Közel húszezer áldozatot követeltek eddig az orosz bombázások Szíriában

2018.10.01. 09:36

Moszkva cáfolja a megfigyelő szervezet adatait, szerintük legalább 85 ezer „terroristát” semlegesítettek.

Közel húszezer áldozatot követeltek eddig az orosz bombázások Szíriában

Három év alatt 18 ezernél is több ember vesztette életét orosz légicsapások következtében, a polgárháború sújtotta Szíriában – írja a Deutsche Welle egy, az eseményeket monitorozó helyi szervezetre hivatkozva. A Syrian Observatory for Human Rights adatai szerint

az áldozatok közel fele a civilek közül került ki.

A felkelők és a nyugati kormányok már régóta azzal vádolják Oroszországot, hogy az esetleges ártatlan áldozatok figyelembevétele nélkül bombázza a katonai célpontokat. Moszkva ugyanakkor tagadja, hogy a polgári lakosságot célozná műveleteivel. Az orosz katonai vezetés egyébként is

85 ezerre teszi a pontos légicsapásokban likvidált „terroristák” számát.

Az alábbi videón – a feltöltő leírása szerint – a Háma kormányzóság beli Lataminában állomásozó felkelőket célzó orosz légitámadás látható. A település az egyik legdélebbi erőssége a lázadók utolsó fellegvárának.

Oroszország 2015 őszén avatkozott be a véres polgárháborúba a kormányerők oldalán, és hónapok alatt megfordította az erőegyensúlyt. Bassár el-Aszad szíriai elnök mára az ország jelentős része felett visszaszerezte az uralmat, és augusztus óta az utolsó lázadók által uralt enklávé elleni nagy offenzívára készül.

FOTÓ: Oleg V. Belyakov

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek