+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2018. október 15. hétfő, 16:49
Nem sikerült bevenni a Fidesznek Szombathelyet a vasárnapi időközi választáson. László Győző képviselő szerint ennek országos üzenete van.
„Ha találnak egy hiteles jelöltet, akinek van egy hiteles programja, és mögötte össze tud állni egy tartalmi összefogás, akkor a Fidesz legyőzhető.

 

Ennek a választásnak lehet ez az üzenete, akár országosan is” – mondta az Azonnalinak László Győző ügyvéd. Ő az a független jelölt, aki a baloldal támogatásával megnyerte vasárnap a szombathelyi időközi önkormányzati képviselői választást az 5-ös számú egyéni választókerületben. László egyedüli indulóként állt ki Melega Miklós, a Fidesz-KDNP jelöltje ellen, és győzte le 57–43 százalékos arányban a kormánypárt jelöltjét.

 

László Győzőt a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika, a Momentum és a Párbeszéd Magyarországért egyaránt támogatta, a Jobbik ugyan nem, de azzal segítette, hogy nem indítottak jelöltet ellene.

 

A szombathelyi időközi választás valós tétje abban állt, hogy bár a városnak fideszes polgármestere van Puskás Tivadar személyében, az önkormányzatban nincs meg az abszolút többsége a pártnak. Ez most összejöhetett volna nekik, ha nyernek. A fideszesek úgy kénytelenek megoldani a helyzetet, hogy alpolgármesternek emelték be az egyik helyi civil szervezet képviselőjét, az ő szavazatával tudják csak biztosítani a többségüket. Csakhogy ez állandó kompromisszumokat és egyeztetéseket igényel, ami nekik nyilván nem kényelmes.

 

„A mai nappal elkezdjük a munkát, lépésről lépésre haladunk, míg a programot meg nem valósítjuk. Nyilván minden gondot megoldani rögtön nem lehet, de a választók is látni fogják, hogy el lesz kezdve, és a munka folyamatosan haladni fog” – mondta László az Azonnali kérdésre, hogy abban a néhány hónapban, ami a jövő őszi önkormányzati választásokig hátra van, mit lehet egyáltalán elérni.

 

Az Éljen Szombathely! Egyesület színeiben indult jelölt az Azonnalinak azt nyilatkozta, hogy még nem gondolta át, mi lesz az első javaslata, amit be fog nyújtani képviselőként, még konkrétan át kell gondolnia az ötleteit.

 

László az Azonnalinak beszélt arról is, hogy a jövő őszi önkormányzati választáson is elindulna.

 

Az időközi választást azért írták ki, mert az MSZP-s Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását tölti, ezért egy éve hiányzik a tanácsülésekről, s így megszűnt a képviselői mandátuma. A börtönből azért ő is a László Győző melletti szavazásra buzdított

 

Czeglédi ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt van folyamatban eljárás. Az ügyészség szerint a szombathelyi önkormányzat volt szocialista képviselője olyan diákmunka-közvetítéssel foglalkozó céghálózatot alakított ki 2011 és 2017 között, amelynek tagjai nem vallották be az áfát és a személyi jövedelemadót, vagy ha mégis, nem fizették be.

 

FOTÓ: László Győző / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Még több biztosítékot akarnak Gibraltár ügyében, mielőtt támogatnák a megállapodást.

Politikai óvoda az Azonnalin!
A fideszes EP-képviselő melyik karakter lenne a Hupikék törpikékből szerinted?

Jetzt, azaz Most: így fogják hívni mostantól Peter Pilz listáját. Az alapító neve egy zárójeles megjegyzéssé avanzsált.

Küszöbön állhat az újabb kétharmados Fidesz siker: a 21 EP-képviselői helyből 14-et vinnének a Politico legfrissebb mandátumbecslése szerint.

Ennyire jól sikerült országimázsügyi cikk-hirdetés párosítás ritkán jön szembe.

A hét kérdése

A csúcstalálkozón a CEU Bécsbe költözése volt a téma. De miről esett szó még? A burgenlandi határról? Nikola Gruevszkiről? Parndorfról? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Ez már BP: kóstold végig a juniboros borászok friss, 2018-as borait november 21-én!

Premier előtt vetítik egyebek mellett Lars von Trier legújabb pszicho-thrillerét is. November 22-28., az Art+Cinemaban.

Vázlat egy új politikához, Írók boltja, november 27-e.

DrMáriás kiállítását Orbán, Soros, Putyin és Trump ihlette. Meg még sokan. Megnyitó november 27-én az A38-on.

Röhrig Géza új filmjét is meg lehet majd nézni. Nov. 28-dec. 2.

Ezt is szerettétek

Te hogy rövidítenéd Toroczkai László szélsőjobbos mozgalmának nevét?

Majdnem teljesen kész a december elsejei centenáriumra épülő katedrális a bukaresti parlament mögött.

Visszaszerezték a demokraták az amerikai törvényhozás alsóházát, a képviselőházat

Twitter megosztás Google+ megosztás