+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. október 3. szerda, 20:40
Bár vészhelyzetekre lett kifejlesztve az új rendszer, sokan nagyon nem akarják, hogy az elnök bármikor el tudja őket érni.

Ma (tehát szerdán) tesztelik a rendszert, amin keresztül gyakorlatilag az összes amerikai mobiltelefonnal közvetlenül fog tudni kommunikálni az aktuális amerikai elnök. A szövetségi vészhelyzeti ügynökség (FEMA) új fejlesztésétől azt várják,

 

az USA-ban működő mobiltelefonok 75 százalékára tudnak eljuttatni bármilyen üzenetet 30 percen belül.

 

A rendszert természetesen vészhelyzetekre találták ki, de ahogy a Hill is felhívta rá a figyelmet, elég sok embernél kiverheti a biztosítékot a tény, hogy lehetetlen leiratkozni ezekről az üzenetekről. A fejlesztésre még Barack Obama adott engedélyt hangsúlyozva, hogy csak természeti katasztrófák, terrortámadás és úgy általában az állampolgárok biztonságára leselkedő veszélyek esetén szabad használni, páran már most úgy gondolják, a telefonjuk kormányzati hangosbeszélőként fog funkcionálni.

 

New Yorkból többen jogi úton akarják megakadályozni, hogy Trump üzengessen nekik.

 

Az üzenetküldést eredeileg szeptember 20-án akarták tesztelni, de akkor a Florence hurrikán miatt elhalasztották.

 

Ez a hír csak azt bizonyítja, mennyivel előrébb is jár Magyarország: nálunk már 2013-ban küldött SMS-eket a Belügyminisztérium a nagy havazásban az úton ragadt utasoknak. Azzal mondjuk túl sokat nem tudtak tenni, hiszen csak ez állt bennük: „Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe!”

 

FOTÓ: Donald J. Trump / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egy hétig nem működött az Európai Unió által finanszírozott navigációs rendszer.

Ugyan Koczka Tibor az elmúlt öt évben Szombathely kormánypárti alpolgármestere volt, arról se szóltak neki, hogy nem kívánják őt újraindítani.

A zágrábi belügy megtiltotta a baloldali vezetésű városnak, hogy a magyar időkből származó trikolórját használja. A horvát Közigazgatási Bíróság azonban most kimondta: ez jogellenes.

A leköszönő fideszes Páva Zsolttal egy pécsi döneres előtt futottunk össze. Akár ellenzéki utódjának is adna tanácsot.

Egyszer csak megjelent 83 konténernyi műanyag hulladék egy kambodzsai kikötőben. Az ország finoman szólva sem boldog, nyomozást indítanak.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás