A parlamentben coming outolt a KDNP-s: olvassa az Azonnalit!

Szerző: Bakó Bea
2018.10.04. 08:27

Egyelőre csak a címeket olvassa Nacsa Lőrinc, de bízunk benne, hogy hamarosan fejleszti az olvasási készségeit.

A parlamentben coming outolt a KDNP-s: olvassa az Azonnalit!
„Nyilván holnap is megjelenik majd egy cikk az ön médiabirodalmában, hogy nem szégyen egyetérteni Ungár Péterrel. Könnyű ilyen cikkeket íratni saját magáról a saját lapjába”

– mondta a Sargentini-jelentés ellenében elfogadni szánt országgyűlési határozat vitájában a KDNP-s Nacsa Lőrinc, aki így elárulta magát: olvassa az Azonnalit.

Na persze nem rendszeresen, és nem is a teljes cikkeket, de legalább a címeket. Ez is valami: az első lépés a helyes úton!

Az általa kiemelt remek cikk szerzője egyébként az Pápay György, aki 2010 után évekig dolgozott a Fidesz-frakciónak, a 2018-as országgyűlési választás előtt viszont már a Fidesszel szemben taktikai szavazásra buzdító Viszlát kétharmad! mozgalmat szervezte. 

A Fidesz-KDNP-ből nézve talán furcsa szokás lehet, hogy az Azonnalin a cikkeket nem megrendelik, hanem inspirálják – ahogy az ominózus Pápay-cikkel is történt. Az ugyanis Ungár Péternek, az Azonnali többségi tulajdonosának vitaindító írására reagált – amit egyébként a „migrációügyben nem szégyen egyetérteni a Fidesszel” mondata miatt épp a kormánypárti sajtó idézgetett a legbuzgóbban.

Bonyolult a világ, na.

Annak mindenesetre örülünk, hogy a KDNP-ből is olvasnak minket, és arra buzdítjuk Nacsa Lőrincet, hogy legyen bátor, és legközelebb olvasson nyugodtan tovább a címnél is. Sőt, a hírlevelünkre is érdemes feliratkoznia, a tegnapiban pont ő is szerepelt.

Ungár egyébként a vitában azzal vágott vissza, hogy az Azonnali benne van a vagyonnyilatkozatában. Az Azonnalit a parlamenti politika szintjére felemelő (vagy lesüllyesztő?) történelmi szóváltást itt lehet visszahallgatni (a szerdai ülésnapon 17.46-nál és 18.07-nél).

FOTÓ: KDNP

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek