Márki-Zay Péter az Azonnalinak: Nem mondok le!

Szerző: Hutter Marianna
2018.10.07. 19:06

Nem csitulnak a kedélyek Hódmezővásárhelyen: Márki-Zay Péter független polgármester elérné, hogy oszlassa fel magát a fideszes képviselőtestület, míg a kormánypárt a városvezetőt mondatná le. Eközben Márki-Zay olyan mozgalmat szervez, amely célja, hogy egyetlen jelölt álljon szembe a fideszesekkel a jövő évi önkormányzati választásokon.

Márki-Zay Péter az Azonnalinak: Nem mondok le!

Folytatódik a hódmezővásárhelyi háború: Márki-Zay Péter független polgármester vasárnap Facebook-posztban szólította fel a fideszes többségű képviselőtestületet arra, oszlassák fel magukat. Mint írta, elismeri, győzött Lázár János, ám eközben veszítettek a vásárhelyi gyerekek. Utóbbit azzal indokolta, több gyerekeket érintő programot hiúsítottak meg „Lázár emberei”.

Például szerinte a volt miniszter emberei „elfelejtették” megszervezni az évi szokásos aszfaltrajzversenyt a gyerekeknek, lemondták a minden évben Mikuláskor megrendezett cirkuszt, úgy intézik a közbeszerzéseket, hogy azoknak – a jelentkező vállalkozók ellenére – nincs győztese, és így nem készül el határidőre az iskolák felújítása:

„Kérem a választókerület hűbérurát, hogy ne kínozza szegény ártatlan vásárhelyi gyerekeket még egy teljes évig: most azonnal álljunk meg és rendezzük a város sorsát.”

Ezért Márki-Zay arra kérte a képviselőtestületet: oszlassa fel magát és új választás döntsön a polgármester és a képviselők személyéről.

Az Azonnali kereste az ügyben a hódmezővásárhelyi Fideszt. Közleményükben arról írtak, Márki-Zay Péter fél év alatt – „miközben minden idejében az új ellenzéki párt megszervezésén dolgozott” – csődbe vitte Hódmezővásárhelyt. „Amennyiben Márki-Zay Péter végre belátja, hogy alkalmatlan a polgármesteri munkára, mondjon le, ne okozzon több kárt a vásárhelyieknek!”

Márki-Zay az Azonnali megkeresésére arról beszélt: nem mond le. Ugyanis szerinte annak nem lenne értelme, ha megnyerne egy újabb polgármester-választást, mert akkor az eddigi játszmák folytatódnának a jelenlegi képviselőtestülettel, ezért is kéri a közgyűlés feloszlatását. Szerinte ez sokkal tisztességesebb lenne annál, ami most történik, nevezetesen hogy „a vásárhelyi családokat a gyerekeikkel ejtik túszul”.

Felvetésünkre, hogy a kormánypárt az ilyesfajta felszólításoknak nem szokott eleget tenni, úgy reagált: ha ezt nem lépik meg, az azt bizonyítja, hogy gyávák, és tudják, hogy egy új választást elveszítenének. „A Fidesz eljutott odáig, hogy ha már nem szeretik, akkor legalább féljenek tőle, mert ezzel is lehet választást nyerni” – mondta, hozzátéve, hogy ez a diktatúrák utolsó stádiuma szokott lenni.

Szerinte látszik, hogy a fideszesek többségéhez hasonlóan Lázár János is a börtön elől menekül, „sajnos ez az erőszakos megoldás felé tereli az országot, ami engem roppantul bánt”. 

Márki-Zay Péter az Azonnali kérdésére arról is beszélt: már folyamatban van egy pártok felett álló mozgalom szervezése, aminek egyetlen célja, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon lehetőleg minden településen egy esélyes ellenzéki induló álljon ki a „pártállami jelöltekkel” szemben. Ebben Hadházy Ákosra mindenképp számít, de más független emberek is részt fognak venni benne.

FOTÓ: Márki-Zay Péter / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek