+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2018. október 2. kedd, 12:41
Sem az LMP-nek, sem más pártnak nem fog tanácsokat adni Schiffer András – cáfolta a Népszava hétfői értesülését az ex-LMP-s ügyvéd az Azonnalinak. Mint mondta: mindössze arról van szó, hogy szeretnék ismét szerződéses keretek közé terelni irodájának a frakció számára hónapok óta ingyen végzett jogi munkáját.

Schiffer András visszatér az LMP-hez – ezt a címet adta a Népszava napilap annak a hétfői cikkének, amelyben maga Schiffer mondja el, hogy nem tud arról, hogy visszatérne a pártba, amelyből épp hétfőn lépett ki Szél Bernadett, korábbi miniszterelnök-jelölt és társelnök. A Népszava abból az információból következtett Schiffer visszatérésére, hogy „LMP-s forrásból úgy értesült [mármint a Népszava]: a párt alapítója az LMP-frakció mellett tanácsadóként dolgozik majd tovább”. 

 

Az Azonnali megkérdezte Schiffert, mi igaz mindebből, tényleg tanácsadó lesz-e a pártnál, amit idén tavasszal hagyott el.

 

„Fake news” – reagált az ügyvéd az Azonnali megkeresésére. Szerinte a Népszava cikkének valóságalapja mindössze annyi, hogy a Schiffer és Társai Ügyvédi Irodának az LMP-frakció megalakulását követően, vagyis

 

az elmúlt négy hónapban szerződés és ellentételezés nélkül végzett jogi munkáját szeretnék ismét szerződéses keretek közé terelni.

 

Abban, hogy a frakció és Schiffer irodája együtt dolgozik, se újdonság, se meglepetés nincs, hangsúlyozta az Azonnalinak Schiffer, utalva arra, hogy a 168 Óra még idén januárban írta meg, hogy 2017-ben és 2018 áprilisának végéig Schifferék látták el az LMP-s frakciótagok jogi képviseletét 5 millió 969 ezer forint értékben.

 

Schifferék képviselték például Szél Bernadettet a MET elleni győztes perében, amiről Szél a Facebookon be is számolt:

 

 

A Szél Bernadett mellett álló férfi Pálvölgyi Miklós, aki amellett, hogy Schiffer ügyvédi irodájában dolgozik, az LMP-nek is elnökségi tagja a párt májusi tisztújítása óta: a frakció jogi ügyeit főleg ő viszi.

 

Az Azonnali kérdésére, miszerint ad-e tanácsokat az LMP-nek a jövőben, Schiffer azt mondta:

 

„Isten őrizz! Nem!” Ha lett is volna benne ilyen gondolat nagyon haloványan, az elmúlt hetek LMP-körüli történései azt is kioltották volna,

 

fűzte hozzá. Az Azonnali érdeklődésére az ügyvéd elmondta: nem csak az LMP-nek, más pártoknak sem ad tanácsokat, és nem is akar.

 

FOTÓ: Kiss Brigi / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kína első nagy sci-fi filmje hamar az ország egyik legnézettebb filmje lett: hamarosan itthon is láthatjuk.

A kormány változik, csak az elnök személye biztos pont: Nurszultan Nazarbajev már 1991 óta Kazahsztán elnöke, ezalatt kilenc kabinetet „fogyasztott el”.

A magát fehér nacionalistaként meghatározó férfi „a világon szinte mindenkit” lemészárolt volna, példaképe pedig a norvég tömeggyilkos Anders Breivik.

Szavaztak az államok uniós nagykövetei, és Kövesi helyett egy franciára a bíznák az uniós korrupció üldözését. Még semmi nem dőlt el végleg.

A kormánymédia egész héten helyesen írni nem tudó ellenzéki politikuson pörgött. De elírásaik nem csak nekik vannak.

A hét kérdése

Minden mentességet és segítséget megkap Budapesten az egykori KGST-bank, a Nemzetközi Beruházási Bank. Mit adjanak cserébe ezért?

Azért ide elnéznénk

Ki dönti el, hogy mi a tudás? Erről is szó lesz február 22-én.

Milyen a furmint, ha balaton-felvidéki? Kóstold végig őket a február 22-23-i hétvégén!

Készült egy film az 1989-2018 közötti Magyarországról. Bemutató február 27-én!

Kóstold végig a legjobb badacsonyi borokat Budapesten, március 9-én, szombaton!

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Lassan egy éve, hogy a független Márki-Zay Péter vezeti polgármesterként a várost, Lázár János hátországát. Körülnéztünk ott. Videó!

Arra kértük az MTA mellett tüntető tudósokat, hogy foglalják össze: ugyan mire jó az embereknek a bölcselkedés?

Miért kormányoz együtt az EU-párti Öt Csillag Mozgalom Olaszországban az unió gyengítésén munkálkodó Matteo Salvinivel? Interjú az EP-ből!

Milyen lesz a kontinens, amikor százéves lesz a világ legsikeresebb utópisztikus projektje? Mondjátok el ti az Azonnali novellapályázatán!

Twitter megosztás Google+ megosztás