+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. október 15. hétfő, 08:17
Boris Johnson előbb a kilépésért kampányolt, nyáron lemondott, de még mindig nagyon fontos neki a kilépés.

A Telegraph-ba publikált véleménycikket Boris Johnson, aki miután tevékeny részt vállalt abban, hogy a britek megszavazzák az EU-ból való kilépést nyáron le is mondott a külügyminiszterségről. Johnson szerint a Brexit tárgyalások azért futnak zátonyra és azért nem közelítenek egymáshoz a felek, mert Nagy-Britannia két különösen kínos és megalázó variációból választhat, ezek közül pedig természetes, hogy mindent vissza kell utasítani. 

 

Johnson már katasztrófát is lát abban, ha az ország az EU-val közös vámterületen marad a tárgyalások végéig. „Ez azt jelentené, hogy

 

kereskedelmi szinten Nagy-Britanniát egyszerűen EU-területként tartanák nyilván, mintha mondjuk Franciaország egy része lenne. 

 

Kikerülnénk az Unióból, de az Unió tartana fenn minket" – aggódott a politikus.

 

Johnson szerint a tárgyalások eleve azért nem működnek, mert az Európa Unió oldaláról leplezetlen megvetéssel közelítenek feléjük. A legrosszabb fordulat szerinte az volt, amikor a brit kormány garanciát vállalt arra, nem lesz kemény határuk a szomszédos Írországgal. 

 

A közvéleménykutatások szerint a britek idő közben egyre kevésbé akarnak kilépni az Unióból: egy augusztusi felmérés szerint a britek legalább fele tartana egy újabb népszavazást abban az esetben, ha még tovább húzódnának a sikertelen kilépési tárgyalások. 

 

FOTÓ: Boris Johnson / Instagram

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Erdős Norbert és Tőkés László is megszavazta az orosz és kínai dezinformáció elleni bizottsági határozatot, az ex-LMP-s Meszerics el se ment szavazni.

Bosznia-Hercegovina évente több százezer eurót keres azzal, hogy pénzt kér az állampolgárságról való lemondásért a nyugatra vándorlóktól. Nem keveset.

A helyi ellenzék „félretette ideológiai ellentéteit”, és kezdeményezi: a kerületi önkormányzati cégek tagadják meg a törvény alkalmazását.

Az Amazon állítja: az általuk fejlesztett robot biztonsággal képes navigálni az utcán.

Nagyobb kockázata lehet az aszpirin szedése miatt kialakuló belső vérzésnek, mint amekkora eséllyel megelőzi a szív-
infarktust vagy a stroke-ot.

A hét kérdése

Elhunyt Andy Vajna filmproducer, milliárdos, filmbiztos, tévétulajdonos. Neked melyik a kedvenc filmed azok közül, amelyekhez köze volt?

Azért ide elnéznénk

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Franz Grabmayr osztrák festő képeit állítják ki a régió legmenőbb múzeumában, március 10-ig!

Ezt is szerettétek

Beküldtünk egy igazi székelyt a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai közé a januári kormányellenes tüntetésen.

Mi az, amit nem lehet elvitatni Orbán Viktortól és Gyurcsány Ferenctől? Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt mindent elmond az Azonnalinak.

Az ellenzék azzal is vádolja, hogy orosz ügynök: a radikális, nem PiS-tag politikus a lengyel-fehérorosz kapcsolatok egyik legaktívabb támogatója.

Az Azonnali bemutatja a tényleges frontvonalakat és a heterogén szerb ellenzéket.

Twitter megosztás Google+ megosztás