+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. október 3. szerda, 20:40
Bár vészhelyzetekre lett kifejlesztve az új rendszer, sokan nagyon nem akarják, hogy az elnök bármikor el tudja őket érni.

Ma (tehát szerdán) tesztelik a rendszert, amin keresztül gyakorlatilag az összes amerikai mobiltelefonnal közvetlenül fog tudni kommunikálni az aktuális amerikai elnök. A szövetségi vészhelyzeti ügynökség (FEMA) új fejlesztésétől azt várják,

 

az USA-ban működő mobiltelefonok 75 százalékára tudnak eljuttatni bármilyen üzenetet 30 percen belül.

 

A rendszert természetesen vészhelyzetekre találták ki, de ahogy a Hill is felhívta rá a figyelmet, elég sok embernél kiverheti a biztosítékot a tény, hogy lehetetlen leiratkozni ezekről az üzenetekről. A fejlesztésre még Barack Obama adott engedélyt hangsúlyozva, hogy csak természeti katasztrófák, terrortámadás és úgy általában az állampolgárok biztonságára leselkedő veszélyek esetén szabad használni, páran már most úgy gondolják, a telefonjuk kormányzati hangosbeszélőként fog funkcionálni.

 

New Yorkból többen jogi úton akarják megakadályozni, hogy Trump üzengessen nekik.

 

Az üzenetküldést eredeileg szeptember 20-án akarták tesztelni, de akkor a Florence hurrikán miatt elhalasztották.

 

Ez a hír csak azt bizonyítja, mennyivel előrébb is jár Magyarország: nálunk már 2013-ban küldött SMS-eket a Belügyminisztérium a nagy havazásban az úton ragadt utasoknak. Azzal mondjuk túl sokat nem tudtak tenni, hiszen csak ez állt bennük: „Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe!”

 

FOTÓ: Donald J. Trump / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A hatóságok már meg is kezdték az ellenzéki „panaszkodók” letartóztatását.

A szélsőjobboldali AfD is rácsatlakozott a németeknél is beindult emlékezetpolitikai vitára: szemeteszsákokkal csomagoltak egy Marx-szobrot.

Vladimir Bleszkebnyij tagadja a Szovjetunió megszűnését, és magát is szovjet állampolgárnak vallja, az orosz hatóságokat pedig nem tartja legitimnek.

Úgy tűnik, hajlunk a miniszterelnök javaslatára, és idén inkább Magyarországot fedezzük fel. A balatoni foglalások száma is nagyot nőtt még az elmúlt évihez képest is.

Ingyen adunk húsz lélegeztetőgépet a Türk Tanács egyik oszlopos tagjának.

Több mint bruttó 7,5 milliárdot költött a kormány az elmúlt négy évben nemzeti konzultációkról? Melyik volt a legdrágább közülük? Ez is kiderül a Miniszterelnöki Kabinetiroda által közölt összesítésből.

Több ellenzéki pártnak sem tetszett, hogy a Fidesz feltételeket szabna a közös uniós hitelfelvétel támogatásához. De miért nem szavazott akkor erről a DK, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP sem? Megkérdeztük.

A hét kérdése

Jól összezavarta az idei vakációszezont a koronavírus, de aki akar, az bel- és külföldre is elég sok helyre tud utazni. És te merre mész idén nyáron? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Ehhez a nyárhoz épp illik!

A legintelligensebb magyar DJ újra toporgást rendez Budapesten júlis 18-án.

Kis koncertek lehetnek, például Entrópia Architektúra is!

Az egyik fideszes, a másik nem különösebben: Békés Márton vs Pető Péter.

Minden háztartás kedvenc lázadójáról lesz szó.

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás