+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. október 17. szerda, 08:46
Ők hat pontot szereztek a hétvégén, mi egyet. Ott 32 ezren élnek, nekünk 250 ezer igazolt focistánk van. Sírjunk együtt!

Négy nappal ezelőtt megszerezte történetének első győzelmét a világ 198. fociválogatottja, Gibraltár, tegnap pedig egyből a másodikat is. A Nemzetek Ligájában előbb Örményországot verték meg 1-0-ra, majd Liechtenstein kapott ki tőlük 2-1-re. Ez már csak azért is történelem, mert a csapat az eddigi 22 meccsén vereséget szenvedett, most meg egyből itt a győzelmi sorozat. 

 

A helyzet különösen azért nyomasztó, mert bár valamivel gyengébb ellenfelek ellen, de Gibraltár ezen a hétvégén több pontot szerezett, mint a magyar válogatott: mi a görögök ellen még pechesen kaptunk ki, de a bűngyenge észtek ellen sikerült 3-3-as döntetlent játszanunk.

 

Ráadásul akár azon is nevethetünk, hogy csak Liechtensteint tudták most is megverni, de az a helyzet, hogy Liechtensteinnel tavaly még döntetlent játszott Magyarország.

 

A 2013 óta UEFA-tagállamnak számító Gibraltáron amúgy összesen 33 ezren laknak, Magyarországon csak igazolt labdarúgóból van 250 ezer. A válogatottnak egyetlen szigeten kívüli játékosa van, Reece Styche az angol hatodosztályú Darlingtonban varázsol. 

 

Igazi tanulság persze nincs, de a hétvégén végre megint lesz NB I, úgyhogy végre nem aláznak meg senkit külföldi csapatok!

 

FOTÓ: Gibraltár nemzeti stadionja / Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Migránsozott-e Varga Judit? Megúszhat-e Magyarország bármit is azután, hogy Timmermanstól elveszik a jogállamiság-portfóliót? Nagyon bizalmasak az infók, de elmondjuk, amit tudni lehet.

Még a Wikileaks-alapító Julian Assange adatai is kiszivárogtak, miután korábban menedékjogot kapott a dél-amerikai országtól.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

Megszüntette volna a Madrid központjába behajtó autókat büntető intézkedést a város jobboldali polgármestere, civilek szerint emiatt sokat romlott nyáron a levegőminőség.

Több utcát is letakarítottak állítólag a Csarnoknegyedben szombaton, legalábbis ezzel dicsekszik a VIII. kerületi önkormányzat. Mutatjuk, mennyi látszik belőle most.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás