+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. október 15. hétfő, 08:17
Boris Johnson előbb a kilépésért kampányolt, nyáron lemondott, de még mindig nagyon fontos neki a kilépés.

A Telegraph-ba publikált véleménycikket Boris Johnson, aki miután tevékeny részt vállalt abban, hogy a britek megszavazzák az EU-ból való kilépést nyáron le is mondott a külügyminiszterségről. Johnson szerint a Brexit tárgyalások azért futnak zátonyra és azért nem közelítenek egymáshoz a felek, mert Nagy-Britannia két különösen kínos és megalázó variációból választhat, ezek közül pedig természetes, hogy mindent vissza kell utasítani. 

 

Johnson már katasztrófát is lát abban, ha az ország az EU-val közös vámterületen marad a tárgyalások végéig. „Ez azt jelentené, hogy

 

kereskedelmi szinten Nagy-Britanniát egyszerűen EU-területként tartanák nyilván, mintha mondjuk Franciaország egy része lenne. 

 

Kikerülnénk az Unióból, de az Unió tartana fenn minket" – aggódott a politikus.

 

Johnson szerint a tárgyalások eleve azért nem működnek, mert az Európa Unió oldaláról leplezetlen megvetéssel közelítenek feléjük. A legrosszabb fordulat szerinte az volt, amikor a brit kormány garanciát vállalt arra, nem lesz kemény határuk a szomszédos Írországgal. 

 

A közvéleménykutatások szerint a britek idő közben egyre kevésbé akarnak kilépni az Unióból: egy augusztusi felmérés szerint a britek legalább fele tartana egy újabb népszavazást abban az esetben, ha még tovább húzódnának a sikertelen kilépési tárgyalások. 

 

FOTÓ: Boris Johnson / Instagram

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Jó hír: már nem kell sem negatív koronavírus-teszt, sem pedig kéthetes karantén akkor, ha Csehországba, Szlovákiába vagy Ausztriába utazunk.

Ugyan sajnos három krónikus beteg ismét elhunyt, de összesen 2245 fő meggyógyult.

Trianon következménye a vízfejűség és az együttélés kultúrájának elvesztése is, azt pedig el kell felejteni, hogy „mindent vissza”. Videó.

Eddig a nyilvánosság előtt nem ismert momentumosok jelentkeztek Fekete-Győr András helyére, de még nagyobb a verseny az elnökségi helyekért.

Hamarosan nyithatnak a fürdők, múzeumok, színházak, és ha minden jól megy, két hét múlva már személyesen is kérdezhetnek az újságírók kormányinfón. A részletek!

Ezt azután mondta nekünk, hogy erdélyi magyar extremizmusról és az erőszak veszélyéről értekezett hosszasan.

Ungváry Krisztián segédletétől kezdve az Ismerős arcokén át a legkülönfélébb módon várhatunk megemlékezést. Mutatjuk, mit!

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás