Öt hír, amit Erdoğan nem fog a hazaúton elolvasni. Ne légy olyan, mint Erdoğan!

Szerző: Kulcsár Árpád
2018.10.09. 19:15

Orbánnak majdnem sikerült lenyúlni a diktátor ollóját, Garancsi az egekben, és most nem a magánrepülőre gondolunk. A Párbeszéd EP-képviselőjének van oka rosszkedvűnek lenni, az LMP meg tüntet a Corvinus mellett. A legfontosabb hírek, ha nem volt időd ma egész nap internetezni!

Öt hír, amit Erdoğan nem fog a hazaúton elolvasni. Ne légy olyan, mint Erdoğan!

Nem volt ma időd híreket olvasni? Semmi gond, elmondjuk, mi történt!

Kedd van, és Erdoğan még itt lófrál az országban valahol, úgyhogy fél Budapest le is van bénulva. Addig is, míg a tömegközelekedésen zötykölődsz haza, vagy az autódban idegeskedsz, olvasd el a nap legfontosabb híreit!

1. Erdoğan jött és avatott

Kezdjük is Erdoğannal, aki végre felavatta az évek óta felújított Gül Baba-türbét. Az elmúlt két nap a török diktátorról szól, akit Orbán Viktor nagyon jó barátjának nevezett, és mondták, amit ilyenkor mondani szoktak: magasabb szintre kell emelni a gazdasági kapcsolatokat, szorosabbra kell fűzni a viszonyt, meg török-magyar rokonság és barátság. A türbe mellett volt hétfőn két csenevész tüntetés, erről van videónk is.

Orbán egyébként az avatáson próbálta lenyúlni a török erős ember ollóját, de nem sikerült.

Jajj, nehogy emiatt csorba essen a diplomáciai harmónián!

2. Az MTA lassan NER-kompatibilissé aggódja magát

Közben úgy látszik, hogy a Magyar Tudományos Akadémia akkora öncenzúrába fogott, hogy a Magyar Időkben nagyon vakarni kell majd Szakács Árpádnak azt a forradalmi gondolatoktól sajgó kobakocskáját, amikor neki akar majd menni az intézménynek.

A HVG hívta fel rá a figyelmet, hogy szépen elhalasztottak egy hónapok óra szervezett, Marxról szóló konferenciát, mindezt néhány héttel azután, hogy a Magyar Tudomány ünnepére nem fogadták be a Nők és a férfiak szerepe és sikeressége a számítástechnikában nagy adatok alapján és a A közösségi média jogi oldala című előadásokat, valamint a migrációval és a Fidesz újabb kétharmados győzelmével foglalkozó előadásokat sem.

Az MTA hamarosan NER-kompatibilissé rettegi magát, döntsétek el, hogy józan gondolkodásúnak, vagy gyávának tartjátok emiatt a vezetőséget.

3. Garancsi megint kaszál

Mint ahogyan azt is döntse el mindenki, hogy el kell-e vinni Orbán Viktort focimeccsre magángéppel, ahhoz, hogy rohadtul nagy közbeszerzéseket nyerj. Garancsi István ugyanis pont nyert egyet, azaz a tulajdonában levő Market Építő pont megfelelő vállalat arra, hogy 25,75 milliárd forintért felépítsen egy (naná hogy!) sport- és rendezvénycsarnokot Székesfehérváron. Véletlen lenne?

4. Jávor Benedek szarral hadakozik

„Most szép lenni ellenzéki képviselőnek” – nem fogja Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője ilyenné parafrazálni a '48-as nótát (mondjuk elég rosszul is hangzana), akinek az irodájának kővel dobták be és szarral kenték össze az ablakát a cizellált véleménynyilvánítás jegyében. Jávor Facebook-posztjában rendszeres zaklatásról beszél. A képviselő üzeni, nem ijedt meg, és feljelentést tesz, nem mintha hinné, hogy bármilyen eredménye is lesz.

5. Az ifjú elempések a Corvinus magánosítása ellen tüntetnek

No és akkor egy fontos a végére, jó eséllyel mikor ezt olvasod, már vagy még zajlik az a fáklyás felvonulás, amit az LMP ifjúsági szervezete szervez a Corvinus egyetem állami férőhelyeinek megszüntetése ellen. Roppant kíváncsiak vagyunk, vajon hány diák ingerküszöbét üti meg a dolog, úgyhogy mi is ott leszünk.  

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek