerda, 08:46
Ők hat pontot szereztek a hétvégén, mi egyet. Ott 32 ezren élnek, nekünk 250 ezer igazolt focistánk van. Sírjunk együtt!

Négy nappal ezelőtt megszerezte történetének első győzelmét a világ 198. fociválogatottja, Gibraltár, tegnap pedig egyből a másodikat is. A Nemzetek Ligájában előbb Örményországot verték meg 1-0-ra, majd Liechtenstein kapott ki tőlük 2-1-re. Ez már csak azért is történelem, mert a csapat az eddigi 22 meccsén vereséget szenvedett, most meg egyből itt a győzelmi sorozat. 

 

A helyzet különösen azért nyomasztó, mert bár valamivel gyengébb ellenfelek ellen, de Gibraltár ezen a hétvégén több pontot szerezett, mint a magyar válogatott: mi a görögök ellen még pechesen kaptunk ki, de a bűngyenge észtek ellen sikerült 3-3-as döntetlent játszanunk.

 

Ráadásul akár azon is nevethetünk, hogy csak Liechtensteint tudták most is megverni, de az a helyzet, hogy Liechtensteinnel tavaly még döntetlent játszott Magyarország.

 

A 2013 óta UEFA-tagállamnak számító Gibraltáron amúgy összesen 33 ezren laknak, Magyarországon csak igazolt labdarúgóból van 250 ezer. A válogatottnak egyetlen szigeten kívüli játékosa van, Reece Styche az angol hatodosztályú Darlingtonban varázsol. 

 

Igazi tanulság persze nincs, de a hétvégén végre megint lesz NB I, úgyhogy végre nem aláznak meg senkit külföldi csapatok!

 

FOTÓ: Gibraltár nemzeti stadionja / Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, simán meglesz a célként kitűzött ötvenezer szavazat. Kattints, és elmondjuk, hogy áll most az előválasztás!

Még mindig Szíriából, Afganisztánból és Irakból jönnek a legtöbben, de tavaly már Venezuela is befért a top 10-be.

Egy friss kutatás szerint összehangolt akcióban terjeszthetnek hamis információkat nyugati országban az orosz titkosszolgálatok.

Andrei Babiš ellen még nem biztos, hogy vádat emelnek, miután hozzá kötődő cégen keresztül jutott uniós pénzekhez több családtagja is.

A hét kérdése

Kálmán Olga? Karácsony Gergely? Kerpel-Fronius Gábor? Ez a hét kérdése, szavazz!

Azért ide elnéznénk

Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára címen fut a projekt a PIM-ben. Június 25.

Filmvetítés, majd beszélgetés a román rendszerváltás kérdéseiről június 26-án.

Pécsen amúgy is van pár elég menő épület, most pedig még fényfestéssel is felturbózzák őket. Június 27-30.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

A Fidesz-árvák után az EP-választások eredményeit elnézve létrejött a baloldal árváinak tömege is. Ez ma az egyetlen politikai tér, ahol vákuum lett.

Jó-e, ha politizálnak a zenészek akár a számaikban, akár azokon kívül, vagy inkább idegesíti ez a hallgatóságot? Orfűi videó!

Ahogy bajor politikusból német kancellár se tudott még soha lenni, európai bizottsági elnök se lesz talán. De ez nem is lenne baj. Techet Péter véleménye!

Talán rájöttél, hogy csak akkor leszel valaha államtitkár, ha belépsz a Fideszbe vagy a KDNP-be? Az Azonnali kisokosa sokat segít, hogyan csináld!

Twitter megosztás Google+ megosztás