Kásler a türk örökséget kutatja, Trócsányinak nem tetszik a nyugat – öt hír, ami nélkül ne feküdj le!

Szerző: Fekő Ádám
2018.10.11. 19:05

Puzsér Róbert tényleg főpolgármester akar lenni, és visszatér régi sikerei színhelyére Georges Leekens. Ezekről a hírekről maradtál le, ha nem nyomkodod eleget a telefonod.

Kásler a türk örökséget kutatja, Trócsányinak nem tetszik a nyugat – öt hír, ami nélkül ne feküdj le!

1. Puzsér tényleg indul

Már említettük, de azért vegyük át megint: Puzsér Róbert tényleg indul Budapest főpolgármesteri címéért. A főállású megmondóember bármelyik párt támogatását elfogadja, a Zoomnak pedig már bedobta a tökéletes kampányszöveget:

„Engem nem érdekel, hogy a budapestiek mit szeretnének. Eszemben sincs a kívánságlistájukhoz hajlítgatni magam, mint a politikusok.”

2. Kásler nagyon képben van

2018 eddigi leggyorsabban felfutott politikuscelebje, Kásler Miklós a Magyar Időknek adott interjút. Bedobta például, hogy egyszer majd a jövőben kicsit jobban elválik a magán- és az állami orvosi ellátás, de ami még jobb, hogy szeretné, ha hamarosan egy egész magyarságkutató intézet lenne arra, hogy véget vessen a finnugor-türk eredetvitának. „Egy intézményben, meghatározott célok mentén kellene folytatni a kutatásokat, és a legmagasabb szintű tudományos igényességgel szintetizálni az eredményeket. Ezzel véget vethetnénk a régi türk-finnugor hipotetikus eredet- vagy nyelveredetvitának, és fény derülhet a tudományosan megalapozott valóságra" – mondta az EMMI feje. Kásler ezek szerint nem hallott róla, hogy ezeknek a vitáknak tudományos körökben már rég vége van.

3. 2018-ban már nem akarunk olyanok lenni, mint a nyugat

A Die Welt interjút készített Trócsányi László igazságügyi miniszterrel. Trócsányi lelkesen sorolta, mi a különbség a magyar és a nyugati gondolkodás között, a főmegállapítás szerinte az, hogy mi nem akarunk olyanok lenni, mint a nyugat. 

4. Nő a gyermekek után járó ápolási díj 

100 ezer forintra nő a gyermekek után járó ápolási díj, a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Novák Katalin pedig azt szeretné, ha 2022-re elérné ez az összeg a minimálbért. Azok a családok, amelyek több önellátásra képtelen gyermeket is nevelnek, másfélszeres összegű gyermekápolási díjat kapnak, írja az MTI.

5. Leekens nem marad az út szélén

A végére valami igazán jó hír! Újra munkát kapott a magyar válogatott történetének Pintér Attila utáni legnagyobb melléfogása, a belga Georges Leekens! Leekens a tunéziai Étoile du Sahel csapatát irányítja majd. A férfit, aki állítása szerint lerakta a vb-résztvevő belga és tunéziai válogatott alapját is, hogy aztán a versenyekre már kirúgják 4 meccsen irányította a magyar válogatottat, ezeken három vereséget és egy döntetlent ért el. Az MLSZ sokáig azt állította, hogy Leekens közös megegyezéssel távozott, később viszont beismerték, hogy kirúgták.

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek