+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2018. október 2. kedd, 12:41
Sem az LMP-nek, sem más pártnak nem fog tanácsokat adni Schiffer András – cáfolta a Népszava hétfői értesülését az ex-LMP-s ügyvéd az Azonnalinak. Mint mondta: mindössze arról van szó, hogy szeretnék ismét szerződéses keretek közé terelni irodájának a frakció számára hónapok óta ingyen végzett jogi munkáját.

Schiffer András visszatér az LMP-hez – ezt a címet adta a Népszava napilap annak a hétfői cikkének, amelyben maga Schiffer mondja el, hogy nem tud arról, hogy visszatérne a pártba, amelyből épp hétfőn lépett ki Szél Bernadett, korábbi miniszterelnök-jelölt és társelnök. A Népszava abból az információból következtett Schiffer visszatérésére, hogy „LMP-s forrásból úgy értesült [mármint a Népszava]: a párt alapítója az LMP-frakció mellett tanácsadóként dolgozik majd tovább”. 

 

Az Azonnali megkérdezte Schiffert, mi igaz mindebből, tényleg tanácsadó lesz-e a pártnál, amit idén tavasszal hagyott el.

 

„Fake news” – reagált az ügyvéd az Azonnali megkeresésére. Szerinte a Népszava cikkének valóságalapja mindössze annyi, hogy a Schiffer és Társai Ügyvédi Irodának az LMP-frakció megalakulását követően, vagyis

 

az elmúlt négy hónapban szerződés és ellentételezés nélkül végzett jogi munkáját szeretnék ismét szerződéses keretek közé terelni.

 

Abban, hogy a frakció és Schiffer irodája együtt dolgozik, se újdonság, se meglepetés nincs, hangsúlyozta az Azonnalinak Schiffer, utalva arra, hogy a 168 Óra még idén januárban írta meg, hogy 2017-ben és 2018 áprilisának végéig Schifferék látták el az LMP-s frakciótagok jogi képviseletét 5 millió 969 ezer forint értékben.

 

Schifferék képviselték például Szél Bernadettet a MET elleni győztes perében, amiről Szél a Facebookon be is számolt:

 

 

A Szél Bernadett mellett álló férfi Pálvölgyi Miklós, aki amellett, hogy Schiffer ügyvédi irodájában dolgozik, az LMP-nek is elnökségi tagja a párt májusi tisztújítása óta: a frakció jogi ügyeit főleg ő viszi.

 

Az Azonnali kérdésére, miszerint ad-e tanácsokat az LMP-nek a jövőben, Schiffer azt mondta:

 

„Isten őrizz! Nem!” Ha lett is volna benne ilyen gondolat nagyon haloványan, az elmúlt hetek LMP-körüli történései azt is kioltották volna,

 

fűzte hozzá. Az Azonnali érdeklődésére az ügyvéd elmondta: nem csak az LMP-nek, más pártoknak sem ad tanácsokat, és nem is akar.

 

FOTÓ: Kiss Brigi / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nagy formában voltak a szurkolók, egyszerre sikerült a magyarokat, a menekülteket és Koszovót is gyalázni. Plusz még a pályára is bementek.

Tragédia a Krím-félszigeten, újabb bizonytalan tárgyalás a Brexit kapcsán, de legalább minket beengedtek kormányinfóra. Kanadában viszont most jó lehet!

A szocializmusban félre akarták állítani, ezért Angliában csinált karriert Bereznay András térképkészítő. Az Élet, meg mindenből az is kiderül, miért támogatta a brexitet.

Ha Alexander Stubb lesz a Néppárt spitzenkandidatja, elég nyílt harcba fog kezdeni az illiberális demokrácia ellen.

Ha már a plakátokról is ő köszön vissza Magyarországon, az a minimum, hogy a közösségi médiában is tartsa a kapcsolatot az átlagemberekkel!

A hét kérdése

A Fidesz nagyon gyorsan lezavarta a kérdést, de mi a ti véleményetekre is kíváncsiak vagyunk a hét kérdésében.

Azért ide elnéznénk

Hogy állunk ma Magyarországon a drogokkal? Megtudhatod október 18-án az ELTE-n.

A városrészt alapító Paulheim-családról, és az általuk építtetett épületek tucatjairól mesélnek.

Ha szereted a sorozatot, és unatkoznál szombat este,
akkor ott a helyed!

Vasárnap 2,5 kilométeres gyalogtúrát indítanak
a főapátság körül.

A death metál banda október 23-án érkezik Magyarországra. Vendég: Hypocrisy, The Spirit.

Ezt is szerettétek

A bajor keresztényszocialisták müncheni kampányzáróján járt az Azonnali csapata.

A bonyolult okfejtések helyett csak egy kis nyál kell hozzá.

De mégis mit nem sikerült eltanulni a magyar miniszterelnöktől?

Twitter megosztás Google+ megosztás