Öt hír, amit akkor se hagyj ki, ha az észt-magyart nézed

2018.10.15. 21:05

A kormány kiszáll a lakástakarékból, Kövér kiosztott pár piros lapot, nem értékelték a docens Guy Ritchie-adaptációját, mától büntetik az utcán alvást, és egy jó hír a britektől.

Öt hír, amit akkor se hagyj ki, ha az észt-magyart nézed

Nem volt ma időd híreket olvasni? Semmi gond, elmondjuk, mi történt!  

1. Megszüntetik a lakástakarékpénztári konstrukciók állami támogatását – írta meg az Index a fideszes Bánki Erik egyéni indítványként benyújtott módosító javaslatára hivatkozva, amit akár már kedden elfogadhatnak. Az indoklás szerint a megtakarítást ösztönző állami támogatás nem szolgálja eredményesen az otthonteremtési célokat. Ebben történetesen igaza lehet a fideszes honatyának, az elszálló ingatlanárak mellett még az évek alatt kuporgatott milliók is kevésnek bizonyulhatnak.

2. Kövér László házelnök kizárta az Országgyűlés hétfői üléséről azokat az ellenzéki képviselőket, akik Ungár Péter felszólalása alatt Orbán Viktor miniszterelnök korábbi, tandíjellenes kijelentéseit idéző molinót tartottak a magasba. A politikusok többszöri kérésre sem voltak hajlandóak abbahagyni előre be nem jelentett performanszukat. Csárdi Antal, Demeter Márta, Hohn Krisztina, Keresztes László Lóránt LMP-s képviselők, és a frakcióból nemrég távozott Szabó Szabolcs az egynapos eltiltás mellett a hétfőre járó tiszteletdíját sem veheti fel.

3. Pajzán hangulatú kisfilm miatt kell távozni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyik tanszékvezetőjének. Az Átlátszó által nyilvánosságra hozott, az egyetemi docens által rendezett videóban Guy Ritchie kultfilmnek számító alkotása, a Blöff egyik legismertebb jelenetét parodizálták a hallgatók. Az NKE nem késlekedett, a cikk megjelenését követően pár órával megszüntette a férfi oktató tevékenységét.

4. Mától tilos életvitelszerűen közterületen tartózkodni. A kormány azonban ahelyett, hogy felkészült volna az általuk előidézett krízisre, inkább lazított a hajléktalanok számára fenntartott férőhelyek jogszabályilag elvárt színvonalán. #kereszténydemokrácia

5. Újabb taggal bővül a brit királyi család. A Harry herceggel tavaly májusban egybekelt korábbi színésznő, Meghan Markle gyermeket vár. Az ausztráliai körúton tartózkodó hercegi pár egy közleményben adott hírt a várhatóan tavasszal érkező csemetéről. A baba neméről még nincsenek hivatalos információk.

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!  

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek