+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Nem volt ma időd híreket olvasni? Semmi gond, elmondjuk, mi történt!

 

1. Hajléktalanként élni budapesten eddig sem hozott valami jó kilátásokat, de október 15-től ez még rosszabb lesz: mivel gyakorlatilag betiltják a hajléktalanságot, az életvitelszerű közterületi tartózkodás miatt bevitt hajléktalanok ingóságait tárolnia köteles a rendőrségnek, a tárolhatatlanokat pedig meg kell semmisíteni. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy elégetik a cuccaikat, bár a meghatározott értékét kötelesek megtéríteni később, levonva az elégetés költségét. Ezt amúgy a Napi.hu írta meg.

 

2. A párbeszédes Kocsis-Cake Olívió arra kérte az Országgyűlés mentelmi bizottságát, hogy foglaljon állást Orbán Viktor magánrepülős útjairól. Az Indexhez is eljuttatott beadvány szerint a bizottságnak azt kell eldöntenie, ez a sokmilliós utazás ajándéknak minősül-e. Rettentően izgulunk, vajon problémát okoz-e a miniszterelnöknek, hogy ennyire szereti a Videotont! 

 

3. Benyújtotta lemondását Tamás Róbert, a Honvédkórház orvosigazgatója. A korábban az intézmény plasztikai sebészeti osztályát vezető szakembert 2015 júliusában nevezték ki. A HVG szerint még a kórházon belül is két teória él a lemondás hátteréről: az egyik szerint ő viszi el a balhét az ellátást is veszélyeztető orvoshiány miatt, a másik szerint viszont felfelé fog bukni, hiszen pont most távozik Nagy Anikó egészségügyi államtitkár is. 

 

4. Újabb áldozata lehet a megváltozott tartalomfogyaztási szokásoknak: a Népszava szerint nem csak az Andy Vajnához tartozó sajtótermékek kerülnek át Mészáros Lőrinc alá, de a producert úgy kioptimalizálják a rendszerből, hogy még a kaszinóbizniszét is elvesztheti

 

5. Apropó szervezett bűnözés: hét év fegyházzal és 330 millió forint vagyonelkobzással sújtotta Vizoviczki László elsőrendű vádlottat bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett másodfokú jogerős ítéletében – írja az MTI. Vizoviczki éveken keresztül volt a budapesti éjszaka ura, szóba kerültek a nevével kapcsolatban lefizetett rendőrök és politikusok is, végül ez a sztori apadt le annyira, hogy nem ütötték be a fogyasztás egy részét a hozzá köthető szórakozóhelyeken.

 

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az űrhajós, Jurij Gagarin, egy csapásra világsztár lett – és a szovjet tudomány diadalát jelképezte, amerre csak járt.

A fejletlen orvosi technológia következtében 40 napos vesztegzárral próbálták meg az akkori járványokat megállítani.

Egy, a Lancet folyóiratban megjelent friss tanulmány szerint ha AstraZenecával vagy Szputnyik-V-vel oltanak be,
jobb, ha nem vagy elhízott.

Bő egy héttel Teleki Pál halála után a Magyar Királyi Honvédség csapatai bevonultak a Délvidékre, segítve ezzel a nácik balkáni hadjáratát.

Története is azt bizonyítja: túlságosan leegyszerűsítő, ha nemzetek közötti háborúként akarjuk láttatni a boszniai polgárháborút.

Az izraeli parlamentbe szélsőséges cionista politikusok is bekerültek. Ha Benjamin Netanjahu kormányfő akar maradni, az ő támogatásukat is meg kell nyernie. De kik ők?

Ungár Péternek pedig, aki a szakszervezet jogait kérte számon rajta, egyszerűen annyit üzent, ne fontoskodjon.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás