+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2018. október 15. hétfő, 16:49
Nem sikerült bevenni a Fidesznek Szombathelyet a vasárnapi időközi választáson. László Győző képviselő szerint ennek országos üzenete van.
„Ha találnak egy hiteles jelöltet, akinek van egy hiteles programja, és mögötte össze tud állni egy tartalmi összefogás, akkor a Fidesz legyőzhető.

 

Ennek a választásnak lehet ez az üzenete, akár országosan is” – mondta az Azonnalinak László Győző ügyvéd. Ő az a független jelölt, aki a baloldal támogatásával megnyerte vasárnap a szombathelyi időközi önkormányzati képviselői választást az 5-ös számú egyéni választókerületben. László egyedüli indulóként állt ki Melega Miklós, a Fidesz-KDNP jelöltje ellen, és győzte le 57–43 százalékos arányban a kormánypárt jelöltjét.

 

László Győzőt a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika, a Momentum és a Párbeszéd Magyarországért egyaránt támogatta, a Jobbik ugyan nem, de azzal segítette, hogy nem indítottak jelöltet ellene.

 

A szombathelyi időközi választás valós tétje abban állt, hogy bár a városnak fideszes polgármestere van Puskás Tivadar személyében, az önkormányzatban nincs meg az abszolút többsége a pártnak. Ez most összejöhetett volna nekik, ha nyernek. A fideszesek úgy kénytelenek megoldani a helyzetet, hogy alpolgármesternek emelték be az egyik helyi civil szervezet képviselőjét, az ő szavazatával tudják csak biztosítani a többségüket. Csakhogy ez állandó kompromisszumokat és egyeztetéseket igényel, ami nekik nyilván nem kényelmes.

 

„A mai nappal elkezdjük a munkát, lépésről lépésre haladunk, míg a programot meg nem valósítjuk. Nyilván minden gondot megoldani rögtön nem lehet, de a választók is látni fogják, hogy el lesz kezdve, és a munka folyamatosan haladni fog” – mondta László az Azonnali kérdésre, hogy abban a néhány hónapban, ami a jövő őszi önkormányzati választásokig hátra van, mit lehet egyáltalán elérni.

 

Az Éljen Szombathely! Egyesület színeiben indult jelölt az Azonnalinak azt nyilatkozta, hogy még nem gondolta át, mi lesz az első javaslata, amit be fog nyújtani képviselőként, még konkrétan át kell gondolnia az ötleteit.

 

László az Azonnalinak beszélt arról is, hogy a jövő őszi önkormányzati választáson is elindulna.

 

Az időközi választást azért írták ki, mert az MSZP-s Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását tölti, ezért egy éve hiányzik a tanácsülésekről, s így megszűnt a képviselői mandátuma. A börtönből azért ő is a László Győző melletti szavazásra buzdított

 

Czeglédi ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt van folyamatban eljárás. Az ügyészség szerint a szombathelyi önkormányzat volt szocialista képviselője olyan diákmunka-közvetítéssel foglalkozó céghálózatot alakított ki 2011 és 2017 között, amelynek tagjai nem vallották be az áfát és a személyi jövedelemadót, vagy ha mégis, nem fizették be.

 

FOTÓ: László Győző / Facebook

 

Van még itt cikk a témában:
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Erdős Norbert és Tőkés László is megszavazta az orosz és kínai dezinformáció elleni bizottsági határozatot, az ex-LMP-s Meszerics el se ment szavazni.

Bosznia-Hercegovina évente több százezer eurót keres azzal, hogy pénzt kér az állampolgárságról való lemondásért a nyugatra vándorlóktól. Nem keveset.

A helyi ellenzék „félretette ideológiai ellentéteit”, és kezdeményezi: a kerületi önkormányzati cégek tagadják meg a törvény alkalmazását.

Az Amazon állítja: az általuk fejlesztett robot biztonsággal képes navigálni az utcán.

Nagyobb kockázata lehet az aszpirin szedése miatt kialakuló belső vérzésnek, mint amekkora eséllyel megelőzi a szív-
infarktust vagy a stroke-ot.

A hét kérdése

Elhunyt Andy Vajna filmproducer, milliárdos, filmbiztos, tévétulajdonos. Neked melyik a kedvenc filmed azok közül, amelyekhez köze volt?

Azért ide elnéznénk

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Franz Grabmayr osztrák festő képeit állítják ki a régió legmenőbb múzeumában, március 10-ig!

Ezt is szerettétek

Beküldtünk egy igazi székelyt a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai közé a januári kormányellenes tüntetésen.

Mi az, amit nem lehet elvitatni Orbán Viktortól és Gyurcsány Ferenctől? Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt mindent elmond az Azonnalinak.

Az ellenzék azzal is vádolja, hogy orosz ügynök: a radikális, nem PiS-tag politikus a lengyel-fehérorosz kapcsolatok egyik legaktívabb támogatója.

Az Azonnali bemutatja a tényleges frontvonalakat és a heterogén szerb ellenzéket.

Twitter megosztás Google+ megosztás