+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. október 1. hétfő, 21:12
Brit tudósok állítják: nem is számít különlegesnek, hogy a kutyák felismerik az embereket a szagukról vagy a hangjukról.

Több mint háromszáz, az állatok agyi képességeit vizsgáló tanulmány áttekintése után arra jutottak a University of Exeter tudósai, hogy a kutyák valójában nem okosabbak, mint a galambok vagy a birkák – írja a Telegraph. Például míg ezek a háziállatok nem tudják felismerni magukat a tükörben, addig ez megy a csimpánzoknak és delfineknek.

 

Az pedig nem számít különlegesnek, hogy a kutyák képesek felismerni az embereket a szagukról, ez ugyanis éppen olyan jól megy a malacoknak is.

 

Sőt: a macskák is pont olyan ügyesen teljesítenek az emberi hang felismerésekor, mint a kutyák. Ehhez hasonlóan a szamarak, az öszvérek és a lovak is ugyanolyan jók az akadályok megkerülésében, mint az ebek.

 

Rossz hír lehet az is a kutyarajongóknak, hogy kedvenceikkel ellentétben a malacok, a galambok és a csimpánzok képesek emlékezni egy-egy eseményre, például arra, hogy az hol és mikor történt.

 

Aki elmélyedne az eredeti, Learning & Behavior folyóiratban publikált tanulmányban, az itt teheti meg.

 

FOTÓ: Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az angol Crystal Palace egészen egyedülálló módon próbálja segíteni a környék nehezebb sorsú lakosait, akik a szállás mellett reggelit is kapnak.

A németek és a franciák nem támogatják különösebben a többi NATO-tagállam megvédését egy orosz támadás esetén, a britek és az USA viszont sokkal tettrekészebb egy új felmérés szerint.

Gazdaságpolitikusuk szerint ha már a választók 25-30 százaléka ki akar lépni, akkor ideje minderről társadalmi
vitát kezdeményezni.

Tényleg Dézsi Csaba András kardiológus, önkormányzati képviselő lesz a Fidesz jelöltje.

A héten egy újabb civil jelölt jelentkezett be. Mutatjuk, ki.

Csak a két magyar többségű megyében csökken jelentősen a népességfogyás, Erdély többi régiójában viszont óriási a különbség a halálozások és az élveszületések száma között, mutatja ki egy friss statisztika.

Joe Biden túl öreg ahhoz, hogy elnök legyen – erre válaszul hívta ki fekvőtámaszpárbajra az elnökjelölt a 83 éves férfit.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Nem is akárhol: a híres Pezsgőházban! December 7-én fél Közép-Európa ott lesz Baranya fővárosában!

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás