+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Nem volt ma időd híreket olvasni? Semmi gond, elmondjuk, mi történt!

 

1. Hajléktalanként élni budapesten eddig sem hozott valami jó kilátásokat, de október 15-től ez még rosszabb lesz: mivel gyakorlatilag betiltják a hajléktalanságot, az életvitelszerű közterületi tartózkodás miatt bevitt hajléktalanok ingóságait tárolnia köteles a rendőrségnek, a tárolhatatlanokat pedig meg kell semmisíteni. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy elégetik a cuccaikat, bár a meghatározott értékét kötelesek megtéríteni később, levonva az elégetés költségét. Ezt amúgy a Napi.hu írta meg.

 

2. A párbeszédes Kocsis-Cake Olívió arra kérte az Országgyűlés mentelmi bizottságát, hogy foglaljon állást Orbán Viktor magánrepülős útjairól. Az Indexhez is eljuttatott beadvány szerint a bizottságnak azt kell eldöntenie, ez a sokmilliós utazás ajándéknak minősül-e. Rettentően izgulunk, vajon problémát okoz-e a miniszterelnöknek, hogy ennyire szereti a Videotont! 

 

3. Benyújtotta lemondását Tamás Róbert, a Honvédkórház orvosigazgatója. A korábban az intézmény plasztikai sebészeti osztályát vezető szakembert 2015 júliusában nevezték ki. A HVG szerint még a kórházon belül is két teória él a lemondás hátteréről: az egyik szerint ő viszi el a balhét az ellátást is veszélyeztető orvoshiány miatt, a másik szerint viszont felfelé fog bukni, hiszen pont most távozik Nagy Anikó egészségügyi államtitkár is. 

 

4. Újabb áldozata lehet a megváltozott tartalomfogyaztási szokásoknak: a Népszava szerint nem csak az Andy Vajnához tartozó sajtótermékek kerülnek át Mészáros Lőrinc alá, de a producert úgy kioptimalizálják a rendszerből, hogy még a kaszinóbizniszét is elvesztheti

 

5. Apropó szervezett bűnözés: hét év fegyházzal és 330 millió forint vagyonelkobzással sújtotta Vizoviczki László elsőrendű vádlottat bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett másodfokú jogerős ítéletében – írja az MTI. Vizoviczki éveken keresztül volt a budapesti éjszaka ura, szóba kerültek a nevével kapcsolatban lefizetett rendőrök és politikusok is, végül ez a sztori apadt le annyira, hogy nem ütötték be a fogyasztás egy részét a hozzá köthető szórakozóhelyeken.

 

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormányzati bértámogatást hiába igényelték meg, nem kaptak semmit a kávézóban. A hat alkalmazottból mára egy maradt, ő sem kap teljes bért.

Ezzel már hivatalosan három ember jelezte, hogy szívesen lenne az ellenzék közös '22-es miniszterelnök-jelöltje.

Nyithassanak meg korlátozottan a múzeumok, állatkertek, vendéglátó helyek, szállodák, színházak, mozik – Ujhelyi István ezt kéri a kormánytól.

Nem teljes kapacitással ugyan, de október óta végre újra üzemelhetnek. Ha a járványhelyzet is engedi, akkor második félévtől kinyitnak az iskolák is az országban.

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

Beteltek az időpontok, mert olyan kevés vakcina érkezett. A rendszer 11 millió embert is be tudna oltani, ha lenne elég oltóanyag, de csak 3,1 milliónak elegendő fog megérkezni.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás