+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. október 17. szerda, 08:46
Ők hat pontot szereztek a hétvégén, mi egyet. Ott 32 ezren élnek, nekünk 250 ezer igazolt focistánk van. Sírjunk együtt!

Négy nappal ezelőtt megszerezte történetének első győzelmét a világ 198. fociválogatottja, Gibraltár, tegnap pedig egyből a másodikat is. A Nemzetek Ligájában előbb Örményországot verték meg 1-0-ra, majd Liechtenstein kapott ki tőlük 2-1-re. Ez már csak azért is történelem, mert a csapat az eddigi 22 meccsén vereséget szenvedett, most meg egyből itt a győzelmi sorozat. 

 

A helyzet különösen azért nyomasztó, mert bár valamivel gyengébb ellenfelek ellen, de Gibraltár ezen a hétvégén több pontot szerezett, mint a magyar válogatott: mi a görögök ellen még pechesen kaptunk ki, de a bűngyenge észtek ellen sikerült 3-3-as döntetlent játszanunk.

 

Ráadásul akár azon is nevethetünk, hogy csak Liechtensteint tudták most is megverni, de az a helyzet, hogy Liechtensteinnel tavaly még döntetlent játszott Magyarország.

 

A 2013 óta UEFA-tagállamnak számító Gibraltáron amúgy összesen 33 ezren laknak, Magyarországon csak igazolt labdarúgóból van 250 ezer. A válogatottnak egyetlen szigeten kívüli játékosa van, Reece Styche az angol hatodosztályú Darlingtonban varázsol. 

 

Igazi tanulság persze nincs, de a hétvégén végre megint lesz NB I, úgyhogy végre nem aláznak meg senkit külföldi csapatok!

 

FOTÓ: Gibraltár nemzeti stadionja / Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Párizs blokkolta két nyugat-balkáni ország EU-csatlakozásának megkezdését: most elmondják, szerintük hogyan kéne csinálni a bővítést.

Az Európa utolsó diktatúrájának is nevezett országban független megfigyelők számtalan választási visszaélést jelentettek, a hatóságok ezekből egyet sem ismertek el.

Fideszes nincs a jelöltek között, a párt néppártbeli tagsága ugyanis még mindig revízió alatt van. De KDNP-s, felvidéki hidas és MKP-s vagy épp erdélyi RMDSZ-es politikus sem jelöltette magát pozíciókra.

Nagy szavak ezek, hiszen a miniszterelnök hónapok óta azzal küzdött, hogy még a saját képviselői egy része is torpedózza a terveit.

A Hosszúlépés mozgalom kezdeményezése célba ért, a II. kerület már bevállalt egy női szobrot. Kerpel-Fronius Gábor azt ígéri, az új köztéri szobrokkal vége a tíz éve tartó vizuális környezetszennyezésnek.

A terhes nőre harmincöt esetet sikerült rábizonyítani, de valószínűleg több követőjéről is nagyon sok pénzt gombolt le.

Újabb óriási tüntetésen követelték Prágában az összeférhetetlenséggel vádolt miniszterelnök lemondását.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Várhelyi a meghallgatásán profi teljesítményt nyújtott, más, nála jóval gyengébb biztosjelöltekkel ellentétben mégis csuklóztatják az EP-ben. Hogy miért?

Twitter megosztás Google+ megosztás