+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. október 15. hétfő, 08:17
Boris Johnson előbb a kilépésért kampányolt, nyáron lemondott, de még mindig nagyon fontos neki a kilépés.

A Telegraph-ba publikált véleménycikket Boris Johnson, aki miután tevékeny részt vállalt abban, hogy a britek megszavazzák az EU-ból való kilépést nyáron le is mondott a külügyminiszterségről. Johnson szerint a Brexit tárgyalások azért futnak zátonyra és azért nem közelítenek egymáshoz a felek, mert Nagy-Britannia két különösen kínos és megalázó variációból választhat, ezek közül pedig természetes, hogy mindent vissza kell utasítani. 

 

Johnson már katasztrófát is lát abban, ha az ország az EU-val közös vámterületen marad a tárgyalások végéig. „Ez azt jelentené, hogy

 

kereskedelmi szinten Nagy-Britanniát egyszerűen EU-területként tartanák nyilván, mintha mondjuk Franciaország egy része lenne. 

 

Kikerülnénk az Unióból, de az Unió tartana fenn minket" – aggódott a politikus.

 

Johnson szerint a tárgyalások eleve azért nem működnek, mert az Európa Unió oldaláról leplezetlen megvetéssel közelítenek feléjük. A legrosszabb fordulat szerinte az volt, amikor a brit kormány garanciát vállalt arra, nem lesz kemény határuk a szomszédos Írországgal. 

 

A közvéleménykutatások szerint a britek idő közben egyre kevésbé akarnak kilépni az Unióból: egy augusztusi felmérés szerint a britek legalább fele tartana egy újabb népszavazást abban az esetben, ha még tovább húzódnának a sikertelen kilépési tárgyalások. 

 

FOTÓ: Boris Johnson / Instagram

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A terhes nőre harmincöt esetet sikerült rábizonyítani, de valószínűleg több követőjéről is nagyon sok pénzt gombolt le.

Újabb óriási tüntetésen követelték Prágában az összeférhetetlenséggel vádolt miniszterelnök lemondását.

Az Azonnali megkérdezte a leköszönő elnök Nagy Károlytól, mit szól az eredményhez, és nem csalódott-e miatta.

Minden rettegés ellenére elképesztően jó stadion lett Magyarország új nemzeti stadionja, úgyhogy most már tényleg itt lenne az ideje focizni is. Riport a Puskás-avatóról!

De vajon médiahekk az egész, vagy tényleg visszatér a Savoyai-ház Olaszországba?

Mindezt azután, hogy kedden sikerült megbuktatni az előző, EU-barát kormányt.

Most hétvégén ünnepli a protestmozgalom az egyéves születésnapját. A mostani hétvégére nagy tüntetésekkel készülnek, a társadalom többsége is mellettük áll.

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás