Hogyan változtatta meg az életedet a #metoo? Szavazz!

2018.10.06. 10:29

Egy éve tört ki a metoo-botrány, ami évtizedes zaklatási ügyek felszínre kerüléséhez vezetett. Tényleg megváltoztatta a világot? Szavazz!

Hogyan változtatta meg az életedet a #metoo? Szavazz!
A Harvey Weinstein-botrány egy évvel ezelőtti kirobbanása után egyre több nemi erőszakot vagy zaklatást átélt nő áll elő akár évtizedes sztorikkal.

A dolog egyik oldala a hősies kiállás, a másik viszont a tényleges szexuális erőszak jelentőségének lekicsinyítése azzal, hogy gyakorlatilag már szexuális töltetű beszólások is beletartoznak a „metoo”-ba. Arról nem beszélve, hogy évtizedes sztorik előhozása esetén a bizonyítás elég nehéz, sok esetben kábé lehetetlen, így bárki mondhat bármit; aki kérdez, az meg a szexuális ragadozók pártját fogó „áldozathibáztató” bélyegét találhatja magán.

De tényleg megváltoztatta a világot a metoo?

A te életedben hozott-e valami változást ez a közkeletűen fontosnak és tabudöntőnek elkönyvelt „mozgalom”? Erről szól a hét kérdése, szavazz!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek