Ki nézi még a Walking Deadet?

Szerző: Petróczi Rafael
2018.10.09. 09:08

Vasárnap startolt a zombiapokalipszist feldolgozó sorozat kilencedik évada. Te nézed? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem? Szavazz!

Ki nézi még a Walking Deadet?

Október 7-én startolt az AMC amerikai kábelcsatorna egyik legnépszerűbb sorozata, a Walking Dead kilencedik évada. A posztapokaliptikus széria ugyanakkor egyre inkább megosztóvá vált az elmúlt években. 

Rengeteg kommenttel találkozni, ami sérelmezi, hogy

a sorozat belassult, unalmassá vált, a szereplők pedig a jelenetek jó részében nem csinálnak mást, mint depressziósan moralizálnak azon, hogy életük milyen irányt vett.

A másik oldalról azt hozzák fel, hogy pont ez a lényege az egésznek: az lenne az unalmas, ha évadokon keresztül csak az akcióra koncentrálnának a készítők, és

sokkal izgalmasabb, valóságközelibb, hogy a zombiapokalipszist és az emberi gyarlóság válogatott formáit megtapasztaló szereplők lelki és önértékelési problémák egész hadával küzdenek.

Az biztos, hogy a sorozat nézői értékelése sokat esett: az előző szezon az IMDB-n például kifejezetten rosszul szerepelt. Az egytől tízig terjedő skálán, ahol az egyes a legrosszabb, a tizes a legjobb értékelés, csupán egyetlen egy epizód haladta meg a nyolcas értékelést, miközben a legalacsonyabb pontszámot kapott rész alig érte el a hatot. Ez például a negyedik évadhoz hasonlítva, ahol 7,2 volt legalacsonyabb, míg 9,6 a legmagasabb pontszámmal rendelkező epizód, drasztikus visszaesés. Hogy ezen mennyiben fog változtatni a kilencedik évad, majd kiderül. 

Mindenesetre az Azonnali kíváncsi:

ti nézitek a Walking Deadet? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?

NYITÓKÉP: The Walking Dead / Facebook

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek