+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. október 3. szerda, 20:40
Bár vészhelyzetekre lett kifejlesztve az új rendszer, sokan nagyon nem akarják, hogy az elnök bármikor el tudja őket érni.

Ma (tehát szerdán) tesztelik a rendszert, amin keresztül gyakorlatilag az összes amerikai mobiltelefonnal közvetlenül fog tudni kommunikálni az aktuális amerikai elnök. A szövetségi vészhelyzeti ügynökség (FEMA) új fejlesztésétől azt várják,

 

az USA-ban működő mobiltelefonok 75 százalékára tudnak eljuttatni bármilyen üzenetet 30 percen belül.

 

A rendszert természetesen vészhelyzetekre találták ki, de ahogy a Hill is felhívta rá a figyelmet, elég sok embernél kiverheti a biztosítékot a tény, hogy lehetetlen leiratkozni ezekről az üzenetekről. A fejlesztésre még Barack Obama adott engedélyt hangsúlyozva, hogy csak természeti katasztrófák, terrortámadás és úgy általában az állampolgárok biztonságára leselkedő veszélyek esetén szabad használni, páran már most úgy gondolják, a telefonjuk kormányzati hangosbeszélőként fog funkcionálni.

 

New Yorkból többen jogi úton akarják megakadályozni, hogy Trump üzengessen nekik.

 

Az üzenetküldést eredeileg szeptember 20-án akarták tesztelni, de akkor a Florence hurrikán miatt elhalasztották.

 

Ez a hír csak azt bizonyítja, mennyivel előrébb is jár Magyarország: nálunk már 2013-ban küldött SMS-eket a Belügyminisztérium a nagy havazásban az úton ragadt utasoknak. Azzal mondjuk túl sokat nem tudtak tenni, hiszen csak ez állt bennük: „Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe!”

 

FOTÓ: Donald J. Trump / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Minden hónap első péntekje támogatói nap a Bandcampen: azaz ha most veszel meg ott egy lemezt, a teljes összeg a zenészeknél landol.

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

Varsó kötelező érvényű értelmezést kér az EU-s pénzek védelmét szolgáló jogállamisági mechanizmusról.

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindez válasz a franciaországi iszlám merényletekre. A belügyminiszter szerint az iszlám radikalizmus terjesztésének jeleit fogják keresni a hatóságok.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás