Nincs pénzem tandíjra, de egy sörre meghívnám Lánczit!

2018.10.10. 16:15

Mennyit lennének hajlandóak fizetni egy félévért a Corvinuson? Az Azonnali körbekérdezte az egyetem magánosítása ellen tüntetőket.

Néhány száz diák és tüntető gyűlt össze kedden az LMP és annak ifjúsági szervezete, a Lehet Más a Jövő felhívására, hogy tiltakozzanak a Corvinus egyetem átszervezése ellen.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember közepén jelentette be, hogy 2019 július elsejétől a Budapesti Corvinus Egyetem működtetését egy állami alapítvány veszi át. Ezzel az is együtt jár majd, hogy

2020-tól nem lesznek államilag támogatott képzések a Corvinuson.

Palkovics László innovációs miniszter pedig ezt néhány napja még megfejelte azzal, hogy amennyiben a modell sikeres lesz, kiterjesztik az összes állami felsőoktatási intézményre. 

Mi pedig arra voltunk főként kíváncsiak, hogy a diákok mennyit fizetnének ki féléves tandíj gyanánt.

Nem sokat, inkább szednék a sátorfájukat, ha úgy hozná a helyzet. Ez derül ki a válaszokból. Már azokéból, akik mertek válaszolni, ugyanis többen arra hivatkozva zárkóztak el, hogy szeretnék még befejezni a tanulmányukat, és nem teljesen biztosak benne, hogy amennyiben vállalnák az arcukkal a véleményüket, annak nem lennének következményei.

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója
Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek