+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. október 3. szerda, 20:40
Bár vészhelyzetekre lett kifejlesztve az új rendszer, sokan nagyon nem akarják, hogy az elnök bármikor el tudja őket érni.

Ma (tehát szerdán) tesztelik a rendszert, amin keresztül gyakorlatilag az összes amerikai mobiltelefonnal közvetlenül fog tudni kommunikálni az aktuális amerikai elnök. A szövetségi vészhelyzeti ügynökség (FEMA) új fejlesztésétől azt várják,

 

az USA-ban működő mobiltelefonok 75 százalékára tudnak eljuttatni bármilyen üzenetet 30 percen belül.

 

A rendszert természetesen vészhelyzetekre találták ki, de ahogy a Hill is felhívta rá a figyelmet, elég sok embernél kiverheti a biztosítékot a tény, hogy lehetetlen leiratkozni ezekről az üzenetekről. A fejlesztésre még Barack Obama adott engedélyt hangsúlyozva, hogy csak természeti katasztrófák, terrortámadás és úgy általában az állampolgárok biztonságára leselkedő veszélyek esetén szabad használni, páran már most úgy gondolják, a telefonjuk kormányzati hangosbeszélőként fog funkcionálni.

 

New Yorkból többen jogi úton akarják megakadályozni, hogy Trump üzengessen nekik.

 

Az üzenetküldést eredeileg szeptember 20-án akarták tesztelni, de akkor a Florence hurrikán miatt elhalasztották.

 

Ez a hír csak azt bizonyítja, mennyivel előrébb is jár Magyarország: nálunk már 2013-ban küldött SMS-eket a Belügyminisztérium a nagy havazásban az úton ragadt utasoknak. Azzal mondjuk túl sokat nem tudtak tenni, hiszen csak ez állt bennük: „Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe!”

 

FOTÓ: Donald J. Trump / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Negyven éve nem nézhetnek nők férfiakat sportolni Iránban, de a FIFA most biztosítékot kapott arra, hogy a válogatott kivételt fog képezni a világbajnokságon.

Egy friss felmérés szerint az ország szurkolóinak több, mint a fele szavazott a radikális pártokat tömörítő koalícióra.

Vajon mennyit költött a busztársaság a bárki által fillérekért beszerezhető műalkotásra?

Már a képmegosztónál is belátták, rettentő káros a fiatalok testképére, ha az arcukba nyomják a pénzért megvásárolható szépülést.

Az Ireland Simpsons Fans csoport saját pártjának tényleg egy fánk lesz a logója, de amúgy nagyon úgy tűnik, nem egy új viccpárt lesz az ISF Party.

A hét kérdése

A szélsőjobb által is oly sokat emlegetett európai életmód védelme névvel ellátott biztosi portfóliót sokan betámadták. Ha rajtad múlik, mire neveznéd át?

Azért ide elnéznénk

Konferencia Közép-Európa kilátásairól az NKE-n szeptember 26-án.

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Újra az irodalom és könyvkultúra központja lesz négy napra a Várkert Bazár október 10-től.

Ezt is szerettétek

Mennyire kapják meg a mindennapi szexizmust azok a lányok, akik bevallottan azzal akarnak érvényesülni, hogy jól néznek ki?

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Kárpátaljáról viszont mentőt fizetnek a magyarok a határig, hogy eljussanak a rossznak tartott magyar egészségügybe. Mutatjuk, miért.

Mutatunk pár jó társasjátékot, amiben tényleg kell gondolkodni, és nem is feltétlenül a többiek kisemmizése vagy kiiktatása a cél. Azonnali-lista!

Twitter megosztás Google+ megosztás