+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2018. október 2. kedd, 12:41
Sem az LMP-nek, sem más pártnak nem fog tanácsokat adni Schiffer András – cáfolta a Népszava hétfői értesülését az ex-LMP-s ügyvéd az Azonnalinak. Mint mondta: mindössze arról van szó, hogy szeretnék ismét szerződéses keretek közé terelni irodájának a frakció számára hónapok óta ingyen végzett jogi munkáját.

Schiffer András visszatér az LMP-hez – ezt a címet adta a Népszava napilap annak a hétfői cikkének, amelyben maga Schiffer mondja el, hogy nem tud arról, hogy visszatérne a pártba, amelyből épp hétfőn lépett ki Szél Bernadett, korábbi miniszterelnök-jelölt és társelnök. A Népszava abból az információból következtett Schiffer visszatérésére, hogy „LMP-s forrásból úgy értesült [mármint a Népszava]: a párt alapítója az LMP-frakció mellett tanácsadóként dolgozik majd tovább”. 

 

Az Azonnali megkérdezte Schiffert, mi igaz mindebből, tényleg tanácsadó lesz-e a pártnál, amit idén tavasszal hagyott el.

 

„Fake news” – reagált az ügyvéd az Azonnali megkeresésére. Szerinte a Népszava cikkének valóságalapja mindössze annyi, hogy a Schiffer és Társai Ügyvédi Irodának az LMP-frakció megalakulását követően, vagyis

 

az elmúlt négy hónapban szerződés és ellentételezés nélkül végzett jogi munkáját szeretnék ismét szerződéses keretek közé terelni.

 

Abban, hogy a frakció és Schiffer irodája együtt dolgozik, se újdonság, se meglepetés nincs, hangsúlyozta az Azonnalinak Schiffer, utalva arra, hogy a 168 Óra még idén januárban írta meg, hogy 2017-ben és 2018 áprilisának végéig Schifferék látták el az LMP-s frakciótagok jogi képviseletét 5 millió 969 ezer forint értékben.

 

Schifferék képviselték például Szél Bernadettet a MET elleni győztes perében, amiről Szél a Facebookon be is számolt:

 

 

A Szél Bernadett mellett álló férfi Pálvölgyi Miklós, aki amellett, hogy Schiffer ügyvédi irodájában dolgozik, az LMP-nek is elnökségi tagja a párt májusi tisztújítása óta: a frakció jogi ügyeit főleg ő viszi.

 

Az Azonnali kérdésére, miszerint ad-e tanácsokat az LMP-nek a jövőben, Schiffer azt mondta:

 

„Isten őrizz! Nem!” Ha lett is volna benne ilyen gondolat nagyon haloványan, az elmúlt hetek LMP-körüli történései azt is kioltották volna,

 

fűzte hozzá. Az Azonnali érdeklődésére az ügyvéd elmondta: nem csak az LMP-nek, más pártoknak sem ad tanácsokat, és nem is akar.

 

FOTÓ: Kiss Brigi / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mi az egyes olasz pártok célja, álomeredménye a mostani választáson? Összefoglaltuk!

Mi kell ahhoz, hogy szavazzak? Egyáltalán: kire lehet szavazni? Gyorstalpaló bizonytalanoknak.

A dublini választókerületet meg is nyerhette a korábban esélytelen zöldpárt, országosan pedig a jobbközép örülhet.

Nem tudod még, kire szavazz? Az euandi2019 elmondja neked, miután kitöltötted. És ennél még sokkal, de sokkal többet is!

„Jó volna, ha egyszer hátszelem lenne a magyar sajtóban”: ha ilyen az ellenszél, akkor milyen lenne az igazi hátszél?

A hét kérdése

Eljött az igazság pillanata az Azonnalin: mondd meg nekünk, kire szavazol május 26-án!

Azért ide elnéznénk

A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúrában május 31-én.

Frissiben kielemzi az EP-választási eredményeket Deutsch Tamás, Donáth Anna meg egy csomó politológus.

A MoMe hallgatói értelmezik újra a stílust mindenféle formában a plakáttól a webdesignig. Május 31-től.

A régió legjobbjait a Pécsi Borozó válogatta össze, június 15-én lehet megkóstolni őket.

A Piacok Napján, az Erzsébet tér, egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

Ezt is szerettétek

Hallottad, hogy lesz már megint valami választás, de azt már nem tudod, hogy pontosan miről meg minek meg mikor?

Vajon csak az etnikai alapú szavazást tudják elképzelni a székelyek? Az Azonnali Székelyföldön járt, és megkérdezte a járókelőket.

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Strache politikai pályájának ugyan vége, de ez nem jelenti azt, hogy a zeneit is fel kell adja. Mutatjuk a legjobb számait!

Twitter megosztás Google+ megosztás