Öt fontos hír, amit akkor is olvass el, ha gyűlölöd a hétfőket!

Szerző: Hutter Marianna
2018.10.08. 19:15

Ne csüggedj, ha ma nem volt kedved a híreket böngészni, az Azonnali összefoglalja a török elnök látogatásától kezdve Lázár János jó tanácsán át egészen az országban zajló jó dolgokig a legfontosabb eseményeket.

Öt fontos hír, amit akkor is olvass el, ha gyűlölöd a hétfőket!

Nem volt ma időd híreket olvasni? Semmi gond, elmondjuk, mi történt!

1. Sokak örömére és sokak felháborodására tiszteletét tette ma hazánkban a törökök vezetője, Recep Tayyip Erdoğan. Orbán Viktor csillogó szemekkel fogadta a török elnököt, közös sajtótékoztatójukon pedig arról beszélt, őszintétlen, amit az EU csinál Törökország csatlakozása kapcsán. Arról is beszélt, nem emlékszik olyan esetre, hogy míg az unió tárgyalási szándékát jelzi egy tagjelöltnek, közben jelentős uniós tagállamok kijelentik, „soha nem fogjuk felvenni ezt az országot az EU-ba”.

A magyar miniszterelnökkel ellentétben egyébként az ellenzék nem annyira értékelte a török vezető látogatását. A Párbeszéd diktátorozós molinót lógatott ki Erdoğan, Putyin és Orbán képével díszítve a parlament ablakán, míg a DK egy „love is love” feliratút, amelyen szerelmetes tekintettel mered egymásra a magyar kormányfő és a török elnök. Gyurcsány Ferenc egyébként drámai hangvételű költeménnyel is készült a nagy nap alkalmából, íme egy részlet belőle:

„Csend. Síri csend. Mozdulatlanság. Üres a tér. Rendőrök. Háztetőn mesterlövészek.”

Aki végig olvasná a fontos kortárs művet, az itt teheti meg. Ja, és lélekben úgy készüljön mindenki, hogy a török elnök miatti útlezárások nem érnek ma véget, egészen kedden este hatig tartanak. 

2. Folytatódik a Jobbik kontra Ballibsi Lett A Jobbik-harc. Bár a Jobbik és az annak frakciójából kitett Volner János abban állapodtak meg, hogy nem lesz sárdobálás, úgy tűnik, ezt nem sokáig tartották. Hétvégén Sneider Tamás Jobbik elnök hazugsággal vádolta meg Volnert, aki azt írta vissza: Sneider alaposan meghajtotta a „hülyeségrollert”. Az ügy éppen ott tart, hogy Volner Facebook-oldalán ma azt bizonygatta, a Jobbik jelenlegi vezetésének „Soros-kapcsolatai” vannak. Ezt egyébként azzal kívánta alátámasztani, hogy felsorolt olyan, szerinte Soros Györgyhöz köthető személyeket, akik részt vettek egy a Jobbik frakcióvezetője, Gyöngyösi Márton által szervezett brüsszeli konferencián. 

3.  Lázár János reagált Márki-Zay Péter hadüzenetére, vagyis arra, hogy a fideszes képviselőtestület oszlassa fel magát és legyenek új választások. A Miniszterelnökség volt minisztere egyetlen jó tanáccsal szolgált az érintetteknek:

„Dolgozzanak!”

4. Szóba került a parlament mai ülésén a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből elbocsátott szívsebész, Székely László ügye az MTI beszámolója szerint. Az orvost azért küldték el, mert az állami intézményben egy műtéthez privát plasztikai sebész segítségét kérte, később pedig felmentését követően elhunyt egy műtétre váró betege. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az illetékes minisztérium szakértői vizsgálatot rendelt el, annak megállapításai szerint a kardiológiai intézetben az orvos távozása miatt kialakult helyzet semmilyen formában nem befolyásolta a beteg halálát.

5. Szerencsére jó dolgok is történnek az országban, ezt bizonyítja az Index sztorija, ami bemutat három orvost, akik a hétvégi maratonfutás közben újraélesztettek egy férfit, majd lefutották a távot. Hála nekik, a beteg jól van, látogatható állapotban fekszik egy kardiológiai osztályon. Respekt!

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek