+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2018. október 2. kedd, 12:41
Sem az LMP-nek, sem más pártnak nem fog tanácsokat adni Schiffer András – cáfolta a Népszava hétfői értesülését az ex-LMP-s ügyvéd az Azonnalinak. Mint mondta: mindössze arról van szó, hogy szeretnék ismét szerződéses keretek közé terelni irodájának a frakció számára hónapok óta ingyen végzett jogi munkáját.

Schiffer András visszatér az LMP-hez – ezt a címet adta a Népszava napilap annak a hétfői cikkének, amelyben maga Schiffer mondja el, hogy nem tud arról, hogy visszatérne a pártba, amelyből épp hétfőn lépett ki Szél Bernadett, korábbi miniszterelnök-jelölt és társelnök. A Népszava abból az információból következtett Schiffer visszatérésére, hogy „LMP-s forrásból úgy értesült [mármint a Népszava]: a párt alapítója az LMP-frakció mellett tanácsadóként dolgozik majd tovább”. 

 

Az Azonnali megkérdezte Schiffert, mi igaz mindebből, tényleg tanácsadó lesz-e a pártnál, amit idén tavasszal hagyott el.

 

„Fake news” – reagált az ügyvéd az Azonnali megkeresésére. Szerinte a Népszava cikkének valóságalapja mindössze annyi, hogy a Schiffer és Társai Ügyvédi Irodának az LMP-frakció megalakulását követően, vagyis

 

az elmúlt négy hónapban szerződés és ellentételezés nélkül végzett jogi munkáját szeretnék ismét szerződéses keretek közé terelni.

 

Abban, hogy a frakció és Schiffer irodája együtt dolgozik, se újdonság, se meglepetés nincs, hangsúlyozta az Azonnalinak Schiffer, utalva arra, hogy a 168 Óra még idén januárban írta meg, hogy 2017-ben és 2018 áprilisának végéig Schifferék látták el az LMP-s frakciótagok jogi képviseletét 5 millió 969 ezer forint értékben.

 

Schifferék képviselték például Szél Bernadettet a MET elleni győztes perében, amiről Szél a Facebookon be is számolt:

 

 

A Szél Bernadett mellett álló férfi Pálvölgyi Miklós, aki amellett, hogy Schiffer ügyvédi irodájában dolgozik, az LMP-nek is elnökségi tagja a párt májusi tisztújítása óta: a frakció jogi ügyeit főleg ő viszi.

 

Az Azonnali kérdésére, miszerint ad-e tanácsokat az LMP-nek a jövőben, Schiffer azt mondta:

 

„Isten őrizz! Nem!” Ha lett is volna benne ilyen gondolat nagyon haloványan, az elmúlt hetek LMP-körüli történései azt is kioltották volna,

 

fűzte hozzá. Az Azonnali érdeklődésére az ügyvéd elmondta: nem csak az LMP-nek, más pártoknak sem ad tanácsokat, és nem is akar.

 

FOTÓ: Kiss Brigi / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A flamand nacionalisták kiléptek a kormányból, mert a belga parlament támogatta a migrációs csomagot. Így a miniszterelnök kisebbségi kormányzásra kényszerül.

Ha tovább növekszik a szén-dioxid koncentrációja, az hatással lehet a memóriánkra, koncentrációs-és döntéshozatali képességeinkre.

A német viccpárt leszállította a megoldást arra, hogyan gyűlölheti tovább a fideszes média, illetve az AfD az egyik kedvenc ellenségét!

Kiderült, hogy az öt éve még a Janukovics ellen tüntető, ám mostanra a forradalomban csalódott ukrán szerepét egy fehérorosz férfi játszotta el.

Tényleg megtörténik, a Lehet Más a Politika kongresszusa simán megszavazta a kritikus főpolgármesteri jelöltségét.

A hét kérdése

Szakszervezetek, diákok, pártok vonulnak utcára Budapesten szombaton a rabszolgatörvény ellen. Mi lehet ebből? Csak egy sima tünti? Sárgamellény-import? Kormányváltás?

Azért ide elnéznénk

Beszélgetés december 11-én a Nyitott Műhelyben.

Művészeti vásár megnyitó december 12-én.

Fidesz vs. LMP vs. Jobbik vs. MSZP vs. DK vita az EU-ról december 12-én.

December 17-én a főszerepben: Ady karácsonyi versei és Kosztolányi eddig nem
ismert szövegei.

Kömlődi Ferenc és Tamás Veronika vezet be a látszat-ellentétek világába december 19-én a Múzeum körúton!

Ezt is szerettétek

A szélsőjobboldali befolyás azonban töretlen a párton belül.

A zöldpolitikus Karácsony Gergely miért épp az olcsóbb autózásért tüntetők mellett állt ki a sárga mellénnyel?

Nem az a kérdés, hogy jöjjön-e a vasút privatizációja, hanem az, hogy mikor.

Twitter megosztás Google+ megosztás