+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Pintér Bence
2018. október 2. kedd, 19:07
Hány Oscart kapott Alfred Hitchcock? És David Cronenberg? Na? Hát egyet se! De vajon miért?

Nem csak Magyarországon nincs Halloween, de az Oscar-átadón sem:

 

a díj történetében mindössze hat alkalommal jelöltek horrort a legjobb film kategóriájában,

 

és csak egyszer nyert ilyen film: A bárányok hallgatnak 1992-ben. És ha egészen szigorúan vesszük, az sem igazán számít horrornak.

 

A The Ringer most összeállított egy listát, ahol 1978-tól kezdve szedték össze éves bontásban azt a negyven filmet, amely ezekben az években elnyerhette volna a díjat; plusz hozzátették még, hogy az adott évben milyen egyéb horrorfilmek futottak, ahogy azt is, hogy egyébként jelölték-e Oscarra valamilyen kategóriában az alkotást.

 

Vannak köztük olyan neves filmek, mint Stanley Kubrick King-adaptációja, a Ragyogás, ami érdekes módon egy darab Oscar-, vagy Golden Globe-jelölést sem kapott,

 

vagy Cronenberg szintén híres filmje, a Videodrome, szintén Oscar-jelölések nélkül; de ott van az Alien is, amit legalább a legjobb vizuális effektekért jelöltek.

 

De amint azt a cikk is jelzi – és ahogy mi is írtunk róla –, az elmúlt években emelkedőben van a horror csillaga, a tavalyi Tűnj el!, vagy idén pedig a Hang nélkül és az Örökség vívott ki remek kritikai visszhangot. Előbbi filmet jelölték is Oscarra, utóbbi kettőnek pedig bőven lehet helye jövőre a jelöltek között, és még nincs is vége az évnek.

 

Szóval simán lehet, hogy legközelebb horrorfilmes győztest avatnak: addig pedig lehet olvasgatni a fenti listát, és pótolni a kimaradt darabokat.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az Azonnali úgy tudja: a Márki-Zay Péter mozgalmát erősítő Lukácsi Katalin még csak egyéni választókerületben sem fog indulni Szolnokon.

Egy új felmérés szerint az Egyesült Királyságban élő kelet-európai származású diákok többsége bizonytalanságot érez a brexit miatt.

Aki „vitathatatlan” bizonyítékkal áll elő arról, hogy Bielefeld nem létezik, megkapja a pénzt.

2020-tól kezdve három éven át segítenék Marokkót, Etiópiát és Malit, hogy helyi fejlesztésekkel előzzék meg a migrációt.

Csomagolásmentes sarok, kevesebb műanyagszemét, több friss termék, szép célok, de vajon megvalósíthatóak?

A hét kérdése

Egy 34 millió forintos adakozás még bőven nem elég, de nekünk van pár ötletünk arra, hogy mivel lágyíthatná meg Tiborcz szeretett nemzetünk szívét!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás